АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ (COVID-19) - ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ PEUGEOT

2008
2008

Преминете към нулеви емисии при шофиране с електрическите автомобили на Peugeot. Нашата гама електрически автомобили отговаря на всички Ваши изисквания: ултра компактен градски автомобил, семеен мини ван, функционален лек автомобил и др. 100% електрическите автомобили Peugeot съчетават иновативен дизайн с неповторима енергийна ефективност и най-модерната технология.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ PEUGEOT: КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА?

ОТКРИЙТЕ НАШИТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ

/image/48/9/peugeot-2008-1906pc-115.744489.jpg

Новият PEUGEOT e-2008

Открийте новият компактен модел е-2008 от гамата електрически автомобили на PEUGEOT. Този автомобил се ползва с напълно нов дизайн, който подчертава мощността на модела и спортната му натура в комбинация с новия PEUGEOT i-Cockpit 3D: изследвайте новата е-мобилност . Благодарение на пробега от 340 км съгласно WLTPi, той ще бъде Вашият верен спътник при дълги пътувания.

/image/49/0/peugeot-208-1902hm101-newcrop.508438.19.561165.19.744490.jpg

Новият PEUGEOT e-208

Открийте новия градски автомобил от електрическата гама на PEUGEOT. Със своите отличителни, модерни линии, новият PEUGEOT 208 ще Ви съпътства във Вашите пътувания. Разгледайте новия i-Cockpit® 3D, който ще Ви предостави нови усещания и ще Ви позволи да се потопите в изживяването зад волана благодарение на проектираната на бордното табло холограма, която Ви предоставя всичката важна за шофирането информация.

УПРАВЛЯВАЙТЕ ВАШИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ PEUGEOT

 • Как да заредя електрическия си автомобил?
 • Как да управлявам автономията на батерията?
 • Защо да избера електрически автомобил?
 • Подходящ ли е автомобилът ми за всички пътувания?
 • Възможности за финансиране на моя автомобил

Зареждане у дома или на работа

Зареждане в домашни условия се отнася до зареждане на Вашия автомобил във Вашия дом или на работното място. Този тип зареждане е за предпочитане, защото Ви предоставя множество практични и икономични предимства:

 • Можете да зареждате автомобила си от стандартен контакт (1.8 кВт, 8 А) 
 • Имате възможност да се възползвате от усилен контакт (3.2 кВТ, 14 A). Това решение предоставя повече приток на ток от стандартния контакт.
 • Или можете да се възползвате от Wall Boxi зарядна станция, чрез която да намалите времето за зареждане. Заредете батерията си напълно в рамките на 8 часа. Този период може да бъде допълнително намален до 5 часа чрез употребата на специален кабел

Избрахме за свой партньор NRG Soft заради техния експертен опит и мрежа от квалифицирани специалисти, който да Ви осигурят съдействие при инсталиране на зарядните станции.

Повече информация за зареждането у дома

Зареждане на обществени зарядни станции

Подобно на мрежите от бензинови и дизелови зарядни станции, съществува и мрежа от зарядни станции за електрически автомобили.

Тази обширна мрежа претърпява непрекъснат бърз растеж. Днес, само във Франция съществуват 188,000 зарядни станции, а в Европа близо 200,000.

За бързо зареждане можете да разчитате на бързи зарядни стации, тъй като нашите автомобили са съвместими с тях.

Обществените зарядни станции за бързо зареждане могат да заредят батерията до 80% за 30 минути.

Повече информация за обществените зарядни станции

Автономията на електрическия автомобил се отнася до пробега, който може да бъде изминат, преди необходимостта от зареждане на батерията. При покупка клиентите искат предоставянето на ясна информация от производителите за стойностите на автономията, максимално близка до реалните показатели. Протоколът WLTPi предоставя най-реалистичните стойности за мощността, разхода и автономията на електрическия автомобил.

Как да управлявам автономията на автомобила си


Повече информация за WLTP протокола

Как да оптимизирам автономията на автомобила си?

С употребата на:

 • Индикатора за мощност: можете да проследите енергийния разход в реално време на инструменталния панел.
 • Вашия смартфон: благодарение на приложението MyPeugeot можете да планирате зареждането на автомобила си, когато пожелаете.
 • Вашия смартфон: Можете предварително да изберете подходящата температура в купето на автомобила докато батерията се зарежда, за да запазите автономия.
 • Режим Eco-drive или Brake.

Съвети за еко шофиране:

 • Изберете режим Brake: позволява на автомобила да да намали скоростта или да спре без шофьорът да натиска спирачния педал, за да възтанови автономията.
 • Активирайте режим Eco: Eco режимът може да спести енергия, като намали мощността от мотора до необходимото ниво. Препоръчваме Ви да се възползвате при градско шофиране!
 • Изберете температурата предварително: Възползвайте се максимално от времето, в което Вашият автомобил Peugeot се зарежда, като изберете температурата в купето предварително чрез приложението MyPeugeot.
 • Проверете налягането на гумите си: Винаги трябва да следите налягането на гумите си. Това е още по-важно при електрическите автомобили. В противен случай можете да намалите автономията.

Финансови предимства

В момента електрическите автомобили са по-скъпа покупка от бензиновите и дизеловите версии. Въпреки това, общите разходи за притежание на превозно средство не могат да бъдат обобщени само чрез покупната му цена. Необходимо е да се вземат под внимание разходите за гориво, застраховка и обслужване и да се добавят към цената. Ако вземем предвид всички тези фактори, тогава електрическите автомобили се оказват по-икономични от бензиновите и дизеловите версии.

Средно електрическите превозни средства могат да спестят до 40% потребление на енергия и до 30% разходи за обслужване в сравнение с техните бензинови или дизелови еквиваленти. 

Електрическите автомобили PEUGEOT, като изцяло новите PEUGEOT е-208 и PEUGEOT е-2008  разполагат с функции в помощ на водача като оптимизирана функция за позициониране на автомобила на пътното платно, акустичен и температурен комфорт в комбинация с олекотяването на автомобила за ограничени CO2 емисии и завладяващо усещане при шофиране.

Представата, че електрическият автомобил е неефективен в сравнение с бензиновия и дизеловия е неправилна. Въпреки че работят безшумно, електрическите превозни средства не предлагат по-ниско ниво на ефективност. Те достигат същите скорости като бензиновите и дизеловите версии, като същевременно предлагат ново ниво на удоволствие от шофирането благодарение на тихо работещия мотор с намалени вибрации. Електрическия автомобил  ускорява и забавя също толкова бързо, колкото горивните еквиваленти.

PEUGEOT предлага множество решения за финансиране на Вашия електрически автомобил. Необходимо е единствено да изберете този, който отговаря на Вашите изисквания.

Оперативен лизинг

Оперативният лизинг може да Ви помогне да се насладите на предимствата от електрическия автомобил чрез фиксирани месечни вноски. Вие заплащате само за употребата. Основното предимство на този метод на финансиране е че той включва всички съпътстващи експлоатационни разходи (сервизно обслужване, данъци, застраховки и др.).

Лизинг с опция за закупуване

Лизингът с опция за закупуване Ви позволява да се възползвате от електрически автомобил на база месечни лизингови вноски. Освен тези месечни вноски, разходите Ви за употреба ще бъдат единствените Ви допълнителни разходи. В края на периода на договора, ще получите възможност да придобиете автомобила доплащайки остатъчната стойност.

ПРИЛОЖЕНИЕТО MYPEUGEOT®

/image/81/4/visuel-mypeugeot-e208.744814.png

Възползвайте се от персонализирани услуги, синхронизирани с Вашия акаунт, в реално време с безплатното приложение MyPeugeot®i :

 • Следете данните на автомобила си (данни за пътуванията, локация).
 • Получете бърз и лесен достъп до помощ за управление на автомобила.
 • Следете данните за обслужването на автомобила си.