head

Благодарение на технологията Mirror Screen, съвместимите функции и приложенията на телефона Ви могат да бъдат управлявани от сензорния екран на Вашия автомобил Peugeot, за да шофирате безопасно.

Mirror Screen- бъдете свързани и шофирайте безопасно

С Mirror Screen сензорният екран на Вашия автомобил извежда на екрана на автомобила приложенията, които са пригодени за използване по време на шофиране. Така приложенията са по-видими, отколкото са на екрана на телефона, а Вие можете да ги управлявате по-безопасно, като използвате гласови команди, или екрана на автомобила.
Така по време на движение лесно можете да набирате гласово телефон, да задавате адрес в навигацията, да стартирате любимата си музика, да диктувате SMS (или да прослушате SMS), без да сваляте очи от пътя. 

В зависимост от  операционната система на Вашия телефон, използвайте: за iOS - Apple Car Play;  за Android - Android Auto и Mirror Link.

/image/01/5/apple-carplay-logo-peugeot-small-centre.116578.165015.png

Apple CarPlay ™

Ако използвате iPhone, Apple CarPlay™ е интуитивен начин да се обаждате по телефона, да използвате карти, да слушате музика и да проверявате съобщенията си с помощта на гласа или пръстите си.

Без да сваляте поглед от пътя, можете да активирате гласово разпознаване Siri от сензорния екран на автомобила, или с натискане на бутона за гласово управление под волана.

Siri  дава достъп до контактите Ви и позволява да провеждате разговори, да изслушвате или диктувате съобщения без да гледате във Вашия iPhone.

Благодарение на простотата на приложението Maps (Карти), Apple CarPlay Ви дава насоки по време на пътуването, като взима предвид условията на трафика и и съобщава времето на пристигане. Можете също да продиктувате адреса на дестинацията на Siri.

С Apple CarPlay можете да използвате и някои аудио приложения като Spotify и Stitcher, докато шофирате.

/image/01/4/android-auto-logo-peugeot-small.165014.png

Android Auto

Първо изтеглете приложението Android Auto на своя смартфон. Тъй като приложението не е налично за България в Google Play, можете да изтеглите mirror версия, например от  apkmirror.com.

Обаждайте се по телефона, изпращайте или получавайте съобщения, слушайте любимата си музика, без да сваляте ръце от волана. Всъщност цялата работа я върши вашият Гугъл Асистент. Все пак най-ценно за използване в автомобила Ви е приложението Google Maps. Благодарение на информацията за пътната обстановка в реално време, Google maps ще  предложи най-бързия маршрут до Вашата дестинация.

Когато избраният език на телефона Ви, е български, няма да можете да работите гласово с Гугъл асистента, но пък можете да зададете гласово адреса си и Google maps  ще го разпознае  безпогрешно. Ще Ви даде освен адреса, и възможност за набиране на телефонен номер на търсения обект.

Можете да ползвате Google Maps™ и без интернет връзка, ако предварително сте си изтеглили офлайн карта на района, в който пътувате. Тогава, разбира се, информацията за задръстванията няма да е налична, но това е особено ценна опция, когато сте в чужбина.

Моделите на Peugeot, които поддържат  Android Auto може да видите тук.

/image/01/3/mirror-link-logo-peugeot-small.113662.165013.png

MirrorLink ®

MirrorLink® позволява използването на някои приложения за Android от екрана на автомобила чрез интерфейс, предназначен за ползване по време на шофиране. 

Приложенията функционират на смартфона, но се визуализират на сензорния екран на Вашия автомобил, а звукът се възпроизвежда чрез интегрираната аудиосистема на автомобила.

Голям набор от приложения могат да бъдат използвани ежедневно при шофиране в този адаптиран формат.

MirrorLink® позволява използването на някои приложения за Android от екрана на автомобила чрез интерфейс, предназначен за ползване по време на шофиране.
По-интересните от тях са:
Sygic - автомобилна навигация, платено приложение
Audioteka - библиотека с аудио книги, платено приложение
Spotify - приложение за музика
Пълният списък на възможните приложения вижте тук.

Телефони, съвместими с Mirror Screen

Apple CarPlay ™

 iPhone с  iOS 9.0 и по-висока
( iPhone 5 и всички следващи )

Android Auto

Сматфон с операционна система Android 5.0  и по-висока

MirrorLink ®

Телефони с операционна система Android 4.3 и по-висока
Проверете дали Вашият телефон е съвместим тук.