/image/68/1/e-legend-unhibited-gt-banner.461681.jpg
/image/68/1/e-legend-unhibited-gt-banner.461681.jpg
e-LEGEND Concept

Peugeot e-LEGEND CONCEPT подчертава ДНК-то на Марката, като свързва наследството си с най-модерните технологии в автомобилната индустрия.

АТЛЕТИЧЕН И ЧУВСТВЕН ОБЛИК

/image/66/8/peugeot-e-legend-1809heme202-small.461668.jpg

За да очертае технологичната си визия PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT се възползва от наследството на Марката. Реверанс към великия стил на забавния автомобил, 504 Coupé:

  • лек, атлетичен, елегантен и чувствен силует,
  • купе, извито в задната част с големи остъклени участъци.

Отпред външният вид на автомобила е разпознаваем, благодарение на визуален подпис с ноктите на лъва и два двойни модула. Техническата зона е разположена под предните фарове и включва всички функции на системите в помощ на водача. Цялата предна маска е обградена от предните калници и разделена на две от черна алуминиева греда - наследство от хромираната броня от неръждаема стомана.

 

Отзад емблематичният визуален подпис на PEUGEOT също е с ноктите на лъва, в изцяло технологичен стил. Третият стоп, разположен в горната част на задното стъкло, се простира по цялата му широчина с многоребрен дизайн, отразяващ сам себе си.

/image/67/2/peugeot-e-legend-1809heme102-small.461672.jpg

Страничните части са обработени на 3 нива с удължаване на техническата платформа в долната част и голямо стъкло, вдъхновено от съотношението ламарина/стъкло при PEUGEOT 504 Coupé. Тези големи стъкла красиво изпълват интериора на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT със светлина. Арките на колелата са вдлъбнати и тази отпред включва въздуховод. Това е подчертано от метална арка, обгръщаща страничните стъкла и подсилваща задното стъкло, обградено и фасетирано. Видим отвън екран под крайната част на предното стъкло, извежда персонализирано приветствие и нивото на заряд на автомобила преди потегляне. Той също така предупреждава хората отвън, че автомобилът шофира в автономен режим. Механизмът за контролиране на вратата чрез докосване е елегантно скрит в страничното стъкло.

Каросерията е в нюанс на сивото, деликатно допълван от цвят шампанско, изключително плътен. В зависимост от външната светлина цветът се променя от хромиран, отразяващ цялата заобикаляща среда, към лъскав бронзов металически изглед. Използваният процес е подобен на процеса, прилаган при бутилките на големите парфюмеристи.

/image/67/4/peugeot-e-legend-1809heme603-small.461674.jpg

Колелата са с 19-инчови джанти и гуми MICHELIN® в размер за масово производство. Реализъм и правдоподобност.

ВИСОКИ СТАНДАРТИ ЗА МАТЕРИАЛИТЕ

С цел предлагане на елегантен и блестящ интериор изборът на дизайнерите се фокусира върху по-топли материали в противовес на студените дигитални материали: отдръпване от яростното състезание за дигитализиране на всичко.

 

Кадифето се завръща! Избрано заради коприненото и приятно усещане при допир, коприненото кадифе е интелигентно комбинирано с модерна технологична основа, която предлага повече свобода за декорация. Тази тъкан е изтъкана дигитално и специално за PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT от блестяща нишка, напомняща оттенъка на кадифето. Същият материал може да бъде открит в PEUGEOT 3008 или 5008.

 

Горните части и рамките на вратите са изработени от дърво палдао от нашия партньор HERVET MANUFACTURIER®. Направено от възобновяеми гори, това екзотично дърво напомня мебелите от 60-те години от палисандрово дърво или абанос. Тъмните жилки на този вид подчертават  тюркоазеното синьо на седалките и на пода. Тази модерна интерпретация на дървото напомня на бордните табла на PEUGEOT 3008, 5008 и 508 с ниво на оборудване GT.