PEUGEOT 308: определящ тенденциите дизайн

12

Наградата Red Dot 2022, най-високото отличие в продуктовия дизайн, беше присъдена на новия 308 - първият модел, носещ новата емблема PEUGEOT, в категорията автомобили и мотоциклети.

Международното жури на Red Dot Award беше впечатлено от неговата привлекателност, отличителния стил, качеството на дизайна и иновативния i-Cockpit. Всяка година експертите по дизайн присъждат награда „Превъзходство в дизайна“ в 51 продуктови категории. Клиентите на всички континенти разчитат на "Red Dot" като гаранция за качество, интелигентен дизайн и изключителна ергономия. PEUGEOT 308 е седмият модел на марката, награден с този престижен етикет, създаден през 1955 г. в Германия и който оттогава се превърна в световен етикет за най-добрите дизайни.

Линда Джаксън, главен изпълнителен директор на марката PEUGEOT казва: „Горди сме да получим желаната награда Red Dot Design Award за новия PEUGEOT 308. Новото лого символизира грижата и страстта, вложени в създаването му: уникална привлекателност, изработка, технологично съвършенство, прецизност и иновациите характеризират дизайна му. Тази награда, най-престижната по отношение на продуктовия дизайн, показва, че сме направили правилния избор при проектирането на нашия нов автомобил.”

PEUGEOT 308: определящ тенденциите дизайн
Екстериорният дизайн на новия 308 спечели журито с обтекаем и динамичен силует. Това е първият модел, който носи новото лого на PEUGEOT, което е вписано в радиаторната решетка и стилно крие радарна и сензорна технология зад себе си. Изрязаният вертикален светлинен подпис отпред е завършен от Matrix LED фарове (в нивата на оборудване GT и GT Pack), които гарантират по-голяма ефективност и безопасност в ежедневието. LED светлините отзад потвърждават идентичността на марката.

В i-Cockpit® PEUGEOT разполага с конфигурируеми клавиши i-Toggles под новия интуитивен сензорен екран, подобен на смартфон. Седалките са сертифицирани от AGR за тяхната ергономичност и диапазон на регулиране. Вътре впечатляват избраните детайли: LED амбиентно осветление (с избор от осем цвят) интегрирано в панелите на вратите, с апликации от от Alcantara® или истински алуминий, в зависимост от нивото на оборудване.

Верен на „Силата на избора“, новият PEUGEOT 308 се предлага с различни двигатели. В допълнение към различни варианти на двигатели с вътрешно горене, PEUGEOT 308 се предлага и в хибриден вариант с две мощности.
Наградите за дизайн Red Dot

Това е седмият път, при който PEUGEOT получава награда Red Dot, след 208 и 2008 през 2020 г., 3008 през 2017 г., TRAVELER през 2016 г., първото поколение 308 SW през 2014 г. и RCZ coupe през 2010 г.
Red Dot Design Award е единадесетата международна награда, получена от новия 308 от стартирането му в края на 2021 г.

Основана през 1955 г., Red Dot е най-международно признатият етикет за качество и успешен дизайн. Наградите Red Dot Design Awards се връчват веднъж годишно в три дисциплини: продуктов дизайн, бранд и комуникационен дизайн, както и концептуален дизайн. Журито включва 50 международни експерти от различни области: дизайнери, архитекти или учители. Повече за Red Dot вижте тук https://www.red-dot.org/