PEUGEOT 2008 SUV СИГУРНОСТ

PEUGEOT 2008 SUV СИГУРНОСТ

ACTIVE CITY BRAKE

/image/84/1/peugeot_suv2008_layout4-4.119841.jpg

Технологията Active City Brake (Автоматична спирачка при риск от сблъсък в градски условия) е ново оборудване, позволяващо да се избегнат инциденти или да се намалят последствията в случай на липса на реакция от страна на водача, в градски условия, при скорост до 30 км/ч.
Лазерен сензор с малък обхват (технология LIDAR), вграден в горната част на предното стъкло, открива препятствия като превозни средства, движещи се в същата посока или спрели. Той може да задейства автоматично изцяло спирачката , за да бъде избегнат сблъсък или да бъдат ограничени последствията чрез намаляване на въздействието на скоростта. В някои случаи тази система позволява дори автомобилът да спре изцяло и по този начин да се избегне сблъсък с предходното превозно средство.

ESP

/image/84/2/peugeot_suv2008_layout1-4.119842.jpg

Компактният SUV PEUGEOT 2008 е снабден серийно с ESP (Електронна стабилизираща програма) с възможност за дезактивиране, която включва ASR (система против боксуване), CDS (динамичен контрол на стабилността), AFU (помощ при внезапно спиране), ABS (антиблокираща система) и REF (електронен разпределител на спирачното усилие).

Според двигателя, ESP може да бъде свързана с Hill Assist - технология, която задържа автомобила за кратко време, в което да преместите крака си от педала на спирачката върху педала на газта при потегляне по наклон.

КОНСТРУКЦИЯ

/image/84/3/peugeot_suv2008_layout1-5.119843.jpg

Новият SUV PEUGEOT 2008 се отличава с ултра олекотена конструкция за още повече прецизност. Тя е проектирана за максимално усвояване на енергията от всички видове въздействия - по този начин се свеждат до минимум последствията за автомобила и пътниците.

Резултатът е здрав и лек автомобил , който предоставя изключителна пъргавина, оптимизиран разход на гориво и още по-голямо удоволствие от шофирането.

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

/image/84/4/peugeot_suv2008_layout5-2.119844.jpg

При сблъсък 6 въздушни възглавници, които са стандартно оборудване подсилват защитата на пътниците на борда на новия компактен SUV PEUGEOT 2008:

• 2 предни въздушни възглавници за защита на главата и гръдния кош на водача и пътниците в случай на челен удар.
• 2 предни странични въздушни възглавници за защита на водача и пътника отпред в случай на страничен удар.
• 2 въздушни възглавници тип „завеса“ отпред и отзад за защита на главата на пътниците отпред и отзад.

СТАТИЧНО ОСВЕТЯВАНЕ В ЗАВОЙ

/image/84/5/peugeot_suv2008_layout4-3.119845.jpg

Както на къси, така и на дълги светлини, функцията статично осветяване в завой се активира при включване на мигач или при определен ъгъл на завъртане на волана и позволява на предните фарове за мъгла да осветят вътрешността на завоя, когато скоростта е под 40 км/ч (градско шофиране, път със завои, кръстовища, маневри при паркиране и др.).