PEUGEOT 408 ТЕСТ ДРАЙВ ЗА МЕДИИ

През месец ноември се състоя международен тест драйв на новия PEUGEOT 408. Събитието събра медии от множество държави в слънчева Испания – в град Sitges. На събитието журналисти от България имаха възможността да тестват модела в неговата най-мощна версия с Plug-In Hybrid задвижване и мощност от 225 к.с. Всеки от тях имаше възможността да тества автомобила в реална пътна обстановка, както по магистрала, така и по стръмни планински пътища, които дадоха възможност да бъде усетена стабилността на шасито и удобството и комфорта  на окачването.

Новият PEUGEOT 408 е неочакван, защото е различен. Той е първи по рода си както в историята на марката, така и на автомобилния пазар като цяло. С новия 408 PEUGEOT демонстрира креативността на своите екипи, като предлага нов фастбек силует на върха на C сегмента. Този PEUGEOT бележи нова ера с осанка на голям хищник и уникална привлекателност, инженерно съвършенство, съсредоточено върху ефективността и интелигентната електрификация, както и върху емоциите, осигурени от авангардните технологии, посветени на удоволствието зад волана и инстинктивния начин на ползване. 

PEUGEOT 408 се откроява преди всичко със своя динамичен фастбек силует и разпознаваем дизайн, но и със степента, с която разчупва статуквото. Стойката на голям хищник е типична за моделите на марката. Линиите са елегантни, решетката е в цвета на каросерията, за да се вписва перфектно в предната част и гордо носи новото лого на PEUGEOT с главата на Лъва.