ЛЪВА - НОВИЯТ ПОСЛАНИК НА МАРКАТА

PEUGEOT ПОКАЗВА ВЕЛИЧЕСТВЕНА СКПУЛПТУРА НА ЛЪВА

PEUGEOT ще представи Лъв с изключителни размери на Автомобилния салон в Женева на 8 март. Тази скулптура символизира гордостта, силата и превъзходството на марката и нейната над 200-годишна история. Това забележително и неподвластно на времето произведение на изкуството е създадено от дизайнерите на PEUGEOT Design Lab. Това е новият посланик на PEUGEOT.

Лъвът е монументално артистично творение с дължина от 12,5 метра и височина от 4,8 метра. Той въплъщава гордостта на цялата марка - гордост, че е издигнала PEUGEOT до стандарт за качество без компромис, ангажимент, заложен дълбоко в ДНК-то на марката. Емблемата на PEUGEOT през последните 160 години - Лъв, ходещ по стрела - е създадена през 1858 г. Тя символизира трите качества на трионите PEUGEOT, които марката е произвеждала: гъвкавост, здравина и скорост на рязане. Стрелата символизира скоростта.

Скулптурата е създадена от  PEUGEOT Design Lab. Дизайнерите са създали емблематичен, неподвластен на времето дизайн с този монументален лъв с плавни, изваяни повърхности. Неговите зашеметяващи размери подчертават солидния, мощен и непоклатим характер на Лъва. Изправената поза, движението решително напред, но без агресия, изразява спокойствие и увереност в бъдещето“, обяснява Жил Видал, Директор Дизайн PEUGEOT.