2008
2008

Преминете към нулеви емисии при шофиране с електрическите автомобили на Peugeot. Нашата гама електрически автомобили отговаря на всички Ваши изисквания: ултра компактен градски автомобил, семеен мини ван, функционален лек автомобил и др. 100% електрическите автомобили Peugeot съчетават иновативен дизайн с неповторима енергийна ефективност и най-модерната технология.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ PEUGEOT: КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА?

ОТКРИЙТЕ НАШИТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ

e-208_new_4e

Новият PEUGEOT e-208

Открийте новия градски автомобил от електрическата гама на PEUGEOT. Със своите отличителни, модерни линии, новият PEUGEOT 208 ще Ви съпътства във Вашите пътувания. Разгледайте новия i-Cockpit® 3D, който ще Ви предостави нови усещания и ще Ви позволи да се потопите в изживяването зад волана благодарение на проектираната на бордното табло холограма, която Ви предоставя всичката важна за шофирането информация.

 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

е-2008_new_4e

Новият PEUGEOT e-2008

Открийте новия компактен модел е-2008 от гамата електрически автомобили на PEUGEOT. Този автомобил се ползва с напълно нов дизайн, който подчертава мощността на модела и спортната му натура в комбинация с новия PEUGEOT i-Cockpit 3D: изследвайте новата е-мобилност . Благодарение на пробега от 340 км съгласно WLTP, той ще бъде Вашия верен спътник при дълги пътувания.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

e-Rifter_new_4e

PEUGEOT E-RIFTER

Новият PEUGEOT e-RIFTER може да бъде разпознат по балансирания и елегантен стил на каросерията, подписана отзад с отличителния монограм „e-Rifter“. Отворът, разположен на левия заден калник, помества контактите за зареждане.

Новият PEUGEOT e-RIFTER запазва солидния, компактен и стилен дизайн на RIFTER. Висок и къс преден капак надвисва над вертикалната решетка и хармоничните пропорции на неговите линии са подчертани от междуосие, адаптирано към неговата дължина. Покривните рейки, увеличеният пътен просвет и 17-инчовите джанти в съчетание с предните и задни странични протектори създават естетическа визия, която не пренебрегва практичността и безопасността.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

e-traveller_banner_new

НОВИЯТ PEUGEOT E-TRAVELLER

Изразителната му радиаторна решетка е декорирана с двухромното лого на Лъва, което отличава всички електрически модели на марката. Отворът за електрическо зареждане се намира отпред от страната на водача за лесно зареждане. В задната част на автомобила ще откриете двухромния Лъв в отличителните за електрическите версии сини и зелени тонове, както и специфичния монограм “e- Traveller ”.

Моделът e-Traveller е много удобен за управление в градски условия, маневриране и благодарение на електрическия мотор, може да се движи свободно в зони с ограничено движение. Неговият размер остава под 1,9 м и му осигурява достъп до подземни паркингиi.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

e-expert_new_4e

НОВИЯТ PEUGEOT E-EXPERT

Изразителната му радиаторна решетка е декорирана с двухромното лого на Лъва, което отличава всички електрически модели на Марката. Отворът за електрическо зареждане се намира отпред от страната на водача за лесно зареждане.

В задната част на автомобила ще откриете двухромния Лъв в отличителните за електрическите версии сини и зелени тонове, както и специфичния монограм “e-Expert”.

PEUGEOT e-Expert не прави никакви компромиси, когато става дума за интериорно пространство с 6,6 м3 полезен обем, товароносимост до 1 275км, височина под 1,90м и запазен теглителен капацитет. Версия Compact, дълга само 4,60 м, въвежда нова ера на електрическите превозни средства. Тя е много удобна за управление в градски условия, маневриране и благодарение на електрическия мотор, може да се движи свободно в зони с ограничено движение.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

e-boxer_new_4e

НОВИЯТ PEUGEOT E-BOXER

Новият PEUGEOT e-Boxer разполага с достъп до зони с ограничен достъп благодарение на електрическия си мотор. Отворът за зареждане се намира отпред, от страната на водача за лесно зареждане.

Изключителна рядкост в този сегмент, електрическата версия на PEUGEOT e-Boxer се предлага освен във версия фургон и във версия шаси с единична или двойна кабина, за да се адаптира към всички Ваши професионални нужди.

Съществуват няколко решения за зареждане, които да Ви помогнат максимално да се възползвате от автономията от 224 км (WLTP) на новия PEUGEOT e- BOXER.

Предлагат се два типа бордови зарядни устройства, съобразени с нуждите на клиента, и две решения за зареждане. Еднофазно зарядно устройство с мощност 7.4 kW като стандартно оборудване и трифазно зарядно устройство с мощност 11 kW като опция.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

УПРАВЛЯВАЙТЕ ВАШИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ PEUGEOT

 • Как да заредя електрическия си автомобил?
 • Как да управлявам автономията на батерията?
 • Защо да избера електрически автомобил?
 • Подходящ ли е автомобилът ми за всички пътувания?
 • Възможности за финансиране на моя автомобил

Зареждане у дома или на работа

Зареждане в домашни условия се отнася до зареждане на Вашия автомобил във Вашия дом или на работното място. Този тип зареждане е за предпочитане, защото Ви предоставя множество практични и икономични предимства:

 • Можете да зареждате автомобила си от стандартен контакт (1.8 кВт, 8 А) 
 • Имате възможност да се възползвате от усилен контакт (3.2 кВТ, 14 A). Това решение предоставя повече приток на ток от стандартния контакт.
 • Или можете да се възползвате от Wall Boxi зарядна станция, чрез която да намалите времето за зареждане. Заредете батерията си напълно в рамките на 8 часа. Този период може да бъде допълнително намален до 5 часа чрез употребата на специален кабел

Избрахме за свой партньор NRG Soft заради техния експертен опит и мрежа от квалифицирани специалисти, който да Ви осигурят съдействие при инсталиране на зарядните станции.

Повече информация за зареждането у дома

Зареждане на обществени зарядни станции

Подобно на мрежите от бензинови и дизелови зарядни станции, съществува и мрежа от зарядни станции за електрически автомобили.

Тази обширна мрежа претърпява непрекъснат бърз растеж. Днес, само във Франция съществуват 188,000 зарядни станции, а в Европа близо 200,000.

За бързо зареждане можете да разчитате на бързи зарядни стации, тъй като нашите автомобили са съвместими с тях.

Обществените зарядни станции за бързо зареждане могат да заредят батерията до 80% за 30 минути.

Повече информация за обществените зарядни станции

Автономията на електрическия автомобил се отнася до пробега, който може да бъде изминат, преди необходимостта от зареждане на батерията. При покупка клиентите искат предоставянето на ясна информация от производителите за стойностите на автономията, максимално близка до реалните показатели. Протоколът WLTPi предоставя най-реалистичните стойности за мощността, разхода и автономията на електрическия автомобил.

Как да управлявам автономията на автомобила си


Повече информация за WLTP протокола

Как да оптимизирам автономията на автомобила си?

С употребата на:

 • Индикатора за мощност: можете да проследите енергийния разход в реално време на инструменталния панел.
 • Вашия смартфон: благодарение на приложението MyPeugeot можете да планирате зареждането на автомобила си, когато пожелаете.
 • Вашия смартфон: Можете предварително да изберете подходящата температура в купето на автомобила докато батерията се зарежда, за да запазите автономия.
 • Режим Eco-drive или Brake.

Съвети за еко шофиране:

 • Изберете режим Brake: позволява на автомобила да да намали скоростта или да спре без шофьорът да натиска спирачния педал, за да възтанови автономията.
 • Активирайте режим Eco: Eco режимът може да спести енергия, като намали мощността от мотора до необходимото ниво. Препоръчваме Ви да се възползвате при градско шофиране!
 • Изберете температурата предварително: Възползвайте се максимално от времето, в което Вашият автомобил Peugeot се зарежда, като изберете температурата в купето предварително чрез приложението MyPeugeot.
 • Проверете налягането на гумите си: Винаги трябва да следите налягането на гумите си. Това е още по-важно при електрическите автомобили. В противен случай можете да намалите автономията.

Финансови предимства

В момента електрическите автомобили са по-скъпа покупка от бензиновите и дизеловите версии. Въпреки това, общите разходи за притежание на превозно средство не могат да бъдат обобщени само чрез покупната му цена. Необходимо е да се вземат под внимание разходите за гориво, застраховка и обслужване и да се добавят към цената. Ако вземем предвид всички тези фактори, тогава електрическите автомобили се оказват по-икономични от бензиновите и дизеловите версии.

Средно електрическите превозни средства могат да спестят до 40% потребление на енергия и до 30% разходи за обслужване в сравнение с техните бензинови или дизелови еквиваленти. 

Електрическите автомобили PEUGEOT, като изцяло новите PEUGEOT е-208 и PEUGEOT е-2008  разполагат с функции в помощ на водача като оптимизирана функция за позициониране на автомобила на пътното платно, акустичен и температурен комфорт в комбинация с олекотяването на автомобила за ограничени CO2 емисии и завладяващо усещане при шофиране.

Представата, че електрическият автомобил е неефективен в сравнение с бензиновия и дизеловия е неправилна. Въпреки че работят безшумно, електрическите превозни средства не предлагат по-ниско ниво на ефективност. Те достигат същите скорости като бензиновите и дизеловите версии, като същевременно предлагат ново ниво на удоволствие от шофирането благодарение на тихо работещия мотор с намалени вибрации. Електрическия автомобил  ускорява и забавя също толкова бързо, колкото горивните еквиваленти.

PEUGEOT предлага множество решения за финансиране на Вашия електрически автомобил. Необходимо е единствено да изберете този, който отговаря на Вашите изисквания.

Оперативен лизинг

Оперативният лизинг може да Ви помогне да се насладите на предимствата от електрическия автомобил чрез фиксирани месечни вноски. Вие заплащате само за употребата. Основното предимство на този метод на финансиране е че той включва всички съпътстващи експлоатационни разходи (сервизно обслужване, данъци, застраховки и др.).

Лизинг с опция за закупуване

Лизингът с опция за закупуване Ви позволява да се възползвате от електрически автомобил на база месечни лизингови вноски. Освен тези месечни вноски, разходите Ви за употреба ще бъдат единствените Ви допълнителни разходи. В края на периода на договора, ще получите възможност да придобиете автомобила доплащайки остатъчната стойност.

ПРИЛОЖЕНИЕТО MYPEUGEOT®

/image/81/4/visuel-mypeugeot-e208.744814.png

Възползвайте се от персонализирани услуги, синхронизирани с Вашия акаунт, в реално време с безплатното приложение MyPeugeot®i :

 • Следете данните на автомобила си (данни за пътуванията, локация).
 • Получете бърз и лесен достъп до помощ за управление на автомобила.
 • Следете данните за обслужването на автомобила си.