PEUGEOT 208 СИГУРНОСТ

orange
orange

PEUGEOT 208

Когато шофирате новия PEUGEOT 208, вие ще се възползвате пълноценно от опита и експертизата на PEUGEOT с постоянно усъвършенствани функции и оборудване и най-висока степен на безопасност.

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brake (автоматично спиране в населени места, когато възникне риск от сблъсък) е нова технология, която прави възможно избягването на инциденти или намаляване на силата на сблъсъка, ако водачът не успее да реагира, в населени места и при скорост под 30 км/ч.

Лазерен сензор с малък обсег (Lidar) е монтиран в горната част на челното стъкло. Той може да засича други автомобили, движещи се в същата посока, или стоящи неподвижно. Системата може автоматично да генерира максимален спирачен ефект, за да се избегне сблъсък или да се намалят потенциалните последствия като се намали скоростта на удара. В някои случаи автомобилът може да спре напълно и да се избегне удар с автомобила отпред.

КОНСТРУКЦИЯ

/image/99/4/peugeot-208-2015-151-fr.img.137994.jpg

Новият PEUGEOT 208 се отличава с ултра олекотена структура, проектирана за максимално усвояване на енергията от всички видове въздействия. По този начин се свеждат до минимум последствията за автомобила и пътниците.

Резултатът е здрав, но олекотен автомобил (от 975 кг. в зависимост от избраната версия), който предоставя изключителна пъргавина, оптимизиран разход на гориво и засилено удоволствие от шофирането.

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

/image/99/3/peugeot_208_5p_1502tech_e.137993.jpg

В случай на инцидент новият PEUGEOT 208 предлага допълнителна защита за пътниците, включваща 6 въздушни възглавници:

• 2 предни въздушни възглавници, които защитават главата и гръдния кош на водача и пътника до водача в случай на челен сблъсък.

• 2 предни странични въздушни възглавници за водача и пътника до водача в случай на страничен удар.

• 2 предни и задни въздушни възглавници тип завеси, които защитават главите на всички пътници.

ESP

Всяка версия от гамата на новия PEUGEOT 208 идва стандартно оборудвана с ESP (електронна програма за стабилност), включваща ASR (система против приплъзване), DSC (динамичен контрол на стабилността), EBA (асистент при внезапно спиране), ABS (антиблокираща система на колелата) и EBFD (електронно разпределение на спирачното усилие).

СТАТИЧНО ОСВЕТЯВАНЕ НА ЗАВОЙ

Тази функция позволява на фаровете за мъгла да осветят вътрешността на завоя при скорост по-ниска от 40 км/ч (например при шофиране в града на завои, на кръстовища или при маневри за пакиране). Тя работи при включени къси или дневни светлини, когато се активира индикаторът или воланът се обърне под определен ъгъл.