Нов PLUG-IN ХИБРИД НА PEUGEOT

НОВ PLUG-IN ХИБРИД НА PEUGEOT

Толкова икономичен, толкова вълнуващ!

PEUGEOT представя новите си Plug-in хибридни бензинови двигатели.
Те допълват съществуващите двигатели на PEUGEOT 3008 и новите PEUGEOT 508 и 508 SW. Двигателите HYBRID и HYBRID4 (задвижване на четирите колела) ще бъдат интегрирани съответно в новите PEUGEOT 508 и PEUGEOT 3008 и ще бъдат достъпни през второто тримесечие на 2019 г.
Преживяването при шофиране на автомобил PEUGEOT ще бъде усъвършенствано с нови режими на шофиране за по-голямо удоволствие и нови усещания благодарение на магическия ефект на 100% електрическия режим ZEV, икономичността на режима на задвижване на 4-те колела (HYBRID4), мощността на режима Sport и многофункционалността на режима Hybrid.
Технологията е опростена и интуитивна в служба на пълната свобода: свобода на използване с автомобили, адаптирани към пътни, градски и извънградски маршрути. Свобода на избор между задвижване на 2 или 4 колела, 225 к.с. или 300 к.с., седан, комби или SUV. Свобода на употреба с 4-те режима на шофиране.
Тези два нови двигателя са видимото доказателство за визията на PEUGEOT за неограничена, вълнуваща и още по-икономична мобилност. #Unboring the future.

PLUG-IN ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЯ

PEUGEOT иска да представи своята PLUG-IN ХИБРИДНА гама като първото видимо доказателство за спокойно и още по-приятно бъдеще за нашите клиенти. Предложение за презаредими двигатели HYBRID и HYBRID4, свързани с бензинов двигател.
Представени са комплект усъвършенствани технологии, които лесно и напълно прозрачно се допълват.

Бензинов двигател
1,6-литровият двигател PureTech е адаптиран, включително с добавянето на стартер-алтернатор или специфична охладителна система. Той достига 180 к.с. с HYBRID и 225 к.с. с HYBRID4.

Нова електрифицирана автоматична скоростна кутия
Двигателят PureTech е съчетан с новата 8-степенна автоматична трансмисия e-EAT8, характерна за PLUG-IN ХИБРИДНИТЕ двигатели на PEUGEOT.
Електрически мотор е свързан с кутията и достига 110 к.с./80 kW при моделите с предно окачване.
За оптимална и незабележима смяна между електрическия двигател и двигателя с вътрешно горене конверторът на въртящ момент на двигателите с вътрешно горене е заменен с мокър съединител с множество дискове. Всички тези модификации предлагат увеличение на въртящия момент от 60 Нм за по-голяма реактивност.
Електрифицирано задно окачване
При версиите с HYBRID4 многораменното задно окачване е снабдено с инвертор, електрически мотор със 110 к.с./80 kW и скоростна кутия за задвижване на 4-те колела. Интегрирането му е постигнато без да се засяга функционирането на автомобила.

ЛИТИЕВО-ЙОННА БАТЕРИЯ

Peugeot_Hybrid

Високо волтажната батерия е литиево-йонна (300 V) и се намира под втория ред седалки при версиите с HYBRID и при версиите с HYBRID4.
Батерията има капацитет между 11,8 KWh (HYBRID) и 13,2 KWh (HYBRID4) на най-доброто ниво на пазара. Този капацитет гарантира 100% електрическо придвижване до 50 км съгласно WLTP(2) (60 км съгласно NEDC(1)).
За да се извлече максималното от безшумната работа, режимът по подразбиране ще бъде Zero Emission, когато зарядът на батерията го позволява. Електрическото движение може да достигне до 135 км/ч преди двигателят с вътрешно горене да поеме щафетата.

PEUGEOT 3008 GT HYBRID4

Навсякъде, през цялото време

Peugeot_Hybrid

С невиждана досега мощност в серия на PEUGEOT характерът на SUV PEUGEOT 3008 добива нови измерения с мощния двигател HYBRID4. Тази луксозна оферта предлага задвижване на 4-те колела и достига еквивалента на 300 к.с./220 kw.
Това е резултат от съчетаването на двигател PureTech, достигащ 200 к.с./147 kW, и два електрически двигателя (един отпред и един отзад), всеки достигащ 110 к.с./80 kW.
Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 сек.*. Капацитетът на батерията е 13,2 kWh за 100% електрически пробег от 50 км съгласно WLTP(2) (60 км съгласно NEDC(1)).
Режимът на задвижване на 4-те колела осигурява подобрена функция на мотора както на пътя, така и по труден терен. Резултатът е перфектно сцепление: независимо дали върху мокър, кален, заснежен или криволичещ път, мощността е равномерно разпределена между 4-те колела на автомобила.
PEUGEOT 508 и 508 SW HYBRID: радикално икономични
Новите PEUGEOT 508 HYBRID и 508 SW HYBRID съчетават двигателя PureTech със 180 к.с./132 kW и електрически мотор със 110 к.с./80 kW за комбинирана максимална мощност от 225 к.с./165 kW.
Двигателят HYBRID, монтиран в новите PEUGEOT 508 и 508 SW, е проектиран да предлага още повече усещания. Той оптимизира общите си разходи по поддръжката, като осигурява най-добрата ефективност от гледна точка на СО2 емисии с по-малко от 49 г/км съгласно WLTP(2).
Задвижващият такт е интегриран без компромиси. Използваемостта е запазена и обемите на багажника са идентични с тези на версиите с двигател с вътрешно горене (487 л за PEUGEOT 508 и 530 л за PEUGEOT 508 SW).