sw6
sw6

ОТКРИЙТЕ НОВИТЕ PEUGEOT 308 SW И 308 SW HYBRID

Новите PEUGEOT 308 SW и 308 SW HYBRID
Новите PEUGEOT 308 SW и 308 SW HYBRID

НОВОТО ЛИЦЕ НА PEUGEOT

Отърсете се от стереотипите и се насладете на всеки момент зад волана на новия PEUGEOT 308 SW.
Оставете се да бъдете вдъхновени от неговия изразителен, бунтарски стил и нови технологии, предназначени да повишат качеството на изживяването ви на борда.
Ангажиментът на марката Силата на избораi е разгърнат с пълна сила и ви дава свободата да изберете

Вашия нов PEUGEOT 308 SW, оборудван с ефективен бензинов, дизелов, plug-in хибриден двигател с до 60 км смесен пробег и до 73 км градски пробег (WLTP), и електрическиi двигател с пробег от над 400 км (WLTP).

/image/21/7/peugeot-308swphev-2106styp-101-ndp.804217.jpg

ЕЛЕГАНТНИ ФАРОВЕ

Съдържащ обновения светлинен подпис на марката с елегантни светлинни модули, новият комби автомобил 308 SW се отличава с Full LEDi предни фарове с технологията PEUGEOT Matrix LEDi, която улеснява шофирането през нощта.

Интегрираните дневни светлини DRLi под формата на остриета засилват хищническия вид на новия PEUGEOT 308 SW.

/image/21/8/peugeot-308swphev-2106styp-102-ndp.804218.jpg

ПРОФИЛ И ОБЕМИ

Атлетичният и отличителен профил на новия комби автомобил PEUGEOT 308 SW разкрива аеродинамични линии и мускулеста задна част, подсказваща голямо багажно пространствоi.

Новият PEUGEOT 308 SW може да бъде оборудван и с електроуправляема задна врата с достъп “без ръце”i която ви позволява да отваряте и затваряте багажника с движение на крака под задната броня.

Стилните покривни рейки в блестящ черен цвятi елегантно подчертават плавните линии на издължения силует на каросерията.

/image/22/1/peugeot-308swphev-2106styp-122-ndp.804221.jpg

ПАНОРАМЕН ПОКРИВ

За да направи всяко пътуване вълнуващо пътешествие, новият комби автомобил PEUGEOT 308 SW е оборудван с панорамен покривi, който ви позволява да се наслаждавате максимално на светлината и гледките по пътя.

/image/22/0/peugeot-308swphev-2106styp-109-ndp.804220.jpg

НОВАТА ЕМБЛЕМА НА PEUGEOT

Разположена върху радиаторната решетка, предните брониi и задната част на комби автомобила, новата емблема в черен и сребрист цвят, придава модерен вид на харизматичния му силует.

Новият герб изразява стремежа към качество и непреходност, и същевременно утвърждава 210-годишната история и иновативността на марката в услуга на клиентите, търсещи още по-върхово изживяване зад волана.

/image/21/9/peugeot-308swphev-2106styp-105-ndp.804219.jpg

ОТЗАД

Отзад 3D Full LED светлините с характерния ефект на следи от 3-те нокти на Лъваi изтъкват технологичния и модерен характер на новия комби автомобил PEUGEOT 308 SW.

Перфектно интегрирани, те подчертават мощната задна част, чиято аеродинамика е оптимизирана от снижената покривна линия и купе, разположено на линията на арките на колелата.

Широк избор от алуминиеви джанти, комплектовани с гуми от Клас A и A+i, подбрани заради своята водеща ефективност и високи показатели на пътя, утвърждават атлетичния характер на новия PEUGEOT 308 SW.

МЯСТО НА ВОДАЧА

ТЕХНОЛОГИЧЕН ДУХ ЗА ИНТУИТИВНО И ПРИСТРАСТЯВАЩО ИЗЖИВЯВАНЕ

/image/22/2/driving-position-femme-rvb-ndp.804222.jpg

Поемете контрол върху новия, технологичен, интуитивен и ултрасвързан PEUGEOT i-Cockpit®.
Той задава нови стандарти по отношение на безопасността и изживяването на борда, и предлага на водача и всички пътници усъвършенстван дизайн, технологии и ергономичност.
Оборудван с нов компактен, ултраманеврен, отопляем воланi, дигитален панел на нивото на очите и централен сензорен екран на иновативната нова информационно-развлекателна система PEUGEOT i-Connect, той предлага на всички уникално изживяване на борда с възможност за персонализация спрямо индивидуалните интереси и желания.

/image/22/5/peugeot-308phev-2103styp-233-ndp.804225.jpg

ПРЕОТКРИЙТЕ СВЪРЗАНОСТТА НА БОРДА

Истинска иновация в бордовата свързаност, новият 10-инчов HD капацитивен сензорен екран, оборудван с новата информационно-развлекателна технология PEUGEOT i-Connect, осигурява истинско персонализирано изживяване благодарение на:

 • подобен на таблет потребителски интерфейсi
 • извеждане на множество прозорциi,
 • управление на профилиi,
 • безжична функция Mirror Screeni
 • едновременно свързване на до два смартфона по Bluetoothi,
 • нови лостчета за управление PEUGEOT i-toggles с възможност за програмиране на чести действияi

Пътувайте без стрес със свързаната навигацияi с гласово разпознаване, включително автоматични актуализации на картите онлайн от TomTom® заедно с информация за трафика в реално време и за опасни зони от TomTom Servicesi.

/image/22/3/peugeot-308phev-2103styp-231-ndp.804223.jpg

ИНСТРУМЕНТАЛЕН ПАНЕЛ НА НИВОТО НА ОЧИТЕ

Благодарение на 10-инчовия дигитален панел на нивото на очите полезната за шофирането информация се извежда в полезрението на водача, без да се налага той да отмества поглед от пътя. Новият директен компактен волан е оборудван с бутониi за конфигуриране на съдържанието и режима на извеждане на панела и на централния екран.

При ниво на оборудване GT дигиталният 3D панел приоритизира най-важната информация, като я извежда на преден план като холограма, за по-добра четимост.

/image/22/6/peugeot-308phev-2103styp-237-ndp.804226.jpg

НОВА ЦЕНТРАЛНА КОНЗОЛА

Новата централна конзола с много елегантен и ергономичен дизайн интегрира ново управление на 8-степенната автоматична скоростна кутия EAT8i както и нова, по-ефективна и компактна климатична система.

Всички динамични бутони за управление на автомобила са разположени на леснодостъпно място от страната на водача.

Без видим скоростен лостi конзолата предлага повече пространство за съхранениеi както и специална зона за безжично зарежданеi на вашия смартфон.

/image/22/7/peugeot-308swphev-2106styp-119-ndp.804227.jpg

КОМФОРТ НА СЕДАЛКИТЕ

Новият издължен и динамичен PEUGEOT 308 SW е интелигентно създаден, за да предложи най-добрата пропорция между практичност и интериорно пространство за всички пътници.

Настанени удобно в отопляемитеi и масажиращиi предни седалки с печат за одобрение AGRi, се насладете на качеството на изработката и красотата на материалите, подбрани за вътрешна декорация и облицовкаi, като висококачествен орнаментиран текстил, техническа мрежа, Alcantara®, релефна кожа или цветна кожа Nappa.

/image/22/4/peugeot-308phev-2103styp-232-ndp.804224.jpg

ИЗЖИВЯВАНЕ ОТ НАЙ-ВИСОК КЛАС

Дишайте свободно, усещайте интензивно, наслаждавайте се максимално...

Осигурете качеството и филтрацията на въздуха в купето със системата Clean Cabini.

Изберете вашата среда от осем опции за амбиентно LED осветлениеi в зависимост от вашите предпочитания и настроение.

И накрая, насладете се на качеството на първокласната Hi-Fii аудиосистема Focal®, оборудвана с 10 високоговорителя, нов 12-канален усилвател и цифрова обработка на звука ARKAMYS за удоволствие от слушането на чист и изтънчен звук.

СИЛАТА НА ИЗБОРА

ИДЕАЛНО ОБОРУДВАН

/image/22/9/peugeot-308swphev-2106styp-018-ndp.804229.jpg

СВОБОДА НА ИЗБОРА

Оставете се да бъдете съблазнени от новия PEUGEOT 308 SW и си осигурете свободата да изберете двигателя, който отговаря на нуждите Ви:

 • С plug-in хибридния двигател се насладете на свободата да шофирате в напълно електрически режим в градски условия и с мощността на двигател с вътрешно горене на дълъг път.
 • С електрическияi двигател се възползвате от мощност от 115 кВ/156 к.с. със среден разход от 12,7 кВч на 100 км.
 • С бензиновите и дизеловите двигатели избирате от мощни и икономични бензинови или дизелови двигатели, отговарящи на стандарта EURO6, всички оборудвани с функцията Stop&Start.
/image/22/8/p52-elbdeck-freestyle-12917-ndp.804228.jpg

УСЛУГИ ЗА УЛЕСНЯВАНЕ НА ВАШИЯ ЕНЕРГИЕН ПРЕХОД

Наслаждавайте се на повече независимост от всякога при управлението на вашия хибриден автомобил, благодарение на услугите, предлагани от MYPEUGEOT®.

Пътувайте спокойно с безплатното приложение MyPeugeot, което ви позволява да управлявате дистанционно зареждането или да настройвате предварително температурата в купето на вашия нов PEUGEOT 308 SW.

ТЕХНОЛОГИИ

УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА

/image/23/9/peugeot-308swphev-2021-019-fr.804239.jpg

Насладете се на лекотата и удоволствието от шофирането зад волана на новия компактен комби автомобил PEUGEOT 308 SW. Оставете се да бъдете насочени към полуавтономното шофиране благодарение на комбинацията на Адаптивен автопилотi с функция Stop & Goi и Активен асистент за придържане в лентатаi.

За да увеличите вашата безопасност и комфорт, на ваше разположение са редица системи от най-ново поколение, подпомагащи шофирането и управлението, заедно с ново оборудване, включително:

 • Нова HD 180-градусова камера за заден ходi
 • 360-градусова помощ при паркиране с 4 камериi
 • Следене на мъртвата зона с широк обсегi
/image/23/0/p52-elbdeck-interior-freestyle-10531-ndp.804230.jpg

ОПТИМИЗИРАЙТЕ ВАШИЯ ПРОБЕГ

За да запазите живота на батерията на вашия PEUGEOT 308 SW HYBRID и да персонализирате още повече вашето шофиране, изберете режимите на шофиране, които отговорят на вашето пътуване или предпочитания, от три налични опции:

 • ELECTRIC: позволява ви да шофирате в изцяло електрически режимi до 135 км/ч.
 • HYBRID: превключване между електрическия двигател и двигателя с вътрешно горене за оптимизирано използване на енергиите.
 • SPORT: използва цялата мощност на двигателя с вътрешно горене и електрическите двигатели за максимално високи динамични показатели.
/image/23/2/peugeot-308phev-2103styp-234-ndp.804232.jpg

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА ПРИ СПИРАНЕ

Системата за регенеративно спиране на новия PEUGEOT 308 SW HYBRID позволява наличната енергия да бъде възстановена по време на спиране и при намаляване на скоросттаi.
Това действие позволява на водача частично да зарежда високоволтовата батерия и да увеличава електрическия пробег на автомобила.

Функцията Brake може да бъде активирана от бутона, разположен на централната конзола от страната на водача, за да позволи на автомобила да забавя без натискане на педала на спирачката. Тази функция служи като спиране с помощта на двигателя и може да презарежда батерията.

/image/23/1/peugeot-308phev-504-fr-ndp.804231.jpg

ЛИТИЕВО-ЙОННА БАТЕРИЯ (240-400 V)

Пробегът на батерията в изцяло електрически режим ви позволява да изминете до 60 км (WLTP)i

 • Нейният капацитет е 12,4 kWh.
 • Високоволтовата батерия е разположена под задните седалки, без да влияе на пространството или обема на багажника над стелката.

Функцията e-SAVE позволява на водача да задели резерв от електрическа енергия, която да ползва, когато желае по време на пътуването си, особено когато се очаква влизане в зона с ограничен трафик.

Батерията е с гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет.

ДВИГАТЕЛИ

/image/23/5/peugeot-308swphev-2106styp-017-ndp.804235.jpg

PLUG-IN ХИБРИДНИ ДВИГАТЕЛИ

Двигателят HYBRID 225 e-EAT8 съчетава:

 • Двигател PureTech със 180 к.с. (132 kW)i
 • Електрически двигател с мощност 81 kW
 • Електрическа 8-степенна автоматична скоростна кутия e-EAT8

Двигателят HYBRID 180 e-EAT8 съчетава:

 • Двигател PureTech със 150 к.с. (110 kW)i
 • Електрически двигател с мощност 81 kW
 • Електрическа 8-степенна автоматична скоростна кутия e-EAT8

Електрическата батерия с капацитет 12,4 kWh осигурява 100% електрически пробег до 60 км по WLTPi

peugeot-e308sw-2022-003-fr-428x321.833413.6-sw

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛ

100% електрическият и 100% неустоимият e-308 SWi се задвижва от напълно нов електрически двигател с мощност от 156 к.с. (115 кВ) и 260 Нм въртящ момент (налични от 0 км/ч) за незабавна реакция.

Този нов електрически двигател позволява на e-308 SWi да се движи безшумно, без вибрации и без CO2 емисии.

Батерията от ново поколение предлага 54 кВч (с полезен капацитет от 51 кВч) за пробег от над 400 км според WLTPi.

/image/23/3/peugeot-308sw-2106styp-013-ndp.804233.jpg

ДВИГАТЕЛИ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ (ДВГ)

Два 1,2-литрови 3-цилиндрови бензинови двигателя:

 • PureTech 130 S&S с 6-степенна механична скоростна кутия
 • PureTech 130 S&S EAT8i

Предлага се следният 1,5-литров 4-цилиндров дизелов двигател:

 • BlueHDi 130 S&S EAT8i

Тези бензинови или дизелови двигатели от най-ново поколение с ниски CO2 емисии, отговарящи на стандарта EUR6i и оборудвани с технологията Stop&Start, предлагат икономия на гориво, удоволствие зад волана и върхова производителност.

ПРОБЕГ И ЗАРЕЖДАНЕ

1280x512-308sw

Пробегът на литиево-йонната батерия на новия PEUGEOT 308 SW HYBRID ви позволява да пътувате до 60 км в електрически режим, съгласно сертификационния протокол WLTPi.

Прогнозни времена за пълно зареждане на вашия PEUGEOT 308 SW HYBRID:

 • 1 час и 55 минути при използване на стенна зарядна станция Wall Box (32 A) 7,4 kWi
 • 3 часа и 50 минути при използване на усилен контакт (16 A)i
 • 7 часа и 5 минути при използване на стандартен контакт (8 A)i

РАЗМЕРИ НА НОВИЯ PEUGEOT 308 SW

/image/23/6/peugeot-308swphev-2106tech-a-ndp.804236.jpg

ВЪНШНИ РАЗМЕРИ НА НОВИЯ PEUGEOT 308 SW

 • Дължина: 4636 мм
 • Широчинаi: 1852 мм
 • Височина: 1442 мм
/image/23/7/peugeot-308swphev-2106tech-b-ndp.804237.jpg

ВЪТРЕШНИ РАЗМЕРИ НА НОВИЯ PEUGEOT 308 SW

Отпред (1-ви ред)

 • Пространство за лактите: 1443 мм
 • 14° височина на нивото на гръдния кош: 891 мм

Отзад (2-ри ред)

 • Пространство за лактите: 1414 мм
 • Пространство за коленете: 129 мм
/image/23/8/peugeot-308swphev-2106tech-c-ndp.804238.jpg

Новият PEUGEOT 308 SW, размери на багажника

 • 608 литра багажно пространство при разгънати задни седалки
 • до 1634 литра при сгънати задни седалки
 • Въздействие на позиционирането на plug-in хибридната батерия = -60 литра