SEA DRIVE CONCEPT

SEA DRIVE CONCEPT

Надграждайки глобалния успех на i-Cockpit® с около четири милиона потребители, сега PEUGEOT предоставя своя експертен опит в ергономичния кокпит на BENETEAU, световен лидер в производството на плавателни съдове. Проектиран и създаден от PEUGEOT Design Lab, този функционален демонстрационен модел съчетава интуитивното, естествено управление на PEUGEOT i-Cockpit® със свързаната технология Ship Control®, разработена от BENETEAU. Заимствайки най-доброто от двата свята, Sea Drive concept предоставя поглед към бъдещия пулт за управление на моторните лодки.

PEUGEOT i-Cockpit®: иновативна концепция за вътрешен дизайн

Шофирането на PEUGEOT винаги е било уникално преживяване. Марката винаги е използвала своя експертен опит в разработването и настройването на ходовата част, за да подобрява управляемостта. За да увеличи удоволствието от шофирането и да открие нови усещания, преди няколко години PEUGEOT реши да предприеме задълбочени изследвания върху дизайна на кокпита.

Търсенето доведе до новаторско разпределение на интериора: PEUGEOT i-Cockpit®. Системата включва няколко важни характеристики:
- Компактен волан, най-малкият на пазара във всички сегменти, за по-лесно управление и по-силни усещания при шофиране;
- Head-up дисплей, който извежда цялата необходима информация в полезрението на водача, за да не сваля той поглед от пътя и да се концентрира върху кормилното управление;
- Голям сензорен екран с интуитивни бутони за управление на всички функции, свързани с комфорта (радио, климатична система и др.), с което ползването на всички системи на борда става по-лесно.

Резултатът е модерно, високотехнологично бордно табло със забележително изчистени линии. Малкият брой бутони – само най-важните – заедно с първокласни материали и качествена изработка подчертават специфичните характеристики на PEUGEOT i-Cockpit® и спомагат за удоволствието от шофирането, пъргавината на автомобила и концентрацията на водача. Интериорът на PEUGEOT вече е мигновено разпознаваем и много харесван.
Историята на i-Cockpit®: огромен пазарен успех

Знакова характеристика на идентичността на марката, i-Cockpit® е лансиран преди пет години с най-продаваните модели на марката:
- 208, който въвежда концепцията през 2012 г.;

- SUV 2008;
- 308 и 308 SW, където второто поколение на системата достига нови висоти в изчистен, ергономичен дизайн на бордното табло;
- SUV 3008, провъзгласен за Европейски автомобил на годината за 2017 г., с третото поколение i-Cockpit® с всички най-нови функции за комфорт и безопасност, предоставящ цялостно сетивно изживяване за пътниците;
- Новият SUV 5008.


За моделите SUV 3008 и 5008 инженерите и дизайнерите на PEUGEOT събраха всички тези свръхмодерни функции върху 12,3-инчов високо разположен цифров head-up инструментален панел с висока резолюция като стандартно оборудване, напълно конфигуруем и с футуристични графики. Редица елегантни лостчета предоставят директен достъп до основните функции за комфорт и безопасност. Почти четири милиона водачи се радват на емблематичния PEUGEOT i-Cockpit® от 2012 г. досега.
Тази концепция бързо се отличи като най-забележителната характеристика в новите дизайнерски разработки на Лъва. И това е само началото. Марката продължава своето изследване, както показва изследователското проучване на PEUGEOT INSTINCT CONCEPT и неговия откликващ i-Cockpit®, дефиниращ наново пътническата среда, за да отрази новите начини на ползване, възникващи от автономното управление. Затова шофирането на автомобил, оборудван с PEUGEOT i-Cockpit®, е и ще остане удовлетворяващо, стимулиращо и пристрастяващо преживяване.

В светлината на това ексклузивно преживяване PEUGEOT Design Lab ентусиазирано продължи напред, за да изследва нови територии в напълно различен сектор: плаване и моторни лодки. А в тази сфера кое би могло да бъде по-естествено от срещата на PEUGEOT и BENETEAU?

Удовлетворяващо сътрудничество между BENETEAU и PEUGEOT Design Lab

PEUGEOT и BENETEAU. Тези две емблематични френски марки, всяка лидер в своята сфера, винаги са споделяли ценностите на иновацията и смелата мисъл.
За PEUGEOT този подход се илюстрира конкретно с основаването на PEUGEOT Design Lab през юни 2012 г. Това студио за глобален бранд дизайн е посветено на клиенти извън компанията. Неговата роля е да проектира продукти и услуги, които допринасят за глобално изживяване на Марката във всички сфери на дейност.
За BENETEAU, в отговор на нарастващото усъвършенстване на бордовото оборудване на лодките, компанията е стартирала изследователска програма, наречена Advanced Monitoring System (AMS). Целта на тази програма е да централизира цялата полезна информация за управлението на борда, безопасността и комфорта. Тази работа доведе до разработването на технологията Ship Control®, оборудвана на новия спортен круизер BENETEAU Gran Turismo 50 за представяне пред широката публика.

Концепцията Sea Drive е резултат от сътрудничеството на две иновативни програми - диалог между два свята. Характерните компоненти на PEUGEOT i-Cockpit® се виждат на демонстрационния модел от пръв поглед:
- Компактно кормило, пряко вдъхновено от автомобилите. Подобно на волана в най-новите автомобили на PEUGEOT, неговият малък размер спомага за лесно, пъргаво управление.
- Голям 17-инчов сензорен екран извежда интерфейса на Ship Control® за незабавен достъп до електронните функции на лодката.
- Сгъващ се панел извежда основната навигационна информация в полезрението на водача.
- Лостчета от двете страни на кормилото за директен достъп до основните функции по всяко време.
Експертният опит на PEUGEOT се забелязва също в качеството на изработката и избора на материали, базирани на ниво на оборудване GT: Кожа напа, декоративни шевове в меден цвят, хромирани и сатинирани акценти, и др.
Опростен и универсален, интерфейсът на Ship Control® групира цялата полезна информация на борда като:
• Осветление на борда (разпределение, интензитет)
• Управление на климатичната система
• Навигация (скорост, течение, дълбочина, маршрут, посока, позиция)
• Проверка на нивото на акумулатора
• Проверка на нивото на горивото
• Електрическо управление (AC/DC)
• Управление на циркулационната помпа
• HiFi
• Двигатели (обороти, скорост)

Интерфейсът Ship Control® - истински бордови компютър - предоставя подкрепа и помощ както за навигацията, така и за комфорта на борда. Към интерфейса могат да се свържат локално няколко таблета, така че всеки член на екипажа да има достъп до наличните функции.

Тази ултра-свързана система е налична в концепцията Sea Drive, разработена от PEUGEOT Design Lab. Това я прави свръхмодерна характеристика в един бързо променящ се сегмент.
Концепцията Sea Drive илюстрира нов начин за проектиране на пулта за управление на една лодка, провъзгласявайки бъдещето на моторните лодки.

За PEUGEOT
Вълнуващо и удовлетворяващо шофиране, спортен дизайн, качество без компромис – това е ангажиментът на Марката към нейните клиенти. Тези качества допринасят за емоцията, която гарантира всеки един автомобил с марката PEUGEOT. С дейност в почти 160 страни, с повече от 10 000 центъра за продажба, PEUGEOT обединява взискателност, стил и емоция с амбицията да бъде най-добрата марка във високия сегмент в световен мащаб.Започнала през 1889 г., автомобилната история на Марката се обогатява през тази година с най-новата победа по трасето на Дакар, със спечелени първо, второ и трето място с новия PEUGEOT 3008 DKR.

BENETEAU
Френската марка, основана през 1884 г. от Бенжамин Бенето, разработва широка гама яхти и моторни лодки, адаптирани към мечтите за плаване на всеки. Пътят от първата моторна лодка за улов на сардини през 1910 г. до универсалния дигитален интерфейс Ship Control е постлан с иновации. Вече повече от 130 години архитектурата, дизайнът, технологиите, материалите, процесите, производството и услугите са разработвани с революционен плам. От високопроизводителен дизайн за състезания на най-високо ниво до удобни и елегантни круизни яхти, ветроходните яхти и моторни лодки на Beneteau са прочути в цял свят с иновативните си предимства и креативен лукс. BENETEAU сега е част от групата Beneteau, глобален лидер в плавателните съдове за удоволствие. Повече от 100 000 лодки на марката обхождат моретата, езерата и реките в цял свят. Зад кормилото им са ентусиазирани собственици, поставили достъпността и стила на живот в основата на своя избор.