PEUGEOT НА АВТОСАЛОНА В ПАРИЖ

1

PEUGEOT С  3 СВЕТОВНИ ПРЕМИЕРИ, КОИТО ДЕМОНСТРИРАТ КАКТО УСКОРЕНОТО ЕЛЕКТРИФИЦИРАНЕ НА МАРКАТА, ТАКА И НЕЙНАТА ИНОВАТИВНОСТ

- Новият PEUGEOT 408 ще бъде показан по нетрадиционен начин, достъпен от всички ъгли в голяма прозрачна сфера.
- PEUGEOT E-208 ще демонстрира своето супер ефективно 100% електрическо задвижване, с 15% повече мощност и 10,5% по-голям пробег.
- Като демонстрация на своя ангажимент да електрифицира цялата си гама, PEUGEOT ще разкрие 100% електрическия скутер PEUGEOT e-Streetzone, способен да измине до 112 км с едно зареждане.

- Феновете на високоефективната електрификация ще могат да се възхитят на PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar, представен за първи път на автомобилно изложение и на неговия шосеен братовчед, PEUGEOT 508 PSE, с 360 к.с. хибридна мощност, разработен от същия екип от дизайнери и инженери.

- На специален щанд в зала 3 посетителите ще могат да се запознаят и с технологията за водородна горивна клетка: PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN ще бъде изложен и на разположение за тестове по време на изложението.

И накрая, PEUGEOT ще даде възможност на посетителите на изложението да се срещнат с някои от най-престижните си партньори по време на събитието: пилоти на PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar, играчи от Stade Toulousain и Мис Франция 2022.

2

ГРАНДИОЗНА СВЕТОВА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ PEUGEOT 408 FASTBACK

Новият PEUGEOT 408, ще бъде позициониран в „La Sphère“, необикновена прозрачна и въртяща се конструкция с височина над 6 метра, която позволява на посетителите да видят многото аспекти на неочаквания дизайн от всеки ъгъл. „La Sphère“ беше инсталиран за първи път през юли в Louvre Lens през август тази година. Новият PEUGEOT 408 ще предостави на посетителите на автомобилното изложение ново доказателство за иновативността на PEUGEOT, с безпрецедентен fastback силует на върха на C сегмента: както в историята на марката, така и на настоящия автомобилен пазар, PEUGEOT 408 е първият по рода си.

Неочакван, защото е различен, този изключителен PEUGEOT в допълнение към своята котешка стойка предлага уникален външен вид и висше инженерство, фокусирано върху ефективността и интелигентното електрифициране с два акумулаторни хибридни двигателя със 180 к.с. и 225 к.с. Всичко това събужда емоциите, предоставени от най-модерните технологии, посветени на удоволствието от шофирането и инстинктивното използване.

3

PEUGEOT E-208 И ВНЕДРЯВАНЕТО НА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯТА ПРЕЗ 2023 г.

По отношение на електрификацията PEUGEOT изпреварва законодателите. През 2030 г. 100% от моделите на марката, продавани в Европа ще бъдат 100% електрически, т.е. 5 години преди регулаторните изисквания. От 2023 г. всички автомобили PEUGEOT ще бъдат електрифицирани, т.е. задвижвани от двигатели, които са 100% електрически, хибридни, Plug-In хибридни или захранвани от водородна горивна клетка. За да постигне тази цел, PEUGEOT ще ускори пускането на пазара на електрически и електрифицирани модели през 2023 г.: 3008 и 5008 ще бъдат първите автомобили в Stellantis Group, които ще получат изцяло нов хибриден задвижващ двигател със 136 к.с., способен да намали разхода на гориво с 15 %.

Освен че лансира PEUGEOT е-308 и е-308 SW комби, марката ще предлага нова версия на своя модел е-208 - най-продаваният електрически модел във Франция от началото на годината.
Изграден на база на технологията в е-308 с нов 115 кВт/156 електрически мотор (+15% мощност) и батерия от ново поколение, пробегът на новия PEUGEOT е-208 достига до над 400 км. Електрическата ефективност е изключителна и разходът е само 12,0 кВтч/100 км (WLTP), еталон сред електрическите превозни средства от B-сегмент.

4

PEUGEOT 9X8, БОЕЦ И ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ НА БЪДЕЩИ МОДЕЛИ

Една от звездните атракции на щанда на PEUGEOT ще бъде 9X8 HYBRID HYPERCAR, иновативният автомобил, включен в категорията Le Mans Hypercar на Световния шампионат за издръжливост (WEC) от юли. През 2023 г. PEUGEOT и 9X8 ще присъстват на 100-то издание на 24-те часа на Льо Ман. Със своята безпрецедентна обтекаемост, котешки вид и хибриден двигател (twin-turbo V6 със 707 к.с. отзад и електрически мотор с 272 к.с. отпред), PEUGEOT 9X8 е лаборатория за електрификацията на бъдещите шосейни модели на марката, като PEUGEOT 508 PSE. Той ще присъства на щанда в своята комби версия SW и е разработен от същия екип, създал PEUGEOT 9X8. Задвижва се от хибриден двигател, комбиниращ ефективност и висока производителност (360 к.с.), оборудван с електрифицирано задвижване на всички колела за изключително удоволствие от шофирането.

PEUGEOT e-EXPERT HYDROGEN С ГОРИВНА КЛЕТКА

Интригуваща технология за електрификация с нулеви емисии, която е изключително подходяща за тежкотоварни превозни средства -водородната горивна клетка, вече се предлага в PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN. Голямото предимство е възможността за зареждане с водород за три минути, което осигурява напълно електрически пробег от няколкостотин километра, без прекарване на дълго време на зарядната станция. Моделът PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN ще може да бъде тестван от всеки желаещ в района на Porte de Versailles. С пробег от 400 км, 100 кВт мощност и 260 Нм въртящ момент, PEUGEOT e-EXPERT HYDROGEN може да превозва до 1000 кг полезен товар в товарен обем от 6,1 м3.

6

PEUGEOT e-Streetzone 100%  ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СКУТЕР

Демонстрирайки, че PEUGEOT разширява своето предложение за електрифицирана мобилност дори до двуколесни превозни средства, велосипеди и скутери, PEUGEOT e-Streetzone ще се предлага в две версии, с една или две батерии, като последната предлага до 112 км пробег в ECO режим. Със своите подвижни батерии моделът може бързо и лесно да се зарежда от всеки домашен контакт. Благодарение на доказаното си шаси и управление, PEUGEOT e-Streetzone от PEUGEOT Motocycles е идеалното превозно средство за придвижване в градските центрове.