НОВИЯТ PEUGEOT 308 SW - НОВОТО ЛИЦЕ НА PEUGEOT

Peugeot 308 SW

PEUGEOT с гордост представя напълно новият PEUGEOT 308 SW. С отличителен силует, моделът изпъква с експресивен стил, елегантен профил и изтънчена задна част. Ефективен и ултрамодерен, новият PEUGEOT 308 SW не прави компромис с очакванията на клиентите в сегмента на компактните комби автомобили. Той е истински изкусител и предлага повече пространство и многобройни решения за съхранение на вещи, модулност за ежедневна употреба, снабдена с бутони за управление за сгъване на багажника, както и товарен капацитет с максимален обем на багажника от 608 литра и до 1634 литра при изцяло сгъната задна седалка.

 Новият PEUGEOT 308 SW има системи в помощ на полуавтономното шофиране от най-ново поколение за още по-голяма безопасност, с пакета Drive Assist 2.0 (наличен в края на годината). Той съдържа Адаптивен автопилот с функция Stop and Go (с автоматична скоростна кутия EAT8) и Предупреждение при неволно пресичане на маркировката, и прибавя три нови функции, налични при двупосочни пътища: Полуавтоматична смяна на лентата, Ранна препоръка за скорост и Адаптация на скоростта в завой.

ВПЕЧАТЛЯВАЩ

Peugeot 308 SW

Новият PEUGEOT 308 SW е автомобил със силна индивидуалност, който въплъщава идеята за стила в услуга на функционалността. Той е проектиран да привлича погледа, като същевременно предлага товарен обем, пространство на борда и практичност. Междуосието е с 55 мм по-дълго от това на хечбека, което допринася за издължения силует и пространство отзад. При задната част на новия PEUGEOT 308 SW се запазва характерната форма на изразителните странични линии от новия PEUGEOT 308, които придават усещането, че автомобилът е притиснат към земята, което е ключът за неговата стойка. Задната част съдържа ултратънките Full LED светлини на хечбека, но без свързващата ги черна лента. Вместо това новият PEUGEOT 308 SW се стреми да увеличи визуално каросерията, особено в областта на задната врата, за да отрази добавения обем и да привлече погледа към допълнителното пространство.  Отпред новият PEUGEOT 308 SW носи новото лого на PEUGEOT в изцяло посветената на него предна решетка. Предните фарове използват LED технология още от първото ниво на оборудване. Изваяни и тънки, те допринасят за динамиката и идентичността на новия PEUGEOT 308 SW. Фаровете са издължени от дневни светлини във формата на зъби върху предната броня. Този светлинен подпис е в пълна хармония с настоящия стил на PEUGEOT, разпознаваем от пръв поглед както през деня, така и през нощта.

ТЕХНОЛОГИЧЕН ДУХ, НОВ PEUGEOT i-Cockpit®

Peugeot i-Cockpit

PEUGEOT i-Cockpit® е част от ДНК-то на марката. В новия PEUGEOT 308 SW той бележи еволюция по отношение на ергономичност, качество, дизайн и технологии с изцяло новата си информационно-развлекателна система PEUGEOT i-Connect®. Бордното табло, разположено на нивото на очите, има 10 инчов дигитален панел от ниво на оборудване Active Pack, а при ниво GT - е триизмерно. Дизайнът на централната конзола отразява пестящия пространство ефект на новия компактен климатик. Всички динамични бутони за управление на автомобила са разположени върху арка от страната на водача:

 • ново компактно управление за избор на режимите и 2 бутона (Паркиране и Ръчно управление) (Parking et Manual) на 8-степенната автоматична скоростна кутия
 • Селектор за стил на шофиране за избор на различните режими (Electric, Hybrid, Eco, Normal и Sport) в зависимост от двигателя.

Интериорният дизайн подчертава разнообразието и богатството на използваните материали. LED амбиентното осветление (с възможност за избор между 8 цвята), скрито зад централния екран, осветява основния декор чак до панелите на вратите, които, в зависимост от нивото на оборудване, могат да бъдат с облицовка от пяна, текстил, Alcantara® или изработени от истински пресовани алуминиеви части.

СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА

Peugeot 308 SW

 Новият PEUGEOT 308 SW се предлага с ново оборудване, характерно за по-високите сегменти:

 • Полуавтоматична смяна на лентата: предлага водачът да изпревари автомобила пред него и след това да се върне обратно в своята лента, при скорости от 70 км/ч до 180 км/ч.
 • Препоръка за очаквана скорост: системата предлага на водача да адаптира скоростта си спрямо знаците за ограничение на скоростта.
 • Адаптация на скоростта в завой: оптимизира скоростта спрямо кривата на завоя, при скорост до 180 км/ч.
 • Достъп до багажника със заети ръце благодарение на моторизираната задна врата,
 • Следене на мъртвата зона с широк обсег (75 метра)
 • Предупреждение за трафик отзад
 • Нова 180-градусова камера за заден ход с висока резолюция с интегрирана дюза за почистване
 • 360-градусова помощ при паркиране с 4 камери
 • Автоматично аварийно спиране и предупреждава при риск от сблъсък
 • Активно предупреждение при неволно пресичане на маркировката
 • Разширено разпознаване на пътните знаци
 • Панорамен покрив с щора

ИДЕАЛНО ОБОРУДВАН, ДВИГАТЕЛИ

Peugeot 308 SW

Като най-емблематичните символи на Силата на избора на марката, 2 зареждаеми хибридни версии ще се предлагат в новия PEUGEOT 308 SW:

 • HYBRID 225 e-EAT8 / 2 задвижващи колела / комбинация от двигател PureTech със 180 к.с. (132 kW) и електрически двигател с 81 kW, съчетани с 8-степенна скоростна кутия  и 100% електрически пробег от 59 км
 • HYBRID 180 e-EAT8 / 2 задвижващи колела / комбинация от двигател PureTech със 150 к.с. (110 kW) и електрически двигател с 81 kW, съчетани с 8-степеннаскоростна кутия  и 100% електрически пробег от 60 км 

Новият PEUGEOT 308 SW се предлага със следните двигатели с вътрешно горене, с CO2 емисии от 115 г/км. Отговарящи на изискванията на стандарта Euro 6 и понастоящем в процес на одобрение съгласно протокола WLTP:  3-цилиндрови бензинови двигатели с работен обем 1,2 л и 4-цилиндрови дизелови двигатели с работен обем 1,5 л

 От приложението за смартфон MyPeugeot® или от централния екран имате достъп до: стартиране или програмиране на предварителна климатизация на купето, както и  да проверявате, програмирате, стартирате или отлагате зареждането на батерията.

Първият PEUGEOT 308 SW ще бъде доставен в началото на 2022 г. Той ще се произвежда в завода в Мюлуз във Франция.