Новият пикап PEUGEOT Landtrek завладява Латинска Америка

Peugeot Landtrek

В Лос Кабос, Мексико, бе даден официалният старт на лансирането на новия пикап PEUGEOT Landtrek в Латинска Америка. Неговото представяне в региона ще се случи в две фази в рамките на уникално пътуване: Мексико, Уругвай, Еквадор, Парагвай, Панама, Перу, Доминиканска република, Гватемала, Хаити и накрая Чили в първата фаза, последвани от Аржентина, Бразилия и Колумбия във втората фаза.

С навлизането на новия PEUGEOT Landtrek в сегмента на еднотонните пикапи марката разширява международното си присъствие. Този сегмент се развива бързо и обхваща 2,5 милиона продажби на година в световен мащаб. PEUGEOT Landtrek съдържа всички основни характеристики на сегмента като надеждност, лесна поддръжка, функционалност, истински офроуд възможности и, разбира се, капацитет на теглене и товароносимост. Със забележителен стил, подобрена модулност и безпрецедентен размер на каросерията, той отговаря на очакванията на взискателните клиенти, като предлага рекорден капацитет на каросерията, повишена функционалност и характерен за SUV комфорт.

Още през 1938 г., в навечерието на Втората световна война, марката включва в своя каталог лекотоварно превозно средство с платформа, въз основа на PEUGEOT 202. Такъв е случаят и след войната с PEUGEOT 203, след това с версиите с брезентово покривало на PEUGEOT 403 и 404. И накрая, през 1979 г. PEUGEOT 504 е първият от автомобилите на марката, който има версия, официално наречена „Pickup“, произведена в над 375 000 броя, особено в Аржентина, и продавана на всички континенти.

Peugeot Landtrek

Защо PEUGEOT Landtrek?

С новия пикап Landtrek PEUGEOT иска да се справи с три предизвикателства:

  • Да постигне растеж извън Европа благодарение на предложение за пикап, което е възможно най-интернационално;
  • Да увеличи обема на продажбите си, като разчита на пълна гама от лекотоварни превозни средства, 77% от които са пикапи в Латинска Америка,
  • Да укрепи международната си репутация чрез привличане на нови клиенти.

Сегментът на „пълноразмерните“ пикапи, най-големият по отношение на продажбите, е почти ексклузивен за северноамериканския пазар. Сегментът на „малките“ пикапи е по-локализиран. Логичното решение за PEUGEOT беше да позиционира новия Landtrek в сегмента на „еднотонните“ пикапи, който се радва на най-голямо покритие извън Европа и представлява почти половината от пазара на лекотоварни превозни средства в Латинска Америка.

Новият пикап Landtrek е новото оръжие на PEUGEOT за завладяване на нови пазари и нови клиенти извън Европа! Спецификациите на марката осигуряват солиден дизайн, с който новият PEUGEOT Landtrek е функционален, издръжлив работен инструмент, но също така лесен за ремонт и същевременно идеален за развлекателни дейности на открито. Tестован на всякакви терени и при всякакви метеорологични условия.