PEUGEOT ПРАЗНУВА СВОЯТА 210-ТА ГОДИШНИНА

Logo 210 years

За отбелязване на 210-тата годишнина на PEUGEOT е проектирано специално лого от дизайнерите на студиото PEUGEOT Design Lab. То ще идентифицира всички събития, свързани с това честване.

Лъвът, посланик на марката, е изобразен в профил и е подчертан със стрела. Това напомня най-старото съществуващо лого на PEUGEOT (регистрирано през 1858 г.), което символизира трите качества на трионите PEUGEOT, произвеждани от марката в самото начало: гъвкавост, сила на зъбците и скорост на рязане. Стрелата символизира идеята за скорост.

Надписът „210 години“ е препратка към историята на марката, но и към следващите 210 години. Черните и белите цветове на логото подчертават умереност и пестеливост, лайтмотива на PEUGEOT. Кръгът около Лъва утвърждава логото като емблема - етикет, който всеки ще се гордее да направи свой собствен. 

Peugeot 601

На 26 септември 1810 г. официално е основана компанията PEUGEOT Frères Aînés с акт за парична вноска, вписан в регистър, който все още може да се открие в архивите на Тер Бланш. Вече повече от два века семейство PEUGEOT преминава от модната революция през 19-ти век - със стоманената тел в кринолините, към революцията в мобилността с велосипедите и автомобилите. Това е марка, оформена от творци, инженери, дизайнери, които в продължение на повече от два века предизвикват нормите, за да задават нови стандарти за мобилност. PEUGEOT никога не  спира да се развива като марка, за да посрещне бъдещето със спокойствие и увереност.

Честването ще бъде отбелязано и с няколко ключови събития:

  • вход от 1 евро за всички посетители на Музея на приключението PEUGEOT в Сошо от 1 до 31 октомври. Музеят на приключението PEUGEOT е един от най-важните обекти в източна Франция, който свидетелства за двувековната индустриална сага на лъвската марка. Намира се в Сошо и съхранява историческото минало на PEUGEOT от 1810 г. до наши дни. Изданието за 2020 г. на Международната среща на приключението Peugeot (International Adventure Peugeot Meeting - IAPM) ще се проведе на 2, 3 и 4 октомври в Сошо, туптящото сърце на марката. Това изключително събитие е запазено за членовете на Aventure PEUGEOT и ще включва 130 екипажа - от PEUGEOT 201 до PEUGEOT RCZ - за 300-километрово рали из провинцията на департамента Ду за 3 дни.
  • PEUGEOT Lifestyle продукти, специално посветени на феновете на Лъва и пуснати на пазара в края на септември. Две колекции PEUGEOT Lifestyle продукти, посветени на честването на 210-тата годишнина на Марката, ще бъдат пуснати в продажба в края на септември в онлайн магазина www.webstore.peugeot.bg.

.