АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ (COVID-19) - ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

210 ГОДИНИ PEUGEOT

/image/10/2/peugeot-210-ans-fonddecron-1210x370fr.724102.png
/image/10/2/peugeot-210-ans-fonddecron-1210x370fr.724102.png

210 ГОДИНИ PEUGEOT

Присъединете се към нас, за да отпразнуваме заедно 210 години в историята на марката. Разгледайте секциите по-долу и научете повече за нашите 12 ключови постижения.

 

АРМАН ПЕЖО

«Ne rien redouter, croire toujours.»
(„В нищо не се съмнявайте! Само вярвайте.")

Връщаме се в 1882 г. Всичко започва с визията на един човек да промени транспорта. Започва с велосипеди и след това напредва към автомобилите. Страстта на Арман към всичко на колела, силното любопитство и желанието да прави нещата по различен начин, са това, което движи PEUGEOT през вековете.

 

PEUGEOT В РАЛИ СЪСТЕЗАНИЯТА

Пясък, кал и прах: открийте царството, което PEUGEOT управлява десетилетия наред.

След победата през 1978 г. в Рали Сафари и по-късно в шампионата на производителите, още при първия опит, PEUGEOT превзема света на рали надпреварата. Това е само началото на дългата поредица от победи, които затвърждават афинитета на PEUGEOT към офроуд шофирането, съдбовна среща.

 

МАНС 1993

Знаете ли кое е по-хубаво от това да сте на върха на подиума? Да го превземете!

През 1993 г. три модела PEUGEOT 905 се включват в митичното 24-часово състезание Льо Ман. PEUGEOT искаше то да бъде незабравимо и точно това постигна. След изтощително, упорито състезание, се ражда легенда в Льо Ман. PEUGEOT заема 1-во, 2-ро и 3-то място.

 ПАЙКС ПИЙК

Едно от най-трудните и опасни изкачвания в света.

През 1998 г. и 1999 г. PEUGEOT 406 T16 печели международното изкачване два пъти подред. 25 години по пистата Лъвът PEUGEOT отново ръмжи - този път със Себастиан ЛЬОБ. Той не просто печели. Той разбива рекорда и поставя нови стандарти за тази епична надпревара до небето.

type 123

 

ТИП 1, 2, 3

Открийте предшествениците на всички автомобили.

През 1889 г. на световното изложение в Париж, Арман Пежо решава да изложи първия си автомобил с парно задвижване, Тип 1. По-късно са представени и двигателите с вътрешно горене, следвани от Тип 2 и Тип 3. Ражда се наследството на Peugeot.

 

e-LEGEND

Когато миналото се среща с бъдещето, се раждат легендите.

Представен като концептуален автомобил на автомобилното изложение в Париж през 2018 г., тълпи се стичат, за да открият неговия напълно електрически двигател едновременно с иновативен и ретро външен вид. Това не е всичко...
Хиляди хора поискаха онлайн този забележителен прототип да бъде произведен и e-Legend скоро ще стане реалност.

 

6 ПЪТИ АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА

Няма невъзможни неща за PEUGEOT.

Какво е общото между 1969 г., 1988 г., 2002 г., 2014 г., 2017 г. и 2020 г.? Всяка една от тях е златна година, в която PEUGEOT е претендент за най-престижната награда в автомобилостроенето: „Автомобил на годината“. Спечелена 6 пъти, повече от всеки друг автомобилен производител.

 

PEUGEOT 205

Запознайте се с автомобила, в който няма как да не се влюбите.

Повече от удобен хечбек или незабравим първи автомобил, 205 е френска легенда и икона на стила. От Ролан Гарос до училищни писти, той печели рали шампионати и сърцето на публиката от 1885 г. насам, продавайки над 5 милиона бройки за 15 години.

 

PEUGEOT 404

Един номер. Един автомобил. Една икона.

Елегантен, модерен и с повече израз на стил, отколкото семеен автомобил, PEUGEOT 404 е създаден преди 60 години с авангарен дизайн благодарение на Pininfarina. От тогава се развива в различни версии, включително супер лукс, кабриолет и комби.

 

LES CHARLATANS В INDY 500

Открийте защо трима младежи получават този прякор и как се доказват пред света.

Трима младежи от PEUGEOT, Жорж Бойе, Жул Гу и Паоло Зукарели, които виждат двигателите по различен начин, решават да създадат свой собствен състезателен автомобил. Те създават революционният PEUGEOT L76, с олекотен и икономичен двигател. По време на своя дебют през 1913 г. те стават първите европейци, спечелили Indy 500.

 

НАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ

Просто е. Без тях PEUGEOT нямаше да съществува.

Хората са тези, които правят PEUGEOT. Техният талант и креативност подкрепят първоначалната визия на Арман Пежо да модернизира автомобилите, завладявайки 160 страни, като предоставя технологиите и услугите, които отвеждат PEUGEOT в бъдещето.

 

401 Éclipse


Запознайте се с изобретението, разтърсило автомобилния свят.

През 1932 г. Джордж ПОЛЕН мечтае за шофиране на открито, без неудобствата на кабриолетите. Идеята му е да направи прибиращ се твърд покрив. PEUGEOT се влюбва в идеята и прилага прибиращия се покрив на PAULIN в своите кабриолети повече от 60 години.