ПРОПУСКАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО
София Франс Ауто - За нас
ЗА НАС

София Франс Ауто е основана на 04.12.1992 г. Стартира като една от петте фирми-представители на PEUGEOT за България.

През 1993 г. компанията подписва годишен договор с AUTOMOBILES PEUGEOT за внос и дистрибуция на автомобили PEUGEOT в България и получава правата за продажба на нови автомобили и резервни части и предоставянето на сервизни услуги за Северна България. В началото на 1996 г. е открит първият за страната търговски и сервизен център на бул. Цариградско шосе - Врана. Същата година се въвежда френската система за мениджмънт и контрол на сервизния труд.

От 01.01.1997 година София Франс Ауто вече е единственият официален вносител на PEUGEOT за България, дилърската мрежа се разширява и в Южна България.

Оттогава до днес, дружеството се доказва като един от лидерите на пазара в продажбата на нови автомобили, подобрява постоянно сервизните си услуги и се стреми да предоставя обслужване на най-високо ниво. В складовете за резервни части се поддържат постоянно над 12 000 позиции.

Инвестиционната стратегия на София Франс Ауто е насочена към постоянно развитие на търговската и сервизната мрежа и подобряване на обслужването. В средносрочен план компанията продължава амбициозното развитие на мрежата си, в която са инвестирани над 30 млн. евро.

Мрежата на София Франс Ауто в момента включва 3 търговско-сервизни комплекса в София и 18 представителства в страната. В близките няколко години мрежата ще се допълни с още нови Blue Box центрове.

През тези години, екипът от професионалисти и съмишленици на фирмата непрекъснато се разширява. През 1992 г. София Франс Ауто започва дейността си с 9 души, а днес в компанията и в дъщерните й дружества работят близо 400 души.

За първи път София Франс Ауто въвежда лизинга като форма на продажба през 1993 г. Днес дружеството е един от най-големите лизингодатели – до 31.12.2006 г. лично, а от 01.01.2007 г. чрез своето дъщерно дружество “София Лизинг”.

Дружеството София Франс Ауто АД е сертифицирано по международните стандарти за управление на качеството и околната среда ISO 9001:2015 и ISO 14001:2015. Компанията активно е ангажирана с принципите за постоянно поддържане на високото ниво на професионализъм и грижа за клиента.

С мисъл за бъдещите поколения и опазването на природните ресурси, Ръководството на София Франс Ауто прие Интегрирана политика за управление на качеството и околната среда. Вижте повече на  brk.bg

 

Интегрирана политика за управление на качеството и околната среда.

Сертификат за одобрение: Система за управление на София Франс Ауто АД