PEUGEOT НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ

Peugeot на Автомобилен салон София

Пълната SUV гама на PEUGEOT ще бъде представена на Автомобилен салон София от 14 до 22 октомври в Интер Експо Център. Друг акцент е новият 308, наследник на Автомобил на годината за 2014 г. в Европа с двата си силуета – хечбек и SW. Ще бъдат показани  и градските 108 и 208, практичният седан Peugeot 301, луксозният Traveller,  а също и гама скутери и велосипеди на щанд от 480 м2 в зала 4 .

По случай Автомобилен салон София през целия октомври PEUGEOT предлага специални отстъпки и подарък Автокаско за леки автомобили на склад.

Изцяло новият PEUGEOT 5008 полага нови основи като голям 7-местен SUV в сегмента. С новия SUV Peugeot 5008, винаги има място за приключения.

Атрактивен, иновативен и футористичен интериор - PEUGEOT i-Cockpit®, предлага несравнимо усещане при шофиране. Със своя компактен волан, 8” сензорен екран на бордното табло и 12,3” цифров head-up дисплей с висока резолюция, новият PEUGEOT i-Cockpit® впечатлява с отлична графика и елегантни анимации.

Междуосието от 2,84 м на новия 5008 SUV го прави най-удобният SUV в сегмента C! Общата дължина на автомобила (4,64 м) остава компактна, но същевременно осигурява повече пространство за пътниците. Новият PEUGEOT 5008 е повече от обикновен SUV. Той изпъква с иновативна конфигурация:  три отделни, еднакви, сгъващи се седалки на втория ред, регулируеми по дължина и наклон;  две отделни, сгъващи се седалки с възможност за отстраняване на третия ред и  най-големият капацитет на багажника с 780 дм3 VDA 210 (1 060 литра).
Независимо дали изборът е бензин или дизел, всички версии са Best in Class и превъзхождат конкурентните двигатели от същия клас на мощност. Емисиите CO2 са едва 115 г/км за бензиновите и 105 г/км за дизеловите двигатели.
Автомобилът предлага най-доброто от постоянната свързаност с интернет чрез функцията Mirror Screen и 3D свързаната навигационна система (с TomTom® Traffic).
Свръхмодерни системи ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) в помощ на водача правят шофирането още по-безопасно с арсенал от функции за безопасност.

PEUGEOT 3008 предлага уникално съчетание на стил, комфорт и пътно поведение. Впечатляващият PEUGEOT i-Cockpit® е свръхмодерен и дава ново значение на това да си на мястото на водача. Той предлага по-интуитивно и интензивно усещане при шофиране, благодарение на компактен волан, 12,3-инчов head-up дисплей и капацитивен сензорен екран на централната конзола с ергономични бутони тип “клавиши” в допълнение към всичко останало. Новият PEUGEOT 3008 предлага и редица системи в помощ на водача и друго високотехнологично оборудване, както и безпроблемна свързаност.

Произвеждан в Сошо, моделът получава етикета за оригинална френска гаранция Origine France Garantie (Произведено във Франция). SUV Peugeot 3008 е получил 30 международни награди от лансирането си до момента. Сред тях е приза „Автомобил на годината“ за 2017г. в Европа.

Peugeot 2008 SUV – кросоувърът, който представя града в друга светлина.  Той е компактен кросоувър с елегантен стил, който обединява традициите на марката в създаването на легендарни градски модели.Отличава се с иновативно място на водача, организирано около волан с по-малък диаметър, бордно табло на нивото на очите и сензорен дисплей. Несравнимото пътно поведение е синоним на удоволствие от управлението, гарантирано от опита на Марката в областта на ходовата част. Свобода на движението е гарантирана от по-големия пътен просвет и системата Grip Control.

Дълъг едва 4,16 м и широк 1,74 м, 2008 съчетава по уникален начин удобството на управлението на шосеен автомобил, здравината на SUV и забележително пространство в купето, модулност и комфорт. Автомобилът е еднакво ефикасен в града и извън него, благодарение на системата Grip Control за oптимизиране на задвижването.

Новият PEUGEOT 308, в двете си версии GT и SW GT Line, ще бъде представен по време на Автомобилен салон София 2017.

Новият PEUGEOT 308 има елегантен и динамичен стил. Отпред, новият хоризонтален преден капак покрива вертикална предна решетка. по средата на която е разположена емблемата на Лъва, а името на Марката е изваяно в горния й кант. Благодарение на по-късите си надвеси, новият PEUGEOT 308 запазва отличната си маневреност. Силуетът на автомобила, създава усещане за здравина и динамика

Изисканият интериор на новия PEUGEOT 308 е усъвършенстван. Той дава изключителна позиция на водача, благодарение на PEUGEOT i-Cockpit®. Компактен волан и по-високо разположен инструментален панел предлагат несравнимо усещане при шофиране.

Новият PEUGEOT 308 включва всички системи в помощ на водача от най-ново поколение, представени в новите SUV PEUGEOT 3008 и 5008. Сред тях са Активна спирачка за безопасност, Предупреждение при неволно пресичане на маркировката, Система за контрол на бдителността на водача, Автоматични, адаптивни дълги светлини, Разпознаване на пътните знаци и препоръки, Адаптивен автопилот със Стоп функция, Система за активно следене на мъртвата зона, 180-градусова видео камера, разположена на капака на багажника, система за помощ при паркиране и др.

PEUGEOT 308 е първият автомобил от PSA Group, който е оборудван с нов дизелов двигател BlueHDi 130 S&S: компактен, мощен и икономичен. Този нов 4-цилиндров двигател е 100% цифрово проектиран. За него са били непобходими над 200 нова патента, заявени от PSA Group.

Предлаган ексклузивно за новия PEUGEOT 308 GT, дизеловият двигател BlueHDi 180 S&S е съчетан с автоматична скоростна кутия EAT8 от ново поколение, разработена съвместно с японските специалисти Aisin. Тази нова автоматична скоростна кутия намалява разхода на гориво с до 7% в сравнение с EAT6, и поддържа електрическа команда Shift and Park - интуитивна и лесна за ползване.

СКУТЕРИ