Отличителният SUV

ВДЪХНОВЯВАЩ ДИЗАЙН

PEUGEOT 3008

За да бъде крачка напред по отношение на стила, предната част на новия SUV PEUGEOT 3008 е с обновен облик, отличителен и уникален, както винаги. Този вдъхновяващ дизайн определя кодовете за следващата ера в модерния стил, като същевременно засилва елегантното и динамично излъчване. Нова радиаторна решетка без рамка символизира все по-модерния стил, като същевременно запазва плавните линии на дизайна. Върхът на предния капак вече гордо демонстрира монограма на модела, както и на цялата гама Peugeot. За да се подчертае спортното излъчване, в новата предна броня от първо ниво на оборудване са включени странични отвори за охлаждане в блестящ черен цвят и боядисани протектори на праговете. Предните фарове също са преработени, за да бъдат по-агресивни и да надминат още повече настоящите дизайнерски кодове. Те включват LED технология още от първо ниво и са удължени от извити дневни светлини с хромиран връх. Този светлинен подпис е напълно в съответствие с настоящия стил Peugeot и може да се разпознае от пръв поглед. Специално внимание заслужава новата функция Foggy Mode, която е заменила фаровете за мъгла. Тя е интегрирана във Full LED фаровете и превключва на къси светлини с намален интензитет, когато задните фарове за мъгла се активират.

НОВ PEUGEOT i-Cockpit®

3008 SUV i-Cockpit

Успехът на PEUGEOT 3008 се дължи отчасти и на неговия впечатляващ интериор. В новия SUV PEUGEOT 3008 PEUGEOT i-Cockpit® е обновен, за да бъде още по-модерен и първокласен:

  • 12,3-инчовият цифров панел на нивото на очите, с възможност за цялостна конфигурация и персонализация, разполага с технология Normally Black за висококачествено изобразяване с по-добра четимост и контраст.
  • Новият централен сензорен екран е с размер 10 инча. Той е с висока разделителна способност и е придружен от седем елегантни лостчета за превключване - „toggle switches“- които позволяват директен и постоянен достъп до основните функции за комфорт: радио, климатик, свързана 3D навигация с гласово управление, настройки на автомобила, телефон, мобилни приложения и аварийни светлини. Plug-in хибридните версии имат специален бутон, който позволява достъп до менюто за електрически функции.

ИНТЕЛИГЕНТНА ТЕХНОЛОГИЯ

PEUGEOT 3008

Новият SUV PEUGEOT 3008 включва всички системи в помощ на водача от най-ново поколение:

  • Система за нощно виждане Night Vision, уникална в сегмента на компактните SUV автомобили - засича живи същества (пешеходци/животни) пред автомобила през нощта или при намалена видимост. Диапазонът на системата гарантира засичане до 200-250 м, извън обхвата на дългите светлини, с централно извеждане на инфрачервения изглед на цифровия панел, а следователно и в полезрението на водача; Адаптивен автопилот с функция Stop & Go (с автоматична скоростна кутия EAT8) - автоматично рестартира автомобила, ако спирането е било за по-малко от 3 секунди. В противен случай само натискане на педала на газта или края на контролния бутон на волана отново стартира функцията. Функцията е достъпна от 0 км/ч. Налична като част от пакета Drive Assist Plus; Асистент за позициониране в лентата (свързан с Адаптивния автопилот с функция Stop and Go) - системата позволява на водача да избере позицията в лентата за движение и изисква от него да държи ръцете си на волана. Налична като част от пакета Drive Assist Plus; Автоматично аварийно спиране от най-ново поколение (засича пешеходци и колоездачи денем и нощем от 5 км/ч до 140 км/ч в зависимост от версията) и предупреждава при риск от сблъсък; Адаптивен автопилот с функция 30 км/ч с механична скоростна кутия с възможност за задаване на дистанцията между автомобилите; Visiopark 1 със 180-градусова камера за обратно виждане; Visiopark 2 с 360-градусови камери отпред и отзад; Помощ при паркиране, активна помощ при успоредно или перпендикулярно паркиране; Активно предупреждение при неволно пресичане на маркировката (или банкетите) с корекция на траекторията; Предупреждение за бдителност на водача, което отчита бдителността му при дълги пътувания и при скорост над 65 км/ч, използвайки техники за анализ на микродвиженията върху волана; Автоматично превключване на дълги и къси светлини; Разпознаване на ограниченията за скоростта и препоръки; Система за активно следене на мъртвата зона (с корекция на траекторията). Тази функция е налична от 12 км/ч.; Усъвършенстван контрол на сцеплението, оптимизирано управление на тягата с 4 режима на сцепление (нормален, сняг, кал, пясък) със специални гуми; Помощ при движение по наклон (HADC) ви позволява да контролирате идеално и безопасно автомобила и неговата траектория по стръмни склонове; Безконтактен достъп до багажника; Отваряем панорамен покрив; Седалки с функция за многоточков масаж; Електрическа паркинг спирачка.
  • Неразделна част от ежедневието, смартфоните са също част от новия SUV PEUGEOT 3008. Информацията се интегрира на централния екран благодарение на съвместимостта с MirrorScreen, включително с протоколите за свързване Apple CarPlay™ и Android Auto™.

    Новият SUV PEUGEOT 3008 може да бъде оборудван с 515-ватовата първокласна Hi-FI аудиосистема FOCAL® с висококачествен звук във френски стил за наслада на пътниците. Друго забележително допълнение са новите решетки на високоговорителите (централен канал и туитъри), които вече са в цвят Belem Bronze.

ДВИГАТЕЛИТЕ

PEUGEOT 3008

Plug-in хибридните двигатели са емблематичен символ на концепцията на Марката за силата на избора и затова новият SUV PEUGEOT 3008 се предлага с 2 plug-in хибридни двигателя:

  • HYBRID4 300 e-EAT8 /задвижване на 4-те колела/ с CO2 емисии от 29 г/км и автономия до 59 км в 100% електрически режим (съгласно протокола WLTP),
  • HYBRID 225 e-EAT8 /задвижване на 2 колела/ с CO2 емисии от 30 г/км и автономия до 56 км в 100% електрически режим (съгласно протокола WLTP).

Режимът 4WD, наличен и в електрически режим, осигурява подобрена тяга на пътя или на труден терен. Резултатът е безупречно сцепление: независимо дали върху мокър, кален, заснежен или криволичещ път, мощността се разпределя електронно и равномерно между 4-те колела на автомобила.

Версията HYBRID със задвижване на две колела и мощност 225 к.с. (или 165 kW) комбинира двигател PureTech с мощност 180 к.с. (или 132 kW) с електрически двигател с мощност 110 к.с. (или 80 kW), свързан със скоростната кутия e-EAT8.

Новият SUV PEUGEOT 3008 се предлага със следните двигатели с вътрешно горене, чиито CO2 емисии започват от 129 г/км. Постигнато е съответствие със стандарта Euro 6 и одобрение съгласно протокола WLTP (Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки превозни средства).

Бензинови - 3-цилиндрови двигатели с работен обем 1,2 л (PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8) и 1,6-литров 4-цилиндров двигател (PureTech 180 EAT8).

 Дизелови - 4-цилиндрови двигатели с работен обем 1,5 л (BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 130 S&S EAT8).

Новият SUV PEUGEOT 3008 ще бъде пуснат на пазара в Европа в края на 2020 г. Произвежда се във Франция в Сошо (25).