/image/53/4/peugeot-508phev-1809pb-305.490534.jpg
/image/53/4/peugeot-508phev-1809pb-305.490534.jpg
Peugeot Plug-in Hybrid

PEUGEOT използва технологичното си наследство, за да предложи на своите клиенти същото интензивно шофиране и изживяване, независимо от вида на двигателя.

Новите двигатели PEUGEOT PLUG-IN HYBRID осигуряват обновено автомобилно преживяване. Това преживяване носи редица нови усещания, с ненадмината сила, до голяма степен произлизаща от новите режими на шофиране.

Всеки режим на шофиране е изключителен и осигурява различно изживяване:

 • тишина, със 100 електрически режим ZERO EMISSIONS !
 • въодушевяващо представяне с режим SPORT, който се комбинира всички типове енергия,
 • Гъвкавост с режима HYBRID,
 • Подобрено сцепление с режима 4WD (PEUGEOT 3008 HYBRID4)
 • Режим COMFORT, който комбинира режим HYBRID с комфорта на електронно управляваното окачване (новия PEUGEOT 508 HYBRID)

Всички тези режими предлагат 100% електрическо шофиране в зависимост от нивото на батерията.

Докато двигателите HYBRID и HYBRID4 са технологично сложни, тяхното управление и ергономика са интуитивни и необременяващи.

ЕЛЕКТРИФИЦИРАНО ШОФИРАНЕ С PEUGEOT I-COCKPIT®

/image/53/5/peugeot-508phev-1809pb-003.490535.jpg

Като водещ компонент на Lion productions, PEUGEOT i-Cockpit®  осигурява стимулиращо и интуитивно шофиране всеки ден. Както сензорният екран, така и дигиталното бордно табло са пригодени  да допълнят изживяването, предизвикано от двигателите PEUGEOT PLUG-IN HYBRID.

Дигитално бордно табло

Хибридният PEUGEOT i-Cockpit® предоставя цялата налична информация за шофиране в периферното зрение на водача (режим на шофиране, електричество, наличен електрически пробег и др.) Той остава напълно адаптивен и удобен за конфигуриране.

“Powermetre”, намиращ се от дясната страна на дигиталното бордно табло, замества оборотомера. Той се състои от три лесно забалежими зони:

 • Зоната ECO съответства на стил на шофиране, който дава приоритет на енергийната ефективност,
 • Зоната POWER съответства на по-динамичен стил на шофиране, който предполага динамична експолатация,
 • Зоната CHARGE показва на водача фазите на зареждане на батерията, които й позволяват да се зарежда главно по време на спиране.

От двете страни на таблото има два измервателни уреда: един за гориво, а другият за захранване. Прогегът в километри също се показва под всеки един от тях.

Активният режим на шофиране се визуализира непрекъснато в долната част на таблото, така че да може да се адаптира бързо и без колебание, ако е необходимо.

Когато превозното средство се зарежда, таблото показва наличния възстановен пробег (в километри), нивото на батерията (в проценти), скоростта на зареждане на батерията (в електрически километри) и оставащото време, докато батерията се зареди  напълно (в часове и / или минути).

Сензорният екран включва и специфично хибридно меню. Бутонът за директен достъп е добавен към клавишите или към превключвателите. Той дава достъп до нова информация:

 • меню за енергийния поток, което илюстрира експлоатационното състояние на хибридната система
 • данни за потреблението, при които се разделя консумацията на енергия от разхода на гориво.
 • навигация, подобрена със специфична информация: станции за зареждане, изброени в POI, в допълнение към бензиностанциите
 • обхвата на действие на 100% електрически режим
 • обхвата на действие на електрическия режим + двигателя с вътрешно горене

Ново меню за климатичната система, което съдържа данни за електрическата система за предварително регулиране на температурата на купето, която охлажда или загрява отделението за пътници в зависимост от външната температура.

My Peugeot connectivity i

За максимална гъвкавост, съдържанието на мобилното приложение MyPeugeot бе подобрено. То вече ви позволява да активирате дистанционно зареждането на автомобила, да видите нивото на батерията на автомобила, да виждате данните за консумацията на гориво или електроенергия по всяко време и навсякъде.