НОВИЯТ PARTNER TEPEE ELECTRIC

Новият Peugeot Partner Tepee Electric обединява предимствата на компактния ван Partner Tepee, които го направиха толкова успешен от момента на лансирането му, и удоволствието от шофирането на електрически автомобил. Той предлага комфорт с просторно, модулируемо вътрешно пространство. Peugeot Partner Tepee Electric е разработен за нарастващия брой клиенти, които искат да съчетаят електрическата мобилност с многобройните всекидневни дейности, независимо дали са лични или лични и професионални едновременно. Автономният му пробег от 170 км отговаря на потребностите на повечето европейски водачи, които шофират средно по-малко от 60 км на ден. Така Peugeot Partner Tepee Electric отваря нови възможности за ползване на електрическите автомобили: споделените пътувания с петима души или семейните развлекателни дейности например вече са съвместими с електрическата мобилност.
Световното лансиране на Peugeot Partner Tepee Electric ще бъде по време на Автомобилния салон в Женева през 2017 г. Автомобилът ще излезе на пазара през септември.

Свободата на 100% електрическо шофиране
Най-добрият комфорт и модулност
Новият Peugeot Partner Tepee Electric се отличава с комфорта  и практичността, с които е познат Peugeot Partner Tepee. Благодарение на неговата модулност, петима души седят удобно, а транспортирането на големи предмети не е проблем:

 • 5 седалки с възможност за изваждане на трите от втория ред за освобождаване на равен под;
 • Обем на багажника сред най-добрите в категорията с до 1 350 литра с 5 души и 3 000 литра с двама и извадени седалки от втория ред;
 • Ексклузивно в сегмента, голямата задна врата и задното стъкло могат да се отварят за улеснено товарене на багажника при всякакви условия.


Тази забележителна модулност може да бъде адаптирана за всякакъв вид дейности. Водене на децата на училище, споделени пътувания до работата и транспортиране на велосипеди за колоездене със семейството или приятелите сега са възможни с този 100% електрически автомобил за свободното време.

Всекидневна практичност
За още по-голямо спокойствие и комфорт по време на пътуванията новият Peugeot Partner Tepee Electric предлага функции, управлявани дистанционно от смартфон, таблет или компютър:

 • Програмиране на отоплението или климатизацията в купето;
 • Преглед на заряда на батерията;
 •  Оценка на продължителността до следващото зареждане.


Дистанционното управление на отоплението и климатизацията прави възможно предварителното задаване на температурата в купето преди да се качите в автомобила. Ако са програмирани поне 30 минути предварително, водачът ще се радва на оптимален температурен комфорт. Тази ексклузивна функция ще работи независимо дали автомобилът се зарежда или не:

 •  Когато автомобилът се зарежда, предварителната настройка на температурата не се отразява на пробега;
 • Когато не се зарежда, водачът може просто да посочи нивото на заряда, което иска да запази за следващото пътуване.


Новият Peugeot Partner Tepee Electric предлага широк набор от полезно и ефективно оборудване, за да гарантира безопасността и да улеснява шофирането и живота ви всеки ден.
Удобно и ергономично, купето предоставя 78 литра отворени и затворени пространства за съхранение на вещи. Автопилотът, прякото следене на налягането на гумите, електронният контрол за стабилност (ESC) заедно с асистента при потегляне по наклон, ръчният климатик, радиото и CD и MP3 плейърите, двете странични плъзгащи се врати и регулируемата по височина седалка на водача са налични като стандартно оборудване.

Камерата за обратно виждане, налична като опция, използва големия цветен екран, за да улеснява паркирането всеки ден. За да бъде маневрирането с ниска скорост още по-лесно, задният парктроник, наличен като стандартно оборудване на второ ниво, може да бъде допълнен от преден парктроник.

В унисон със съвременността, новият Peugeot Partner Tepee Electric се отличава с идеално интегриран голям, 7-инчов, цветен сензорен екран в средата на бордното табло, винаги пред погледа и на една ръка разстояние. Наличен като стандартно оборудване за второ ниво, той позволява на водача достъп до различни функции: бордовия компютър, AM/FM радио, дигитално DAB (Digital Audio Broadcasting) радио като опция, четене на музикални файлове на мобилни устройства, хендсфри телефон и навигация.
Той включва също най-доброто от автомобилната свързаност: Bluetooth®, USB порт, жак и функция MirrorScreen. От смартфон, съвместим с Mirrorlink® или Apple Carplay®, функцията MirrorScreen позволява на потребителите да дублират най-доброто от своите мобилни приложения на големия сензорен екран на автомобила, за да им се наслаждават в пълна степен по безопасен начин.
Навигация, налична като опция, включва ограничаване на скоростта и извеждане на информация за трафика.

Предимствата на мобилността с нулеви емисии
В допълнение към своята модулност и практичност, новият Peugeot Partner Tepee Electric предлага специфични предимства, свързани с електрическото му захранване.
С това захранване потребителите могат да шофират в зони с регулирани емисии и през времеви периоди с ограничен трафик без компромис с практичното ползване или удоволствието от шофирането.
Все повече общини насърчават развитието на електрическите автомобили с предимства специално за тях като безплатни или по-евтини паркинги или запазени ленти. За професионалистите електрическите автомобили са освободени от определени данъци като например от данъка върху служебните автомобили – Company Vehicle Tax (TVS) във Франция.
Режимът за бързо зареждане до 80% за 30 минути, наличен като опция, позволява на водачите повече ежедневни пътувания.
Новата, 100% електрическа версия намалява въздействието върху околната среда, като същевременно предлага идеално решение за многобройни ежедневни дейности.

По-ниски разходи за поддръжка
Новият Peugeot Partner Tepee Electric осигурява също безпроблемна, с около 30% по-евтина поддръжка в сравнение с двигател с вътрешно горене:

 • Батерията има гаранция за осем години или 100 000 км, а електрическото захранване има гаранция за пет години или 50 000 км в зависимост от това кое настъпи първо;
 •  Поддръжката, на всеки две години или 40 000 км след първата година, не изисква смяна на масло, ремък или охлаждаща течност.
 •  При липсата на скоростна кутия или съединител има по-малко компоненти, които трябва да бъдат проверявани.
 • С двойното възстановяване на енергия чрез намаляване на скоростта и при спиране, спирачките се използват по-малко и износването им е по-бавно.
 • Освен това разходът на енергия на километър при електрическо зареждане е около четири пъти по-нисък в сравнение с горивото за двигател с вътрешно горене .


100% електрическо удоволствие от шофирането
С дизайн, базиран на автомобила за свободното време Peugeot Partner Tepee с двигател с вътрешно горене, новият Partner Tepee Electric заема веригата за електрическо захранване от фургона Peugeot Partner Electric, пробван и тестван от 2013 г.

Електрическият мотор — с високи динамични показатели, компактен, синхронен с постоянни магнити, 49 kW (67 к.с. ) / 200 Нм — е разположен под предния капак.
Двете литиево-йонни батерии, с висока енергийна плътност и капацитет 22,5 kWh, са разположени в подрамката от двете страни на задното окачване. Това разположение снижава центъра на тежестта за динамично шофиране и добра маневреност на новия Peugeot Partner Tepee Electric. То също запазва комфорта на Partner Tepee, както и обема на багажника.

Електрическият мотор с незабавно достъпен въртящ момент е съчетан с едностепенна трансмисия с постоянно предавателно отношение. Той осигурява динамично, гъвкаво шофиране още със стартирането на двигателя през всяка фаза на ускорението. Всичко това без смяна на предавките – или може да бъде добавена автоматична скоростна кутия.

Веднага щом колелата започнат да се въртят, автомобилът осигурява спокойно усещане при шофиране без шум и вибрации от електрическото захранване. В тихата среда на новия Peugeot Partner Tepee Electric, пътуванията стават по-малко уморителни и разговорите са по-лесни.

За да се адаптира към всекидневните потребности, новият Peugeot Partner Tepee Electric предлага два режима на зареждане на батерията:
-    Стандартно зареждане от обикновен контакт на домашната електрическа мрежа (8 A или 10 A, в зависимост от държавата) или сигурното зарядно устройство Green Up (14 A). Това означава, че пълното зареждане (при празна батерия) отнема осем и половина, 12 или 15 часа в зависимост от изходния ампераж.
-    Бързо зареждане, което отговаря на стандарта CHAdeMO  (95 A) и зарежда 80% от капацитета на батерията за 30 минути.
Отворът за стандартно зареждане е разположен върху предния десен калник, докато отворът за бързо зареждане заема мястото на отвора на резервоара за гориво на левия заден калник.
Препоръчани доставчици на услугата в мрежата на Peugeot предлагат решения за инсталиране на контакт в дома или общи здания като бизнес сгради.

Новият Peugeot Partner Tepee Electric има 170-километров пробег съгласно новия европейски цикъл на шофиране и съчетава редица функции за оптимизиране на пробега при всекидневно ползване:

 • Ясно видимият, комбиниран индикатор за консумация на енергия/регенерация помага на водача да работи непрекъснато за нискоенергийно шофиране;
 • Допълнителен измервателен уред на консумацията (отопление и климатизация) запълва дисплея с информация за водача. Бордовият компютър извежда оставащия пробег и средната консумация в kWh;
 • Двойното възстановяване на енергия при намаляване на скоростта и при активно спиране преобразува кинетичната енергия в електрическа. По този начин се запазва повече пробег за автомобила;
 • 100% електрическо отопление предлага бързо затопляне на купето. То включва и настройка “Eco” за предотвратяване на свръхконсумацията на електричество от вентилационната система с цел запазване на пробега на автомобила.


Peugeot и устойчивият модел

Peugeot е единствената марка в света, която въвежда на пазара цялостно предложение за устойчива мобилност: електрически тротинетки и велосипеди и електрически скутери в допълнение към леките и функционални автомобили.    
С Peugeot Partner Tepee Electric Марката допълнително разширява гамата на продуктите за електрическа мобилност, които включват:

 •  градски автомобил Peugeot iOn;
 • товарен фургон Peugeot Partner Electric;
 • електрически скутер Peugeot GenZe (Generation Zero emission)  ;
 •  гама електрически велосипеди за всякакви условия: шосейни, хибридни и планински, с нови продукти, включително eF01 за 2017 г., първия електрически сгъваем велосипед от Peugeot, и Eu01, който развива скорост 45 км/ч;
 •  електрическа тротинетка Peugeot e-Kick, в партньорство с MICRO.

Електрическата тротинетка Peugeot e-Kick и сгъваемият електрическият велосипед eF01 се характеризират с ергономичен дизайн от Peugeot Design Lab, което ги прави удобни за ползване. Тяхното пренасяне, ползване и съхранение са оптимизирани. Те са две допълнителни решения за мобилност за лесно преодоляване на последните километри от вашето пътуване, след като сте паркирали автомобила си. Докинг станция позволява на потребителите да ги съхраняват в багажника на всеки автомобил, оборудван с контакт 12 V, какъвто е новият Peugeot Partner Tepee Electric, и да ги зареждат, когато автомобилът е в движение. Те могат да бъдат зареждани и вкъщи от обикновен контакт.
Днес Peugeot отговаря на новите предизвикателства за градска мобилност във време на все по-ограничен достъп до градските центрове.

В съответствие със своите ангажименти за намаляване на въздействието върху околната среда от автомобилите с приключил жизнен цикъл, PSA е постигнала споразумение със SNAM, европейския лидер в събирането и рециклирането на батерии с високо напрежение.
Подписано в рамките на партньорството между PSA-SNAM, влязло в сила от 2012 г. във Франция, споразумението от края на 2015 г. гарантира качеството в събирането и рециклирането на батерии от електрическите и хибридните автомобили на Групата в края на жизнения им цикъл, в търговската мрежа и производствените обекти в Европа.
SNAM постига 70% ефективност от литиево-йонните батерии на електрическите автомобили и 84% от никел-металхибридните батерии на хибридните автомобили. Тези нива са значително над европейските регулативни прагове от 50% рециклиране на материалите.