Тенис Турнир

new-tennis

18-и ТЕНИС ТУРНИР PEUGEOT

Шампионите в 18-тото издание на ТЕНИС ТУРНИР PEUGEOT са Антоанета Маркова и Емил Николов

Големите победители в 18-тото издание на Тенис турнир PEUGEOT са Антоанета Маркова от Казанлък и Емил Николов от Варна. На финала те преодоляха Поли Пеева и Пламен Божков с резултат 3:1 тайбрек сета (7/5 6/8 7/5 8/6). Трети останаха Кая Генова и Борислав Константинов, извоювали победа над Радостина Стефанова и Боян Кушев, класирали се на четвърто място.

Емил Николов участва за трета година в опит да спечели голямата награда. Антоанета Маркова сподели, че единственото, за което съжалява е, че няма да може да играе отново в турнира – по регламент победителите нямат право да участват през следващите 10 години.

Най-големият любителски турнир за смесени двойки в страната за поредна година събра двойки от цялата страна. Срещите започнаха в събота, 19 май 2018 г., мачовете се проведоха по формулата 2 от 3 тайбрека. Полуфиналите, мачът за трето място и финалът се играха на 20 май 2018 г. в 3 от 5 тайбрека.

Голямата награда за двойката победител в Тенис турнир PEUGEOT е посещение на Откритото първенство на Франция – Roland-Garros в Париж. Самолетните билети за Антоанета Маркова и Емил Николов са осигурени от Air France, а поканите за престижния тенис турнир – от BNP Paribas.

Класиралите се двойки на второ (Поли Пеева и Пламен Божкова) и трето (Кая Генова и Борислав Константинов) място – получиха награди, предоставени от верига спортни магазини SLS – ваучери за 200 лева за бранда Mizuno.

Тази година турнирът премина под знака на кауза – събиране на средства за закупуване на специализирана инвалидна количка за състезател от представителния отбор на България по тенис – Калин Асенов. Калин Асенов е балкански шампион за юноши през 2010-та година и многократен участник на международни турнири и републикански и държавни първенства. Преди финала се изигра демонстративен мач с негово участие срещу Владимир Гюров, Мария Петрова, Петко Сталинчев, Ивайло Петров, Антон Фиков и Борис Томов. Всички те показаха спортен дух и хъс за игра.

По време на турнира беше показан новият Peugeot 308 GTi by PEUGEOT SPORT с мощност 270 конски сили. Най-новите модели скутери и велосипеди представиха двуколесната гама на Peugeot.

Официални партньори на турнира са Air France, BNP Paribas, Mastercard, SLS Rossignol, Загорка

Нашите партньори