Новият PEUGEOT PARTNER - Международен ван на годината

Peugeot Partner Van of the year 2019

Новият PEUGEOT PARTNER беше избран за Международен ван на годината 2019 в сряда, 19 септември, в Хановер. Тази награда е признание за отдадеността на екипа на PEUGEOT към един проект, който е в основата на стратегията за развитие на Марката.
Престижният трофей се връчва преди лансирането, което ще се осъществи след няколко седмици. Новият PEUGEOT Partner е петият PEUGEOT „Ван на годината“ откакто е създадена наградата през 1992 г.

ИСТИНСКИ БИЗНЕС ПАРТНЬОР С РЕАЛНА ИНДИВИДУАЛНОСТ

Тъй като лекотоварният автомобил е средство за мобилност и имидж, е отделено специално внимание, за да се гарантира, че новият PEUGEOT PARTNER излъчва динамизъм и увереност. Той продължава стилистичните кодове на новия PEUGEOT RIFTER и така е в синхрон с текущата автомобилна гама на PEUGEOT.

Предната част е елегантна, модерна и здрава с Лъва в центъра на вертикалната решетка, която подчертава дизайна на мощните предни фарове.

Профилът отразява цялата сила на стила. Линиите са перфектно балансирани с къс, хоризонтален преден капак, висока средна линия и по-къси надвеси. Скосеният дизайн, който е симетричен в предната и задната част, оформя страничните части с нов силует на каросерията.

Отзад бронята придава сила на долната част и осигурява оптимална защита. Широко отварящите се врати подчертават здравия характер на автомобила и представляват допълнителна защита срещу кражба от товарното отделение. Предлага се и опция за еднокрила задна врата.

PEUGEOT i-COCKPIT - ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЛЕКОТОВАРЕН АВТОМОБИЛ

PEUGEOT i-Cockpit®, от който са продадени над 4 000 000 броя, сега за първи път е в лекотоварен автомобил.
Много повече от нова характеристика, PEUGEOT i-Cockpit® се превръща в задължително оборудване за професионалните потребители, които постоянно търсят начини да подобрят качеството на предлаганата от тях услуга. Оптимално ергономично разпределение, отличен комфорт и образцови системи за безопасност осигуряват интуитивно усещане при шофиране:

 • Компактен волан за подобрен захват и маневреност – управлението е по-бързо, по-малко уморително и много по-приятно!
 • Дисплей на нивото на очите се предлага като стандартно оборудване, за да даде възможност на водача да получава важната информация за шофирането, без да сваля поглед от пътя, което е гаранция за безопасност и комфорт.
 • 8-инчов капацитивен сензорен екран, разположен в центъра на бордното табло в полезрението на водача, осигуряващ пряк и постоянен достъп до ключови функции за комфорт – радио навигация, настройки на автомобила, телефон и др.

SURROUND REAR VISION – ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД СРЕДАТА

Peugeot Partner Van of the year 2019

Вече не се налага да избирате между безопасност и видимост. Тази нова система е ценна помощ за водача; тя предоставя изглед на околностите на автомобила. Така водачът има оптимална външна видимост, което улеснява шофирането и маневрирането.
Новият PEUGEOT PARTNER е оборудван с две камери: едната е разположена в основата на огледалото от страната на пътника отпред, а другата – в горната част на панелите на задните врати. Те осигуряват:

 • Страничен изглед от страната на пътника, като така се изключват всякакви мъртви зони 
 • Заден изглед за улесняване на маневрирането в складове, промишлени обекти или в градска среда.

Изображенията се извеждат на екран, разположен там, където обичайно е монтирано вътрешното огледало за обратно виждане, и предоставят близък изглед на обектите в непосредствена близост до автомобила за по-бързи реакции и оптимална безопасност.

ИНДИКАТОР ЗА ПРЕТОВАРВАНЕ

Peugeot Partner Van of the year 2019

Новият PEUGEOT PARTNER има щедър капацитет за товарене и полезен товар; той е оборудван и със система за предупреждение при претоварване – изцяло нова технология за гарантиране на пълна безопасност при всякакви обстоятелства.

Процесът е прост и ефективен – масата се измерва автоматично при включване на двигателя; тя може също така да бъде измерена от товарната зона, когато автомобилът е спрял, чрез специален бутон, разположен в товарната зона. При достигане на 90% от общия капацитет за товарене върху бутона за управление светва бял LED индикатор; ако максимално разрешеният товар е надвишен, светва жълт LED индикатор, допълнен от визуално предупреждение на бордното табло.

Тази практична и ефективна система е гаранция за безопасността на автомобила. Чрез избягване на претоварването на автомобила се избягват всички рискове от влошено пътно поведение и свързаните с него опасности като спукване на гума, загуба на контрол над автомобила, преждевременно износване, по-висок разход на гориво и риск от глоби. Ново и уникално за всички сегменти на LCV пазара, това оборудване се предлага като опция.

СВРЪХМОДЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ – БЪДЕТЕ СВЪРЗАНИ!

Peugeot Partner Van of the year 2019

Списъкът от налични технологии е впечатляващ и непостиган досега в този сегмент. Той е еквивалентен на този на PEUGEOT 3008 SUV, в зависимост от версиите:

 • Електрическа паркинг спирачка. Тя е не само лесна за ползване, но освен това пространството, освободено от стандартната ръчна спирачка, е оползотворено като голямо място за съхранение или по-голяма седалка за версията с 3 места. 
 • Функцията Адаптивен автопилот поддържа зададената скорост и адаптира дистанцията до автомобила отпред в съответствие с нея. Пълното спиране на автомобила е възможно, ако той е оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия. 
 • Системата Разширено разпознаване на пътните знаци разпознава и извежда пътните знаци и предлага адаптиране на системата за ограничаване на скоростта и автопилота в съответствие с максимално разрешената скорост.
 • Асистент за придържане в лентата коригира курса на автомобила в случай на понижено внимание на водача.
 • Предупреждение за бдителността на водача използва система от камери за следене, базирана на анализ на движенията на волана. Системата издава звуково и визуално предупреждение, когато засече понижено вниманието на водача.
 • Активната спирачка за безопасност се включва, ако бъде засечен риск от сблъсък.
 • Стабилизатор на теглича стабилизира ремаркето чрез неутрализиране на страничните движения и намаляване на скоростта на автомобила, ако е необходимо. 
 • Автоматично превключване на къси и дълги светлини
 • Камера за заден ход Visiopark 180° показва 180-градусов изглед на околностите зад автомобила със стандартен 180-градусов изглед („от птичи поглед“) или приближен изглед при наличие на препятствие в непосредствена близост.
 • Следене на мъртвата зона с предупредителен индикатор в страничните огледала.
 • Безключов достъп до автомобила и стартиране на двигателя

Голям 8-инчов цветен сензорен екран осигурява свързаност. Леснодостъпен и наклонен към водача, той се предлага с два USB контакта, един жак, Bluetooth и безжично зарядно за смартфон. Системата се допълва от Mirror Screen, която е съвместима с Mirror Link®, Apple Carplay™ и Android Auto™.
Свързаната 3D навигационна система е с гласово управление, което позволява лесно и иинтуитивно откриване на интересни места. Тя взема предвид информацията за пътната обстановка в реално време (TomTom Traffic). Може да извежда паркинги, бензиностанции и местна прогноза за времето.

ГАМА ИКОНОМИЧНИ ДВИГАТЕЛИ

Peugeot Partner Van of the year 2019

Работата, извършена по отношение на архитектурата на автомобила и по оптимизация на масата му, е ключова за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите. Гамата двигатели са изключително икономични: всички те отговарят на най-новите стандарти и са готови за предстоящата WLTP сертификация.
Бензиновите двигатели включват две версии на 1,2-литровия двигател PureTech:

 • PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична трансмисия EAT8 (налична през 2019 г.)
 • PureTech 110 к.с. S&S с 6-степенна механична скоростна кутия.

Двигателите PureTech са оборудвани с филтър за твърди частици за намаляване на емисиите частици. 

Предлагат се три дизелови двигателя:

 • BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична скоростна кутия или 8-степенна автоматична трансмисия EAT8
 • BlueHDi 100 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия
 • BlueHDi 75 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия.

Всички дизелови двигатели са оборудвани с филтър за твърди частици и система за селективна каталитична редукция (SCR). Тази технология намалява емисиите от момента на включване на двигателя и не изисква никаква добавка.

Оптимизирани размери за повече ефективност

Peugeot Partner Van of the year 2019

Основните нужди на професионалните потребители бяха основният фокус, когато разработвахме новия PEUGEOT PARTNER: оптимална функционалност при всякакви обстоятелства.
Размерите отговарят напълно на стандартните в сегмента, с дължина от 4,40 м за версията Standard, осигуряваща оптимална ефективна използваема дължина от 1,81 м. Товарният обем, вариращ от 3,30 м3 до 3,80 м3 в зависимост от версията, е достатъчен за поместването на 2 европалета.
Версията Long, която е с дължина от 4,75 м (+35 см), осигурява дори още по-голям товарен капацитет. Ефективната дължина на тази версия е 2,16 м, а товарният капацитет е от 3,90 м3 до 4,40 м3.

Новият PEUGEOT PARTNER е изграден въз основа на версия на платформата EMP2, която е използвана за най-новите модели на Марката. Тази изпитана и тествана платформа позволява по-къси надвеси и по-малък радиус на завой за лесно маневриране: радиусът на завой между тротоарите е едва 10,82 м за версията Standard и 11,43 м за версията Long.

Полезният товар е един от най-добрите в сегмента със стойности от 650 кг до 1 000 кг за определени версии, както Standard, така и Long. Версиите с много нисък разход на гориво имат полезен товар от 600 кг.

Peugeot Partner Van of the year 2019