PEUGEOT 208, победител в Е-Рали Варна

1

Top Rent A Car участва в ЕКО-Рали Варна с автомобил Peugeot e-208 и спечели първото място. Надпреварата бе част от 24-то издание на рали обиколката на Варна, организирана от Авто Мото Ретро Клуб Варна. Състезанието стартира от Катедрала „Свето Успение Богородично”, а маршрута обхващаше трасе през целия град с дължина от над 179 км. Успехът е резултат от работата на екипа, съчетана с мощността и прецизността на електрическия хечбек, който беше единственият успял да измине целия преход само с едно зареждане!


Автомобилът на Top Rent A Car е произведен през 2022 година с батерия от 50kW и мощност на двигателя 136 к.с., във върховата модификация GT. Такива са и всичките автомобили от този клас в автопарка на най-голямата компания за коли под наем в България (Според проучване на Euromonitor International за 2021 г.).

2

По традиция това рали се провежда в началото на месец декември, а първото му издание е през 2019 г. Класическото рали е малко по-старо и датира от 1999 г.


Състезанието не бе никак леко и успеха, който постигна екипът е в резултат на усилена подготовка, както и на отличния автомобил с който участва. Интересен факт е, че най-старият автомобил, уачстник в събитието беше също Peugeot, но произведен в далечната 1937 г. Победителите се надяват, че в бъдеще ще имат още поводи за радост от завоювани трофеи и успехи с автомобили от групата на Stellantis.