АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ (COVID-19) - ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

НОВИЯТ PEUGEOT RIFTER

НОВИЯТ PEUGEOT RIFTER

Пълен напред!

Повече от име: истинска цел.
Изцяло в отличителния, премиум стил на най-новите модели на марката, новият PEUGEOT RIFTER смело приема модерен силует, уверено създаден за ежедневни приключения. PEUGEOT RIFTER успешно постигна стил, еднакво здрав и елегантен. Неговият приключенски дух и страст към пътешествията го карат да се чувства у дома си навсякъде, от градската джунгла до живата природа. Оборудван с PEUGEOT i-Cockpit®, новият PEUGEOT RIFTER изпълнява обещанието да осигури при всякакви обстоятелства интензивно усещане при шофиране, безпрецедентно в неговия клас. Изграден върху нова платформа, новият PEUGEOT RIFTER има здравината и издръжливостта да се справи дори и с най-трудните терени и условия. Наличен в две дължини, с 5 или 7 места, той съчетава многофункционалност, модулност и практичност. Отличава се с икономични двигатели и техническо оборудване от най-ново поколение. PEUGEOT RIFTER е опитен приключенец, създаден да живее всеки ден интензивно, проектиран да вдъхновява родените изследователи.

 Ново име за един различен силует
PEUGEOT дава уникално име на това ново предложение в своята гама пътнически автомобили. Кратко и въздействащо, името PEUGEOT RIFTER незабавно ви пренася сред природата и заниманията на открито.

PEUGEOT революционизира предложението в сегмента. Новият PEUGEOT RIFTER запазва основните характеристики и дори отива по-далеч, като добавя силна, динамична индивидуалност и уверена позиция на пътя.

new1

Мощен и компактен външен дизайн с уверен характер
Новият PEUGEOT RIFTER е заимствал някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони.
Изчистен, изискан интериор с PEUGEOT i-Cockpit®
Интериорът на новия PEUGEOT RIFTER е уникален за пазара. Той моментално демонстрира връзката на PEUGEOT RIFTER с марката.

PEUGEOT i-Cockpit® увенчава хармоничното и категорично модерно вътрешно пространство, като постига баланс между изчистени линии, технология и високо качество на изработката.

Удоволствие от шофирането 100% PEUGEOT
Удоволствието от шофирането е в гените на марката.
Новият PEUGEOT RIFTER е проектиран на база на платформата EMP2, известна с динамичните си качества. Подложена на специфични разработки в задната част в полза на модулността и товара, тя осигурява на PEUGEOT RIFTER съчетание на комфорт и пътно поведение на ниво, което не е предлагано досега в този сегмент.

new3

Още по-големи възможности
Най-авантюристичните водачи могат да излязат извън утъпканите пътеки, като изберат функцията Advanced Grip Control (Усъвършенстван контрол на сцеплението). Заедно с гумите MICHELIN LATTITUDE TOUR Mud & Snow системата подобрява контрола на сцеплението чрез непрекъснато въздействие върху колелата. Системата работи в комбинация с функцията Hill Assist Descent Control (Помощ при спускане по наклон), която поддържа автоматично оптимална скорост по стръмни склонове.
Версия със задвижване на 4-те колела, разработена съвместно с нашия дългогодишен партньор DANGEL, се предлага като опция за гамата PEUGEOT RIFTER.
За да бъде автомобилът пригоден за най-трудните условия и приложения, здравината и издръжливостта му също бяха обект на особено внимание със задълбочени тестове за преодоляване на всякакви типове терени и климати.

Гама двигатели с високи показатели
От бензиновите двигатели се предлагат два варианта на двигателя 1.2 PureTech: - PureTech 130 к.с. S&S с 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8 (ще бъде наличен през 2019 г.) - PureTech 110 к.с. S&S с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия с много нисък разход на гориво. Двигателите PureTech 130 включват филтър за твърди частици за намаляване на емисиите на частици. От дизеловите двигатели се предлагат три варианта на мощност на двигателя 1.5 BlueHDi:
- BlueHDi 130 к.с. S&S с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия / EAT8 - BlueHDi 110 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, наличен също и във версия S&S с много нисък разход на гориво - BlueHDi 75 к.с., с 5-степенна механична скоростна кутия Най-доброто ниво на технологии
Тъй като отговаря на нуждите на ежедневието, новият PEUGEOT RIFTER естествено се възползва от най-новите технологии на марката.

Информационна система от най-ново поколение
Голям 8-инчов цветен сензорен екран осигурява свързаност. Разположен на една ръка разстояние, той включва два USB порта, жак, Bluetooth връзка и безжично зарядно. Системата се допълва от Mirror Screen, съвместима с Mirror Link, Apple Carplay и Android Auto.

Свързана 3D навигация включва гласово управление и позволява търсене на интересни места по лесен и интуитивен начин. Тя взема предвид информацията за пътната обстановка в реално време (TomTom Traffic) и може да изписва информацията за паркинги, бензиностанции и прогноза за времето.

Интелигентна функционалност
Новият PEUGEOT RIFTER предлага модулно и лесно за адаптация пространство. Оптимизацията на архитектурата позволява предлагане на версиите с 5 и 7 места в две дължини всяка - Standard (4,40 м) и Long (4,75 м). Последната добавя повече дължина както към междуосието, така и към надвеса за идеално вътрешно пространство. Багажникът на PEUGEOT RIFTER има товарен капацитет, вариращ от 775 литра до кората на багажника във версията с 5 места и стандартна дължина до 4 000 литра до тавана във версията с увеличена дължина и при сгънати седалки.

Улеснено ежедневие
Оптимизацията на плъзгащите се странични врати позволява лесен достъп на борда чрез по-голям отвор. Новата архитектура на релсите сега запазва пространството в купето, като елиминира изпъкналата част на нивото на раменете и има по-добра визуална интеграция.
Уникална в този клас, голямата задна врата отново включва отварящо се задно стъкло. Този практичен компонент позволя достъп до багажника без отваряне на капака му. Особено е полезен за вземане на вещ, оставена върху кората на багажника или когато автомобилът е паркиран в близост до препятствие.

Новият PEUGEOT RIFTER ще направи световния си дебют на Автомобилния салон в Женева 2018.