АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ (COVID-19) - ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

„Двигател на годината“ за 4-та поредна година

„Двигател на годината“ за 4-та поредна година

Бензиновият двигател Turbo PureTech

3-цилиндровият бензинов двигател Turbo PureTech (110 и 130 к.с.) бе обявен за „Двигател на годината“ в категорията от 1 л до 1,4 литра за 4-та поредна година от журито на 20-тото издание на Международните награди „Двигател на годината“ в Щутгарт.

PSA Group са регистрирали 210 патента за семейството си от 3-цилиндрови бензинови двигатели. Новото поколение двигатели PureTech предлага по-добра динамика, разход на гориво и икономичност с конкретни предимства, включващи:

· подобрен разход на гориво средно с 4% спрямо предишното поколение;
· по-бързи реакции на двигателя благодарение на оптимизиран турбокомпресор (20% по-бързо увеличаване на въртящия момент от 1 500 об./мин.);
· намаляване на емисиите частици със 75% чрез използване на филтър за твърди частици (GPF), който отговаря на коефициент на съответствие 1,5 за Реални емисии от превозни средства съгласно регламентите на ЕС за 2020 г. три години по-рано;
· по-компактна конструкция, за да се адаптира към новата Обща модулна платформа, специално разработена за малките градски автомобили, седаните и компактните SUV автомобили.
Лансирано през 2017 г. в новия Peugeot 308, новото поколение вече се използва в автомобилите на PSA Group със стотици приложения в над 70 държави. Двигателите съответстват на стандартите Euro 6d-TEMP и China 6b.

3-цилиндровият двигател PureTech в момента се произвежда във Франция (заводите Française de Mécanique в Дуврен, Па дьо Кале и Тремери, Мозел) и Китай (завода Сян Ян). Освен че производственият капацитет е удвоен във френските заводи през 2018 г., заводите в Тихи, Полша и Сентготхард, Унгария също ще започнат да произвеждат двигателя PureTech съответно през 2019 и 2020 г.
По този повод Ален Рапосо, старши вицепрезидент, Силови агрегати и шасита в PSA Group, каза: „Горди сме да получим тази престижна награда за 4-та поредна година като доказателство за уменията на нашия екип по разработките. Повечето от автомобилите ни са оборудвани с този двигател, който има голям успех сред клиентите ни. Тази награда е световно признание за конкурентоспособността и икономичността на гамата ни бензинови двигатели и по-специално за нашия 3-цилиндров двигател PureTech.“