Реставриране на PEUGEOT 205 GTi с Aventure PEUGEOT

PEUGEOT 205

В чест на 210-тата годишнина на PEUGEOT асоциацията Aventure PEUGEOT стартира ново начинание: реставриране и продажба на винтидж автомобили. Автомобилите ще бъдат реставрирани в работилниците на Musée de l’Aventure Peugeot - Музея на приключението Peugeot в Сошо, и ще получават сертификат за автентичност, преди да бъдат пуснати в продажба.

Първият автомобил, който е избран за реставриране, е емблематичен за Марката на Лъва: черен PEUGEOT 205 GTi с 1,9-литров двигател. Реставрирането ще се извърши в работилниците на Aventure PEUGEOT в Сошо и ще докаже таланта и експертния опит на служителите, специализирани в различни сфери, съществени за качественото възстановяване: механици, формовчици, специалисти по кожи и ламарини.

Това ново начинание е възможно благодарение на снабдяването с резервни части. Aventure PEUGEOT работи в тази сфера от седем години и трансформира своя логистичен склад, за да събере наличностите си. Асоциацията ще разчита на своите традиционни подизпълнители за снабдяването с липсващи части, а допълнителното 3D принтиране е винаги опция, ако частта вече не може да бъде произведена.

От 2021 г. в платформата на асоциацията - www.laventurepeugeotcitroends.fr, ще бъде обособено пространство, посветено на качествено реставрираните автомобили, носещи обозначението „Par l'Aventure PEUGEOT“. Частни автомобили също ще могат да присъстват там, след като са получили етикета за качество.