PEUGEOT EXPERT ТЕХНОЛОГИЯ И СИГУРНОСТ

/image/86/2/peugeot_expert_header.136862.jpg
/image/86/2/peugeot_expert_header.136862.jpg

Новият PEUGEOT Expert

Запознайте се с новия PEUGEOT Expert : лекотоварен фургон, който улеснява вашата професионална дейност благодарение на оборудването си за безопасност и сигурност.

РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И ПРЕПОРЪКА ЗА СКОРОСТТА

Многофункционалната камера i разпознава пътните знаци за ограничение на скоростта и ви информира за това ограничение на таблото и/или на head-up дисплея. Разпознатата скорост се предлага като препоръчителна от регулатора или ограничител на скоростта, ако е активиран.

VISIOPARK 1

Камерата за обратно вижданеi се активира автоматично при потегляне на заден ход. Тя осигурява 180-градусов изглед отгоре зад автомобила и около него. Този изглед на зоната зад автомобила включва насочващи линии, които се въртят заедно с въртенето на волана. Когато зад автомобила се установят препятствия, системата увеличава изгледа и подобрява видимостта автоматично (функция zoom) и предлага още изгледи при поискване.

ACTIVE SAFETY BRAKE

Active Safety Brake е автоматична система от ново поколение за аварийно спиране, която се задейства, в случай че е засечен предстоящ сблъсък. Камерата и радарът засичат движещи се или неподвижни препятствия. В случай на липса на реакция или при недостатъчно спирачно усилие от страна на водача системата задейства спирачката вместо него. Тя спомага да се избегне въздействието на скоростта, ако тя е по-ниска от 30 км/ч, или да се намалят последиците чрез намаляване на скоростта.

АВТОМАТИЧНО ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА КЪСИ И ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

Системата i е активна през нощта и превключва автоматично от дълги на къси светлини и обратно, в зависимост от наличието на други превозни средства, засечени от камерата..

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

/image/89/1/peugeot_expert_layout5-1.136891.jpg

PEUGEOT Expert може да бъде оборудван с 4 въздушни възглавници:

  • 2 предни въздушни възглавници за защита на главата и торса на водача и пътника в случай на челен удар;
  • 2 странични въздушни възглавници отпред за защита на водача и пътника в случай на страничен удар.