Пренаписва правилата на динамиката

PEUGEOT SPORT В ОСНОВАТА

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

PEUGEOT представя първата глава от историята на PEUGEOT SPORT ENGINEERED с високопроизводителните версии на PEUGEOT 508 седан и SW.  Като перфектно съчетание от спортен дух и технологии PEUGEOT пренаписва правилата за една обновена, отговорна динамика: нео-динамика. Подписът на тази нова гама под формата на 3 нокътя в цвят Kryptonite е свързан с новата идентичност на PEUGEOT SPORT, със светлинните подписи на серийните модели и черпи вдъхновение от наследството на марката със задните светлини на купето PEUGEOT 504.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е абсолютна технологична демонстрация и въплъщение на експертния опит на инженерите в PEUGEOT SPORT. Те са се доказали неведнъж:

 • в международни състезания като Световния рали шампионат, ДАКАР, Пайкс Пийк или Световния шампионат по издръжливост,
 • с разработването на концептуалния автомобил 208 FE през 2013 г. (CO2 емисии 46 г/км - 0/100 за 8,2 сек) и на 308 R HYbrid през 2015 г. (500 к.с. - 720 Нм - 0/100 за 4,0 сек.).

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ ОТ PEUGEOT SPORT

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е най-мощният сериен автомобил, създаван досега от PEUGEOT.

Силовият агрегат може да достигне 360 к.с. и 520 Нм въртящ момент чрез прецизно съчетаване на топлинната и електрическата енергия. Това съчетаване прави възможно постигането на почти мигновени реакции. Такова ниво на динамика е безпрецедентно за марката:

 • от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди
 • 1000 м от спряло положение за 24,5 секунди,
 • 80 до 120 км/ч за 3 секунди,
 • максимална скорост от 250 км/ч (контролирана електронно).

Удоволствието от шофирането е в основата на ДНК-то на PEUGEOT, поради което инженерите на PEUGEOT SPORT са адаптирали шасито на PEUGEOT 508, за да постигнат баланс между много висок комфорт и пътно поведение:

 • оптимизиране на променливите амортисьори с 3 режима (Comfort/Hybrid/Sport),
 • снижена основа на седалката, разширени следи с 24 мм отпред и с 12 мм отзад,
 • предни спирачни дискове с диаметър 380 мм и фиксирани 4-бутални спирачни апарати,
 • 20-инчови джанти, оборудвани с гуми Michelin© Pilot Sport 4S.

ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED може да достигне 360 к.с. благодарение на мощността на двигателя с вътрешно горене, комбиниран с двата електрически двигателя отпред и отзад. Трансмисията със задвижване на 4-те колела осигурява оптимално сцепление при всякакви атмосферни условия.

Пет режима на шофиране са достъпни директно през селектора на режими на централната конзола:

 • Electric: за 100% електрическо задвижване в пълна тишина, с пробег от 42 км съгласно протокола WLTP, който дава достъп до зелените зони в градските райони и осигурява ускорение с високи обороти чрез незабавната реакция на електрическите двигатели от 0 км/ч до 140 км/ч,
 • Comfort: Хибриден режим с омекотено окачване за шофиране с „висока степен на комфорт“,
 • Hybrid: режим, който автоматично избира топлинната или електрическата мощност в зависимост от обстоятелствата с цел оптимизиран разход на гориво,
 • Sport: максимална мощност от 360 к.с. за върховно удоволствие! Този режим също така влияе на кормилното управление, амортисьорите, настройките на педала на газта и дигиталното оцветяване спрямо двигателя. Двигателят с вътрешно горене гарантира, че батерията се зарежда за максимална мощност по всяко време.
 • 4WD: максимална тяга при условия на ниско сцепление.

Марката PEUGEOT SPORT ENGINEERED създаде нов вид чиста динамика: нео-динамика. Това е идеалният съюз на спортен дух и технология с рекордно ниски CO2 емисии на километър: тази високопроизводителна версия е с одобрени в съответствие с протокола WLTP CO2 емисии от 46 г/км, еквивалентът на 2,03 л/100 км разход на гориво!

УСЕЩАНЕ ЗА ВСИЧКИ СЕТИВА

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е олицетворение на ноу-хауто за пътно поведение на PEUGEOT. Настройките на шасито са фино регулирани от инженерите на PEUGEOT SPORT за още по-голямо удоволствие от шофирането. Маневрите при завиване са прецизни благодарение на оптималната настройка на кормилното управление. В допълнение към задвижването на 4-те колела и за най-високо ниво на безопасност, 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED съдържа всички системи в помощ на водача, налични в гамата PEUGEOT 508: система за нощно виждане Night Vision, адаптивен автопилот с функция Stop & Go, система за предупреждение при неволно пресичане на маркировката, автоматично аварийно спиране и др.

PEUGEOT i-Cockpit® се проявява тук с компактен волан, съдържащ три нокътя в цвят Kryptonite, отличителни елементи на марката PEUGEOT SPORT ENGINEERED и 100% дигитален дисплей на нивото на очите. Графичните анимации на PEUGEOT i-Cockpit® и централният 10-инчов HD екран са възприели подписа на марката за още по-ексклузивно усещане.

Тапицерията на седалките „comfort-fit“ също има отличителен вид с комбинация от кожа, 3D мрежа и Alcantara©. Купето е декорирано с двойни шевове в цвят Tramontane Grey и Kryptonite. Hi-Fi аудиосистемата FOCAL® присъства като стандартно оборудване.

Аеродинамичният дизайн на каросерията е подчертан от характерните черти на тази версия:

 • отпред: аеродинамична решетка, предна броня, отвори за охлаждане и монограм Kryptonite,
 • отстрани: три фолиа със специфични декоративни елементи, отново трите нокътя върху четвърт панела над задното колело на седана и върху предния калник на SW,
 • отзад: електролитно обработени черни ауспуси, централен дифузьор в блестящ черен цвят,
 • 20-инчови джанти, оборудвани с гуми MICHELIN© Pilot Sport 4S, предни спирачни апарати PEUGEOT SPORT в цвят Kryptonite.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED се предлага с три цвята на каросерията: специален Selenium grey, Perla Nera black, Pearl white. Всички монограми на 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED са черни, за да подчертаят присъщия спортсменски характер на PEUGEOT 508.