/image/66/7/e-legend-banner.461667.jpg
/image/66/7/e-legend-banner.461667.jpg
e-LEGEND Concept

С PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT целим да направим по-интензивно и по-изтънчено усещането за 100% автономен, електрически и свързан автомобил.

СПЕСТЕТЕ ВРЕМЕ

/image/66/6/peugeot-e-legend-1809heme319-small.461666.jpg

Добавени са допълнителни функции към интуитивния i-COCKPIT®, за да предложат на потребителите специфично персонализирано потапящо шофиране за всеки от 4-те налични режима. В забързан и технологичен свят, намирането на време за себе си, е може би най-скъпата налична стока. Автономното шофиране ще ни даде време за себе си и ще създадем нови преживявания, които да бъдат споделени в нашите автомобили.

ЧЕТИРИ РЕЖИМА НА ШОФИРАНЕ

/image/66/4/peugeot-e-legend-1809heme327-small.461664.jpg /image/66/3/peugeot-e-legend-1809heme324-small.461663.jpg

В зависимост от типа трафик или от изискванията на водача PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT предлага четири режима на шофиране.

ДВА АВТОНОМНИ РЕЖИМА

  • SOFT: грижи се за комфорта на пътниците. Извеждането на дигитална информация на екраните е сведено до минимум,
  • SHARP: прецизно и динамично поведение на автомобила. Максимална свързаност с дигиталната среда (социални мрежи, график и др.

ДВА МЕХАНИЧНИ РЕЖИМА

  • LEGEND: режим на автопилот с три копчета като при 504 Coupé и извеждане на дигитално обработено дърво на различните екрани,
  • BOOST: динамично и стимулиращо шофиране благодарение на мощния електрически мотор. 180-градусово всепоглъщащо преживяване с проектиране на пътя върху един голям екран.

В автономен режим интериорната конфигурация на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT адаптира:

  • благодарение на технологията за електрическо кормилно управление, воланът са прибира под високоговорителя, за да освободи напълно 49-инчовия екран,
  • наклона на предните седалки,
  • страничните подлакътници се изваждат автоматично, освобождавайки голяма зона за съхранение на вещи и зона за индукционно зареждане на смартфони,
  • основните бутони за управление остават достъпни през централната конзола, вградена в седалката на водача.

 

Тогава пътниците могат да се наслаждават на любимите си хобита: да играят на вградените видеоигри или да гледат филм на извития централен екран или на всеки екран, вграден в сенниците.

100% ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ

/image/66/2/peugeot-e-legend-1809heme300-small.461662.jpg

 Перфектно интегриран в реалистичната визия на Марката за преминаването към друг вид енергия, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT се задвижва от 100% електрически мотор. С батерии от 100 kWh моторът достига 800 Нм въртящ момент и 340 Kw мощност, разпределена между четирите колела. Това ниво на динамика позволява ускоряването от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 сек. и достигането на максимална скорост от 220 км/ч. Пробегът на автомобила е 600 км съгласно протокола WLTP, от които 500 км са достъпни за 25 минути, благодарение на бързото презареждане. PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT култивира нагласата за нулеви технологични ограничения, предлагайки индукционно зареждане.

СВЪРЗАНОСТ И ОЗВУЧАВАНЕ

В партньорство със SOUNDHOUND Inc.®, лидер в технологиите за изкуствен интелект, PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT предлага личен асистент с гласово управление, подходящ за автономно шофиране. Накратко, водачът може да променя стила си на шофиране, да слуша любимия си плейлист или дори да отваря и затваря електрифицираните врати на автомобила. Системата отговаря с дигитализирания глас на Жил Видал (Директор Стил в PEUGEOT) и включва 17 езика! Версия, адаптирана за автомобилите ни в серийно производство, ще бъде налична за продуктите с марка PEUGEOT до 2 години.

/image/66/5/-dsc8312-small.461665.jpg

PEUGEOT и FOCAL подготвят звука на бъдещето, съчетавайки търсене и иновации за уникално аудио преживяване.

Какъвто и да е източникът, акустичната архитектура на FOCAL® гарантира оптимално разпръскване на звука. Предвещавайки бъдещето на вградения звук, системата на PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT е специално проектирана да предлага две нови безпрецедентни аудио функции:

  • „разпределяне“, което позволява изпращането на навигационни съобщения само на водача например, докато другите пътници слушат музика,
  • „зониране“, което позволява пълната индивидуализация на съдържанието, поставяйки всеки пътник в негов звуков балон без външни смущения.