Вижте новия Peugeot 208

НОВИЯТ PEUGEOT 208 - ФУТУРИСТИЧЕН И МЛАДЕЖКИ

Peugeot 208

Във все по-клонящия към стандартизация B сегмент, забравил понятия като удоволствие и младежки дух, PEUGEOT представя пленителния нов PEUGEOT 208.
И тъй като видовете употреба на автомобилите се променят, а енергийният преход е истинска възможност, новият PEUGEOT 208 предлага още от момента на своето лансиране три различни опции за енергиен източник - електрически, бензинов и дизелов. Силуетът на каросерията вече не диктува начина на използване на автомобила!
Това ново поколение PEUGEOT 208, идеално вписващо се в стратегията на Марката за препозициониране към луксозния клас автомобили, се отличава с енергичните линии на своя дизайн, който носи изобилие от младежки дух и ентусиазъм.
В допълнение към оригиналния, отличителен стил, новият PEUGEOT 208 разчупва стереотипа и с ново поколение PEUGEOT i-Cockpit©, включително високо разположен 3D дисплей и многобройни системи в помощ на водача, типични за по-високите пазарни сегменти.
Светът се променя и бъдещето крие много въпроси. В автомобилния бранш, както и в много други области, новите предизвикателства търсят подходящи решения. Надграждайки своята 208-годишна история, PEUGEOT подхожда спокойно и практично към ерата на енергийния преход, като предлага вълнуваща и същевременно успокояваща визия за бъдещето: #UNBORINGTHEFUTURE.


СИЛАТА НА ИЗБОРА

Peugeot 208

Новият PEUGEOT 208 стъпва на CMP (Common Modular Platform) - автомобилната платформа на PSA Group от най-ново поколение. Създадена специално за сегменти B и C, тази нова автомобилна база допълва EMP2 (Efficient Modular Platform). Както подсказва името, платформата CMP се адаптира по отношение на размерите и възможностите за двигатели. Приспособявайки се към всички енергийни източници, тя ще позволи на клиентите да избират своя предпочитан тип силов агрегат - традиционен двигател с вътрешно горене (бензинов или дизелов) или електрически мотор.

Основната дума във фазата на разработване бе „икономия“. Тази нова платформа позволява да се ограничат CO2 емисиите на новия PEUGEOT 208, благодарение на: 

 • намаляване на масата (30 кг по-лека спрямо платформата F1)
 • подобрена аеродинамика (изравнен под, електронно контролирани отвори за входящ въздух)
 •  намалено съпротивление при движение (гуми клас А, намалено триене в системите на окачване)
 •  оптимизация на силовия агрегат (подобрено изгаряне, намаляване на размерите, намалено механично триене, удължаване на трансмисията и генерализация на Stop & Start)

 Платформата CMP осигурява също повече комфорт и по-високи нива на безопасност:

 •  по-голям акустичен и температурен комфорт на борда, по-ниски нива на вибрации,
 •  системи в помощ на водача, запазени за по-високите пазарни сегменти и нови за В сегмента

 

Новият PEUGEOT e-208: e-motion

Peugeot 208

Новият PEUGEOT e-208 предлага жизнено, стимулиращо изживяване при шофиране със своя 100% електрически мотор, наличен от момента на лансирането:

 •  100 KW (136 к.с.) електрически мотор, развиващ 260 Нм въртящ момент (наличен от 0 км/ч) за незабавна реакция,
 • безшумен двигател, нула вибрации,
 •  технологичен дисплей на централния екран (функционален дисплей за задвижващия тракт в реално време).

 Новият PEUGEOT e-208 предлага три режима на шофиране:

 1. Eco: за оптимизиране на пробега

 2. Normal: оптимален комфорт за ежедневно ползване

 3. Sport: дава се приоритет на динамиката и усещанията, максимална мощност и въртящ момент (0 до 100 км/ч за 8,1 сек.).

 Налични са също два режима на спиране чрез скоростния лост с подходящо презареждане на батерията:

 • Умерен, осигуряващ усещане близко до това, което се усеща при спиране с двигател с вътрешно горене,
 •  Усилен, за контролирано намаляване на скоростта чрез педала на газта.
Peugeot 208

Новият PEUGEOT e-208 предлага най-добрия температурен комфорт на пазара с:

 •  мощен нагревател (5 kW), захранван от HV батерия,
 •  термопомпа и автоматичен контрол на температурата в купето, осигуряващи същия комфорт както в автомобил, задвижван от двигател с вътрешно горене. Пробегът на автомобила се запазва, благодарение на подобрена икономия на енергия в сравнение с конвенционална климатична система,
 •  отопляеми седалки (според версията)
 •  програмируема предварителна климатизация, контролирана от сензорния екран или дистанционно чрез приложението за смартфон MyPeugeot®. Освен комфорт тази функция позволява оптимизация на пробега (зададената температура се постига по-бързо по време на стартирането) и позволява оптималната функционална температура на батерията да се достигне по-бързо. Интериорното и багажното пространство са идентични като при версия с двигател с вътрешно горене. Батериите, които заемат обем от 220 л, са разположени под пода в новия PEUGEOT 208.

 Характерно за марката, ходовата част на новия PEUGEOT e-208 е оптимизирана и са приложени специфични технически решения (оптимално разпределение на масата). Това позволява на новия PEUGEOT e-208 да постигне динамични показатели, равностойни на версия с двигател с вътрешно горене.

 Новият PEUGEOT e-208 е оборудван с батерия с голям капацитет 50 kWh, позволяваща пробег на автомобила до 340 км, съгласно сертифициращия протокол WLTP (Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedures) и 450 км съгласно NEDC (New European Driving Cycle). Свързаният с охлаждащата система на купето температурен контрол с течно охлаждане позволява бързо презареждане, оптимизиран пробег и по-дълъг жизнен цикъл. Тази батерия има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет. Режимите на зареждане са гъвкави и адаптирани към ежедневното ползване. Възможни са три режима на зареждане:

 •  използване на обикновен домашен контакт или за пълно зареждане за 16 часа – използване на контакт Legrand® Green Up™ за тежки натоварвания, предоставян заедно с кабел за зареждане,
 •  чрез Wall Box, осигуряваща пълно зареждане за 5 часа и 15 минути с трифазната версия (11 kW) или за 8 часа с монофазната версия (7,4 kW),
 •  използване на специална обществена станция за зареждане: регулирането на температурата на батерията позволява използването на 100 kW зарядни устройства, като 80% от заряда се постига за 30 минути.

Новият PEUGEOT e-208 може да бъде зареждан и дистанционно, ако бъде програмиран чрез екрана Connected Navigation или с приложението за смартфон MyPeugeot®. Тази система ви позволява да започвате и да спирате зареждането по всяко време, както и да проверявате статуса на заряда.

Peugeot 208

 За да помогне на своите клиенти при енергийния преход, PEUGEOT лансира нова услуга (в зависимост от държавата) едновременно с маркетинг дейностите за PEUGEOT e-208, базирана на три основни точки:

 Easy-Charge (Лесно зареждане)или как да улесним достъпа на нашите клиенти до различните решения за зареждане:

 Редица решения за зареждане в дома или офиса с широк избор от оборудване (контакт за тежки натоварвания, Wallbox, Smart Wallbox и др.), услуга за диагностика с цел да се оцени електрическата инсталация и да се планира по-добре решение за зареждане и финално инсталиране,

 Предложение за обществено зареждане чрез Free2Move Services, включително пропуск за зареждане, предоставящ достъп до над 85 000 станции за зареждане в Европа: предварителен избор на зарядни станции според разстоянието, скоростта и цената на зареждане. Свързаната навигация се грижи за упътването до избраната зарядна станция.

Easy-Mobility (Лесна мобилност) или как да осигурим мобилността на нашите клиенти при всички обстоятелства чрез:

 •  Trip planner: инструмент за планиране и организиране на дълги пътувания чрез Free2Move Services; предложение за най-добрите маршрути, взимайки предвид останалия пробег и наличието на зарядни станции по пътя. Изпращането на маршрута към свързаната навигация позволява да се намери този маршрут докато сте в автомобила,
 •  Mobility Pass: удължена и гарантирана мобилност посредством пропуск за автомобил под наем по всяко време според необходимостта.
 •  E-coaching: инструмент в приложението MyPeugeot, който позволява получаването на съвети как да се оптимизира шофирането и пробега на новия e-208.

 Serenity (Спокойствие) или как да вдъхнем увереност на нашите клиенти по време на техния откривателски процес и да им позволим да се наслаждават на автомобила си в пълно спокойствие:

 •   Нови дигитални симулатори на пътувания на сайтовете на PEUGEOT, за да се насърчи опознаването на света на електрическия автомобил
 •  Специални договори за сервизно обслужване и пътна помощ, които могат да бъдат включени като еднократен финансов пакет, за да се гарантира спокойствие по всяко време
 •  Сертификат за капацитет на батерията, за да се улесни препродажбата на автомобила с гаранция за зарядния капацитет на батерията.

Новият PEUGEOT e-208 предлага достъп до нова форма на мобилност, осигуряваща свобода на движение в града, дори там, където съществуват рестрикции за автомобилите.

Peugeot 208

PEUGEOT i-Cockpit® на новия PEUGEOT 208 съдържа същата елегантна ергономична конструкция от 3 части както при другите модели в гамата.

 Цялата информация е лесна за виждане, внимателно разположена в зрителното поле на водача. В зависимост от нивото на оборудване информацията от инструменталния 3D панел на PEUGEOT i-Cockpit® може да бъде прочетена на две нива. Върху горната дигитална подложка информацията се проектира като холограма. Данните са динамични, извеждат се по-близо или по-далече от очите на водача в зависимост от значението или спешността им и така увеличават времето за реакция с около половин секунда. Над лостчетата в централната част сензорният екран е наличен в 5-, 7- или 10-инчова версия, в зависимост от нивото на оборудване и избраните опции.

 Всички използвани материали са приятни на допир, луфтовете са минимални, сензорните и физическите бутони са интелигентно разположени. От ниво Active (в зависимост от държавата) бордното табло е облицовано и централната част е декорирана с карбоново покритие. Компактният волан е възприет от по-високите пазарни сегменти. При EAT8 електрическата команда Shift and Park by Wire е интуитивна и ергономична. Перата за смяна на предавките от волана позволяват механична смяна понякога без да се губи автоматичния режим.

 Купето оформя кокпит, който обгръща пътниците. Седалките са изключително удобни и лесни за поддържане. Сериозно внимание е отделено на пропорциите и разположението на местата за съхранение на вещи в новия PEUGEOT 208. Освен отделенията във вратите и жабката, в автомобила присъстват 3 зони за съхранение (според версията):

 1.  Голяма зона за съхранение под подлакътника между предните седалки,
 2. Поставка с лесен достъп пред лоста за предавките,
 3.  Интелигентно скрито пространство за съхранение в централната конзола може да се използва за дискретно индукционно зареждане на смартфон. Задната част на капака е проектирана да позволи поставянето на смартфон в отворено положение.

Peugeot 208

Чрез Drive Assist новият PEUGEOT 208 проправя пътя за полуавтономно шофиране със своето най-ново, най-добро в сегмента поколение от системи в помощ на водача:

 •  Адаптивен автопилот, Stop & Go с EAT8 (или Автоматичен автопилот с функция Stop & Go) с регулируема информация за дистанцията между автомобилите. В задръстването автомобилът рестартира автоматично, ако спирането е продължило по-малко от 3 секунди. В противен случай бързо докосване на педала на газта или на бутон върху кормилната колона възобновява функцията, която е налична от 0 км/ч. С функцията 30 км/ч, налична с механичната скоростна кутия, след натискане на спирачките, при което скоростта на автомобила пада под 30 км/ч, автопилотът влиза в режим на задържане и водачът трябва да поеме контрола, като използва съединителя и спирачката за пълното спиране на автомобила,
 •  Асистент за позициониране в лентата, при което водачът може да избере позицията си в лентата (свързано с ACC Stop & Go),
 •  Система за паркиране Full Park Assist с функция Flank guard (с EAT8 AGB). Системата автоматично управлява посоката, ускорението и спирачната система при заемане и освобождаване на паркомястото,
 • Най-новата система Автоматична спирачка за безопасност (отчита пешеходци и колоездачи денем и нощем от 5 км/ч до 140 км/ч) и предупреждава при риск от сблъсък,
 • Активен асистент за придържане в лентата (включително спрямо банкетите) с корекция на курса при скорост от 65 км/ч и по-висока,
 • Следене за бдителността на водача, което отчита бдителността му при дълги пътувания при скорост от 65 км/ч и по-висока, използвайки техники за анализ на микродвиженията върху волана,
 • Автоматично превключване на къси светлини,
 •  Разпознаване на ограниченията за скорост и препоръки,
 • Система за разширено разпознаване на пътните знаци („Stop“, „Забранено влизането“ и др.)
 • Активно следене на мъртвата зона (с корекция на курса). Функцията е налична от 12 км/ч.
 •  Електрическа паркинг спирачка