Големият скоростен лост остава в миналото

Peugeot 208 & 2008

PEUGEOT 208 и 2008 вече са оборудвани с нов автоматичен контрол на автоматичната трансмисия, който е елегантен, ергономичен и по-лесен за ползване. Новото управление се състои от елегантен модул, интегриран в централната конзола. Тази еволюция на управлението на трансмисията е налице, както за автомобилите с двигатели с вътрешно горене и автоматични скоростни кутии EAT8, така и за e-208 и e-2008 със 100% електрическо задвижване.

С ефективен и модерен дизайн, новото управление на скоростната кутия освобождава място в централната конзола. Интеграцията е идеално подходяща за средата на PEUGEOT i Cockpit® 3D на 208 и 2008 и представлява фина комбинация от технология и ергономия. Съчетавайки сатениран хром, черен „пиано“ лак и карбонови апликации при подложката за китката, материалите са с изключително качество.

Новият модул за контрол позволява да се избират различни режими:
• „Заден ход“ (R), използван за включване на задна предавка
• „Неутрално“ (N), поставя трансмисията в неутрално положение
• „Движение“ (D), автоматично избира една от 8-те предавки според стила на шофиране, пътя
и натоварването на автомобила.
Два бутона допълват функциите:
• „Паркиране“ (P), поставя трансмисията в паркинг позиция
• За двигатели с вътрешно горене, натискането на бутона „Ръчен режим“ (M) ви позволява ръчно да избирате желаната предавка с помощта на лостчета зад волана. При електрически двигатели бутонът за „Спиране“ (B) активира регенеративното спиране.

Която и функция да е избрана (R, N, D, P, M или B), водачът е информиран за това чрез символ на таблото.
Всички версии 208 и 2008, оборудвани с новия модул, разполагат с електрическа паркинг спирачка, която спестява място и осигурява комфорт и спокойствие при ежедневното шофиране. При e-208 и e-2008, двата 100% електрически модела, режимът M (ръчен) е заменен от режим B (спирачка), който способства възстановяването на енергията при спиране.