НОВИЯТ PEUGEOT 508

Новият PEUGEOT 508

Новият PEUGEOT 508 променя всичко.

Новият PEUGEOT 508 променя всичко. С нова по-ниска и компактна архитектура, нов по-изразителен и солиден дизайн, впечатляващ интериор с обновена версия на емблематичния PEUGEOT i-Cockpit®, новият PEUGEOT 508 обещава силни емоции. Образцовото пътно поведение, новите двигатели, безбройните технологични функции и огромният скок по отношение на качеството, превръщат новия PEUGEOT 508 в световен стандарт за препозиционирането на марката към луксозния клас автомобили.

Дързък дизайн

От пръв поглед новият PEUGEOT 508 изненадва с енергично и изразително присъствие. Автомобилът е нисък –едва 1,40 м и с аеродинамичните си линии е решен в стил “купе“.

Предницата е впечатляваща, дори агресивна. Вертикалната светлинна идентификация на опалесцентните LED дневни светлини предоставя характерно и ексклузивно присъствие.

Хоризонталният преден капак е снижен максимално, за да усили динамизма на новия PEUGEOT 508. В профил новият PEUGEOT 508 разкрива идеално балансирани пропорции. Покривът е нисък и обтекаем, в стила на премиум сегмента. Автомобилът изглежда компактен като дължината му е ограничена до 4,75 м.

В задната част блестящо черната хоризонтална лента, която характеризира най-новите модели на марката е интегрирана между светлини. Но това, което веднага изпъква, са триизмерните Full LED задни светлини. Заимствани директно от дизайна на най-новите концептуални автомобили PEUGEOT и използвани за пръв път при Quartz, тези светлини, светещи и през нощта, и през деня с променлив интензитет, правят светлинната идентификация във формата на нокти постоянно видима. За да впечатлят допълнително, емблематичните светлини изглеждат различно в зависимост от това дали се гледат отстрани или отзад. Те са разпознаваеми и придават допълнителна стойност на дизайна. Купе, усъвършенствано с PEUGEOT i-Cockpit®
Влизането в новия PEUGEOT 508 е като пристъпване в нов свят - свят, отдаден на качество и оригиналност. Погледът веднага е привлечен от впечатляващия, несъмнено първокласен инструментален панел и най-новата версия на PEUGEOT i-Cockpit®. Интензивно усещане при шофиране
По отношение на удоволствие от шофирането, новият PEUGEOT 508 e верен на своето ДНК. Той печели от технологиите и експертния опит, разработени в PSA Group. Всички функции на PEUGEOT i-Cockpit® и неговият компактен волан осигуряват сензационно усещане при шофиране и спираща дъха динамика!

Новият PEUGEOT 508 е покана за първокласно пътуване. Изборът и качеството на материалите в покритията и тапицериите, и вниманието, отделено на изработката, обгръщат пътниците с мека, модерна, изискана среда.
Впечатляващ набор от оборудване и системи в помощ на водача

Новият PEUGEOT 508 предлага широка гама от системи в помощ на водача от най-ново поколение, които забележително отговарят на все по-взискателните критерии на EuroNCAP..

Икономичност и динамика на високо ниво
Новият PEUGEOT 508 се възползва от двигателите от ново поколение PureTech и BlueHDi (с технология SCR), за Best in Class (най-добрите в класа) нива на CO2 емисии. При бензиновите двигатели има две нови предложения (в зависимост от пазара), разработени въз основа на 1,6-литровия двигател PureTech:
- PureTech 180 S&S EAT8
- PureTech 225 S&S EAT8 (само за версия GT). Заедно със спортния режим на електронното окачване това предложение предоставя мощност и бързи реакции, достойни за емблемата GT.
Възможностите за избор при дизеловите двигатели са четири (в зависимост от пазара), разработени въз основа на 1,5-литровия и 2,0-литровия BlueHDi двигатели:
- BlueHDi 130 S&S с 6-степенна механична трансмисия е двигателят на базовото ниво и единственият, който предлага 6-степенна механична скоростна кутия;
- BlueHDi 130 S&S EAT8;
- BlueHDi 160 S&S EAT8;
- BlueHDi 180 S&S EAT8.

Произведено във Франция
Новият PEUGEOT 508 се произвежда в завода в Мюлуз във Франция, докато френските заводи в Тремери и Дуврен предоставят силовия агрегат. Така при своето лансиране моделът ще носи качествен знак за произход „Origine France Garantie“, удостоверяващ, че е произведен във Франция.

Новият PEUGEOT 508 ще бъде представен на Автомобилния салон в Женева 2018 и от септември ще бъде в продажба в цял свят.