BIPPER ТЕХНОЛОГИЯ & СИГУРНОСТ

Bipper компактен миниван, който ще ви предложи многобройно модерно оборудване за сигурността на водача и пътника до него.

РЕГУЛАТОР НА СКОРОСТТА

/image/00/8/peugeot-bipper-techsecurity-01.137008.jpg

Тъй като водачът има много транспортни задачи, той трябва да може да ги извършва при висока степен на сигурност. Ето защо регулаторът на скоростта поддържа постоянна скорост при всякакви условия на релефа ( с изключение на силен наклон), без водачът да натиска педала на газта.

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НАЗАД СЪС ЗВУКОВ СИГНАЛ

Създаден за работа в градски условия, Bipper предлага като опция помощ при паркиране, осигурена от система от датчици. Системата се задейства автоматично при включване на задна предавка. Активира се звуков сигнал, който се усилва едновременно с приближаване на препятствието.

СИСТЕМА ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА НАЛЯГАНЕТО В ГУМИТЕ

За още по-голяма сигурност на пътя система от датчици информира водача, ако установи ниско налягане в гумите. Информацията се визуализира с помощта на светлинен индикатор и предупредително съобщение на екран в бордното табло.

ИНТЕЛИГЕНТЕН TRACTION CONTRОL

В случай на намалено сцепление с настилката, интеригентният Traction Contrоl, който включва ESC анализира приплъзването на гумите и задейства спирачно усилие върху гумата с най-малко сцепление. Същевременно се прехвърля въртящ момент към другата гума с цел да се благоприятства извеждането на автомобила от проблемната зона. Тази функция, която се активира от бутон в бордното табло, действа при скорост под 30 km/h.

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

/image/00/9/peugeot-bipper-techsecurity-02.137009.jpg

Bipper е оборудван серийно с въздушна възглавница за водача, а като опция може да бъде добавена и за пътника. Въздушната възглавница за пътника може да бъде дезактивирана от бордовия компютър. Като опция може да бъдат поръчани странични възглавници, интегрирани в облегалките на седалките.