PEUGEOT 508 E КОЛА НА ГОДИНАТА

Новият PEUGEOT 508 оглави категория „Леки автомобили“, а след гласуване на журито бе провъзгласен и Кола на годината в България за 2019 г. Друг автомобил с марката Peugeot – новият Peugeot Rifter, спечели приза „Многофункционален автомобил на годината“.

Призът "Кола на годината" се присъжда от жури от близо 40 журналисти от „Прес Авто Клуб – България“, занимаващи се с теми от автомобилната индустрия. Участниците в конкурса бяха разделени в няколко отделни категории, като общо бяха връчени седем награди - лек автомобил, многофункционален автомобил, crossover автомобил, еко автомобил, премиум автомобил и градски автомобил. Именно измежду тези шест победителя, новият Peugeot 508 бе провъзгласен за "Кола на годината" в България за 2019 .

Peugeot 508 e Лек автомобил и Кола на годината 2019

Този триумф на Peugeot е грандиозно признание за усилията на екипа, подема на марката и скока по отношение на качеството, които тя бележи

Наградите бяха връчени на изпълнителния директор на София Франс Ауто, официален вносител на Peugeot, Надя Божкова на 6 февруари по време на тържествена церемония .

 Новият Peugeot 508 ще носи титлата кола на годината 2019. Тя аплодира дръзките решения в дизайна, които ясно се разграничават от конвенционалните елементи, характерни за външния вид и стила на седаните от сегмент D. Решението да се създаде по-къс модел от предишното поколение и да се използва технология за врати без рамки му придава специално присъствие и стойка. Това са само някои от тайните зад характера на новия Peugeot 508. Новият PEUGEOT 508 е оборудван с най-новата версия на PEUGEOT i-Cockpit®, която запазва ключовите му компоненти, а именно компактен волан, голям 10-инчов капацитивен сензорен екран и цифров дисплей на нивото на очите с висока резолюция и възможност за персонализация.

Peugeot Rifter e Mногофункционален автомобил на годината

Новият Peugeot Rifter бе избран за Многофункционален автомобил на годината. Той носи силна индивидуалност и приключенски дух. Заимствал e някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони. Предлаган в две дължини – с 5 и 7 места, оборудван с Peugeot i-Cockpit® и гарантиращ удоволствие от шофирането, Peugeot Rifter е верен съучастник в ежедневната работа и семейните приключения.