АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ (COVID-19) - ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

210 ГОДИНИ PEUGEOT

/image/10/2/peugeot-210-ans-fonddecron-1210x370fr.724102.png
/image/10/2/peugeot-210-ans-fonddecron-1210x370fr.724102.png

210 ГОДИНИ PEUGEOT

Присъединете се към нас, за да отпразнуваме заедно 210 години в историята на марката. Разгледайте секциите по-долу и научете повече за нашите 12 ключови постижения.

210 години история, 210 години невероятни моменти

Не беше лесно да изберем само 12. Потопете се в нашата история чрез 12-те видеа, илюстрации на основополагащите моменти на марката.

i

 

АРМАН ПЕЖО

«Ne rien redouter, croire toujours.»
(„В нищо не се съмнявайте! Само вярвайте.")

Връщаме се в 1882 г. Всичко започва с визията на един човек да промени транспорта. Започва с велосипеди и след това напредва към автомобилите. Страстта на Арман към всичко на колела, силното любопитство и желанието да прави нещата по различен начин, са това, което движи PEUGEOT през вековете.

i

 

PEUGEOT В РАЛИ СЪСТЕЗАНИЯТА

Пясък, кал и прах: открийте царството, което PEUGEOT управлява десетилетия наред.

След победата през 1978 г. в Рали Сафари и по-късно в шампионата на производителите, още при първия опит, PEUGEOT превзема света на рали надпреварата. Това е само началото на дългата поредица от победи, които затвърждават афинитета на PEUGEOT към офроуд шофирането, съдбовна среща.

i

 

МАНС 1993

Знаете ли кое е по-хубаво от това да сте на върха на подиума? Да го превземете!

През 1993 г. три модела PEUGEOT 905 се включват в митичното 24-часово състезание Льо Ман. PEUGEOT искаше то да бъде незабравимо и точно това постигна. След изтощително, упорито състезание, се ражда легенда в Льо Ман. PEUGEOT заема 1-во, 2-ро и 3-то място.

i

 ПАЙКС ПИЙК

Едно от най-трудните и опасни изкачвания в света.

През 1998 г. и 1999 г. PEUGEOT 406 T16 печели международното изкачване два пъти подред. 25 години по пистата Лъвът PEUGEOT отново ръмжи - този път със Себастиан ЛЬОБ. Той не просто печели. Той разбива рекорда и поставя нови стандарти за тази епична надпревара до небето.

i

 

ТИП 1, 2, 3

Открийте предшествениците на всички автомобили.

През 1889 г. на световното изложение в Париж, Арман Пежо решава да изложи първия си автомобил с парно задвижване, Тип 1. По-късно са представени и двигателите с вътрешно горене, следвани от Тип 2 и Тип 3. Ражда се наследството на Peugeot.

i

 

e-LEGEND

Когато миналото се среща с бъдещето, се раждат легендите.

Представен като концептуален автомобил на автомобилното изложение в Париж през 2018 г., тълпи се стичат, за да открият неговия напълно електрически двигател едновременно с иновативен и ретро външен вид. Това не е всичко...
Хиляди хора поискаха онлайн този забележителен прототип да бъде произведен и e-Legend скоро ще стане реалност.

i

 

6 ПЪТИ АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА

Няма невъзможни неща за PEUGEOT.

Какво е общото между 1969 г., 1988 г., 2002 г., 2014 г., 2017 г. и 2020 г.? Всяка една от тях е златна година, в която PEUGEOT е претендент за най-престижната награда в автомобилостроенето: „Автомобил на годината“. Спечелена 6 пъти, повече от всеки друг автомобилен производител.

i

 

PEUGEOT 205

Запознайте се с автомобила, в който няма как да не се влюбите.

Повече от удобен хечбек или незабравим първи автомобил, 205 е френска легенда и икона на стила. От Ролан Гарос до училищни писти, той печели рали шампионати и сърцето на публиката от 1885 г. насам, продавайки над 5 милиона бройки за 15 години.

i

 

PEUGEOT 404

Един номер. Един автомобил. Една икона.

Елегантен, модерен и с повече израз на стил, отколкото семеен автомобил, PEUGEOT 404 е създаден преди 60 години с авангарен дизайн благодарение на Pininfarina. От тогава се развива в различни версии, включително супер лукс, кабриолет и комби.

i

 

LES CHARLATANS В INDY 500

Открийте защо трима младежи получават този прякор и как се доказват пред света.

Трима младежи от PEUGEOT, Жорж Бойе, Жул Гу и Паоло Зукарели, които виждат двигателите по различен начин, решават да създадат свой собствен състезателен автомобил. Те създават революционният PEUGEOT L76, с олекотен и икономичен двигател. По време на своя дебют през 1913 г. те стават първите европейци, спечелили Indy 500.

i

 

НАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ

Просто е. Без тях PEUGEOT нямаше да съществува.

Хората са тези, които правят PEUGEOT. Техният талант и креативност подкрепят първоначалната визия на Арман Пежо да модернизира автомобилите, завладявайки 160 страни, като предоставя технологиите и услугите, които отвеждат PEUGEOT в бъдещето.

i

 

401 Éclipse


Запознайте се с изобретението, разтърсило автомобилния свят.

През 1932 г. Джордж ПОЛЕН мечтае за шофиране на открито, без неудобствата на кабриолетите. Идеята му е да направи прибиращ се твърд покрив. PEUGEOT се влюбва в идеята и прилага прибиращия се покрив на PAULIN в своите кабриолети повече от 60 години.