Готов за изцяло електрическа мощ

Peugeot e-Rifter

PEUGEOT продължава глобалната си офанзива за електрификация на гамата си пътнически автомобили. Поставяйки акцент на мобилността, PEUGEOT RIFTER вече е наличен със 100% електрически двигател.PEUGEOT с гордост представя новия PEUGEOT e-RIFTER.

Притежаващ качествата на конвенционалната версия, без да прави компромис с производителността, с нулеви емисии и позволяващ достъп до централните градските части с ограничения за трафика, новият PEUGEOT e-RIFTER отговаря на очакванията с просторен и технологичен интериор, включващ и новия дигитален PEUGEOT i-Cockpit®.

Редукторът на оборотите е адаптиран да изпълнява ограниченията за натоварване, присъщи за употребата на превозните средства от този сегмент.

Експлоатационните показатели (в режим POWER) са следните (данните са в процес на хомологация):

 • Максимална скорост от 135 км/ч,
 • Ускорение от 0 до 100 км/ч за 11,2 секунди,
 • Ускорение от 80 до 120 км/ч за 8,9 секунди.

И двете версии (Standard и Long) са налични с литиево-йонна батерия (18 модула) с капацитет от 50 kWh, който осигурява пробег до 280 км според WLTP, в зависимост от версията и стила на шофиране.

Peugeot i-Cockpit

PEUGEOT i-Cockpit®  в пълна е-волюция. Развива се в технологично отношение с два нови инструментални панела, за да споделя с водача цялата информация, необходима за правилното управление на едно  електрическо превозно средство. Като опция можете да имате 100% дигитален инструментален панел, за първи път в сегмента на автомобилите за свободното време, с 10-инчов дигитален дисплей с висока резолюция. Извеждането на информацията, интегриращо най-новите разработки в графичния дизайн на Марката PEUGEOT, е с пълни възможности за конфигуриране и персонализация. Инструменталният панел има няколко режима на извеждане, достъпни от диск на волана, което позволява на водача да настрои своя PEUGEOT i-Cockpit® изцяло според желанията си. Това може да включва например акцент върху навигацията, управлението на енергията или системите в помощ на водача и т.н. Всичко е „по мярка“. Стандартният аналогов инструментален панел е адаптиран към управлението на електрическо превозно средство и е оборудван с:

 • Уред за измерване на мощността (powermeter) за извеждане нивото на консумация (ECO за оптимизация на енергията или POWER за максимална мощност) или възстановяване на енергията (CHARGE),
 • Индикатор за консумацията на уредите за температурен комфорт (отопление, климатизация),
 • Индикатор за заряда на батерията,
 • Цветна матрица, изобразяваща енергийните потоци, проследяването на заряда (текущ или отложен), информацията от бордовия компютър и пробега.
Peugeot e-Rifter

Водачът на новия PEUGEOT e-RIFTER се чувства комфортно във всички ситуации със специално адаптираната система за сервоусилване на волана, която улеснява шофирането с диаметър на завой от 10,8 м (версия Standard, между бордюри) и височина под 1,90 м, която гарантира достъп до повечето паркинги.

Предлага се в две версии с 5 и 7 места в две дължини всяка - Standard (4,40 м) и Long (4,75 м). Последната добавя дължина както в междуосието, така и в надвеса за постигане на перфектното ниво на простор. Всяка от 3-те отделни седалки на 2-рия ред може да помести едно детско столче. Седалките могат да бъдат лесно прибрани в пода чрез бутона Magic Flat. Във версията Long 2-те отделни седалки на 3-тия ред могат да се плъзгат и да се изваждат (както и при версията Standard) за адаптиране към всяка ситуация и увеличаване на обема на багажника или пространството за коленете на пътниците. Товаренето на дълги предмети също е по-лесно, благодарение на предната седалка, която може да се прибере в пода. Багажникът на PEUGEOT e-RIFTER има товарен капацитет, вариращ от 775 литра до кората на багажника за версията Standard с 5 места до 4 000 литра до тавана на автомобила при сгънати задни седалки при версията Long. Налични са голям брой много щедри и леснодостъпни отделения за съхранение с обем до 186 литра, в зависимост от версията. Уникална характеристика в този клас е широката задна врата, която съдържа отварящо се задно стъкло. Това практично стъкло позволя достъп до багажника без отварянето му. 

Peugeot e-Rifter

Като гаранция за безопасност и комфорт на потребителите, 100% електрическите версии могат да бъдат оборудвани със следните технологии и системи в помощ на водача:

 • Advanced Grip Control с 5 режима на сцепление
 • Асистент при потегляне по наклон
 • Visiopark 180° (камера за обратно виждане)
 • Регулатор/ограничител на скоростта
 • Предупреждение при неволно пресичане на маркировката
 • Предупреждение при риск от сблъсък
 • Автоматично аварийно спиране
 • Предупреждение за бдителността на водача
 • Разпознаване на ограниченията за скоростта и препоръки
 • Разширено разпознаване на пътните знаци (стоп, еднопосочна улица)
 • Следене на мъртвата зона
 • Система за контрол на стабилността на ремаркето.

Неразделна част от ежедневието, смартфоните са също част от новия PEUGEOT e-RIFTER. Информацията се интегрира на централния екран благодарение на съвместимостта с MirrorScreen, включително с протоколите за свързване Apple CarPlay™ и Android Auto™.