peugeot_scooters_metropolis
peugeot_scooters_METROPOLIS

Плод на сътрудничеството между Автомобили Peugeot и Peugeot Scooters, Peugeot Metropolis концентрира целия опит на Марката, комбинирайки предимствата на автомобила и на скутера.
Едновременно стабилен и безопасен, сигурен и удобен, ефикасен и функционален, този скутер представя модерната визия за нова мобилност в 3 измерения.
Неповторима естетика
Отличавайки се с идеални пропорции, Peugeot Metropolis внушава динамика, модернизъм и качество чрез обтекаеми линии, аеродинамичен силует и елегантно използване на материалите. Peugeot Metropolis не може да скрие произхода си. Достатъчно е да погледнем издължените хромирани фарове и издадената предна решетка, характерни за новите модели на марката. Двете предни колела го причисляват безусловно към света на автомобила.
Разположена под фаровете, решетката олекотява предницата, скривайки горната част на предния мост и придавайки индивидуалност на скутера.
Peugeot Metropolis е модерен и техничен, за което свидетелстват мощните халогенни крушки 2х55W и светодиодите във всеки от двата блока, както и в изнесените мигачи. Светлините му придават неповторимост и технологичност.
Задните светлини с форма на бумеранг също разполагат със светодиоди, монтирани между два светлинни водача, напомнящи за следи. И тук Лъвът е от хром и полиран алуминий и украсява като бижу задния капак.
Подобно на останалите модели на Марката, Peugeot Metropolis използва материалите, за да постигне внушение, комбинирайки блясъка на седефа, метала и хрома.

Емоция в движение
Peugeot Metropolis притежава изключителни динамични качества и предлага нови емоции на пътя.
Истинско технологично произведение, предният мост Twin Tilting Wheels (TTW™) на Peugeot Metropolis има ромбоидна форма с двойно деформируеми носачи, чиято архитектура напомня на фина механика и позволява сваляне на центъра на тежестта и по-добро разпределение на натоварванията. Комбиниран с два динамични тампона и окачване с единичен хидравличен амортисьор, този мост разполага с независимо окачване на колелата и функция за електронно блокиране на наклона при ниска скорост.
Изработката на елементите на окачването от алуминий, инжектиран под налягане, има двойно предимство: повече здравина и намаляване на неокачените маси, което олекотява управлението и улеснява контрола над превозното средство. Този иновативен преден мост гарантира изключително поведение на пътя. Компактната му архитектура е съвместима с изцяло равния под, премиера в сегмента.
Peugeot Metropolis е много представителен, но и забележително компактен с дължина, широчина и междуосие, сравними със Satelis. Това, заедно с иновативните технически решения, го прави много ефективен в града.
Peugeot Metropolis разполага с 3 дискови спирачки (предни 2х200 мм / задна 240 мм) и интегрална спирачна система SBC (Synchro Braking System), управлявана за по-голяма ефективност и според спирачната концепция на Peugeot, чрез левия спирачен лост. Особеността на този 3-колесен скутер е педалът, задължителен за категорията на МПС с три колела, който също управлява интегралната спирачна система.
Призван да се движи в големите градове, Peugeot Metropolis използва асферични огледала за видимост назад, чиято изпъкнала повърхност премахва мъртвия ъгъл и позволява по-сигурно управление.

Инстинкт за иновация
Peugeot Metropolis е сбор от полезни технологии, които имат за цел да подобрят осезаемо комфорта и безопасността на водача и пътника. Забележителен елемент е липсата на стартер и ключалка: край на традиционния ключ, Peugeot Metropolis разполага с електронен ключ Smart Key, който се разпознава щом водачът се намира в радиус от 150 см. За да потегли е достатъчно да отключи кормилото, да отблокира електронната система, завъртайки бутона, който замества стартера, и да запали двигателя като натисне едновременно бутона START и спирачния лост.
Взаимствана от premium моделите на Марката, електрическата ръчна спирачка оборудва и Peugeot Metropolis. Тя се намира в средата на кормилото, лесно достъпна е и се активира с едно натискане с пръст.
Бордното табло, от което не би се срамувала която и да е лимузина, се отличава с изключителен баланс. Сензорният дисплей между скоростомера и оборотомера, включва функцията следене на налягането във всяка гума, както и индикации за средния разход, минималната и оставащата автономия. Освен това, арматурното табло има подготовка за GPS. И още една премиера: бутонът на аварийния сигнал (warning) се осветява след активирането му.
Широкото термоформирано предно стъкло разполага с изключителна система за регулиране на наклона с няколко положения (ход 130 мм), така че да предложи оптимална защита. Само с едно натискане и само за 5 секунди водачът може да наклони или изправи предното стъкло. Просто и лесно!

peugeot_scooters_METROPOLIS

Удобство и ефективност
Едновременно автомобил и скутер, Peugeot Metropolis не прави компромис нито с комфорта, нито с високите технически показатели.Той е оборудван с новия двигател на Марката 400i LFE с малки триения, развиващ мощност от 37.26 к.с. и въртящ момент от 38 Nm. Въпреки габаритите си, Metropolis може да се движи със 160 км/ч и е почти еднакво пъргав, когато е само с водач и с пътник.
Изключително удобен, Peugeot Metropolis създава усещане за лекота на управлението още със сядането тъй като седалката му е висока едва 780 мм. Освен регулируемото предно стъкло, водачът разполага и с възможност за регулиране на облегалката си напред и назад с ход от 40 мм, така че да си осигури оптимална опора на тялото.
На червен светофар, системата за блокиране на наклона на предния мост TTWconcept, която се активира при много ниска скорост, позволява на скутера да се стабилизира сам при спиране, което спестява на водача подпирането с крак.
За удобството си, пътникът разполага също с облегалка, ръкохватки и ергономични сгъваеми стъпенки. Освен това, Peugeot Metropolis предлага заден багажник с капак и осветление, в който могат да се поставят интегрална каска и каска jet с лицев екран, лаптоп или тенис ракета.
За допълнителен комфорт, с едно натискане на бутона в предния панел се получава достъп до отделението под седалката, а задният багажник се отваря чрез бутон в задната лява част на скутера. В задния панел има жабка с контакт 12V за зареждане на мобилен телефон.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

peugeot_scooters_METROPOLIS_400cc
ХОДОВА ЧАСТ
Обща дължина(мм) 2152
Широчина на кормилото(мм) 775
Височина на седалката(мм) 780
Междуосие(мм) 1500
Тегло(кг) 256
Предно окачване D TW concept с единичен хидравличен амортисьор
Задно окачване Регулируем двоен хидравличен амортисьор 4 положения
Предна спирачка Диск 2 х 200 мм
Задна спирачка Диск 240
Предна гума 2 х Tubeless 120/70-12
Задна гума Tubeless 140/70-14
МОТОР
Тип Моноцилиндров 4-тактов, 4 клапана
Обем (см³) 399
Охлаждане Водно
Захранване Електронен инжекцион
Мощност 27,4kW
Въртящ момент 38,1 Nm при 5500 об/мин
Диаметър Х ход 84 х 72
ОБОРУДВАНЕ
Аналогово бордно табло, място за каската, жабка, кука за чанта, джоб, имобилайзер с транспондер

Вместимост на резервоара  13,5 литра