508 SW СИГУРНОСТ

Интелигентен и иновативен, новият 508 SW разполага с оборудване, което допринася за сигурността и удоволствието от шофирането.

/image/33/0/peugeot_508_2014_251_fr_img.127330.jpg

КАМЕРА ЗА ЗАДЕН ХОД

Камерата за заден ходi се активира автоматично при включване на задна предавка.
За допълнителна сигурност и удобство тя позволява на водача да наблюдава изпълняваната маневра на сензорния дисплей.

/image/33/1/peugeot_508sw_2014_050_fr.127331.jpg

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ И СИСТЕМА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ В МЪРТВАТА ЗОНА

Системата от датчици за паркиране на преден/заден ход с графична и звукова индикацияi информира водача за разстоянието, което отделя автомобила от препятствието.

С помощта на системата от четири датчика в предната и задната броня, системата за следене в мъртвата зонаi позволява да бъдете информиран за наличието на автомобил в мъртвата зона. Диод с оранжева светлина, интегриран в огледалото за обратно виждане, светва, за да предупреди водача.

ИНДИКАЦИЯ НА НИВОТО НА ОЧИТЕ

/image/32/9/508_2010_111_fr_img.127329.jpg

Следете основната информация за управлението, без да отделяте очи от пътя.

С цветната индикация на нивото на очите, i информацията е изнесена на сгъваем панел на нивото на очите: вие сте постоянно и безопасно информирани за вашата скорост на движение, за параметрите на регулатора на скоросттаiза инструкциите на навигациятаi, и можете да се придвижвате в голяма степен на сигурност.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ОСВЕТЯВАНЕ В ЗАВОЙ

При включени къси или дълги светлини и при скорост на автомобила под 40 km/h, светлинен сноп от предния фар за мъгла осветява вътрешността на завоя. Допълнителното осветлениеi е особено ценно при шофиране в градски условия, на път с много завои и при маневриране на паркинг …

ЕЛЕКТРИЧЕСКА СПИРАЧКА

Електрическата ръчна спирачкаi съчетава функциите на автоматично задействане при спиране на двигателя и при неволно загасване и автоматично освобождаване при ускорение. Функцията помощ при потегляне на наклон позволява задържане на автомобила (2 сек), когато той е на наклон.

ESP

Благодарение на серийното присъствие на системата за контрол на траекторията ESPi, Peugeot 508 SW добавя към първокласното си динамичното поведение ново, още по-високо ниво на сигурност. ESP обединява функциите на системите против блокиране (ABS) и против приплъзване (ASR) на колелата, електронно разпределение на спирачното усилие (EBV и CBC), асистент при внезапно спиране (AFU), против загасване на двигателя (MSR) и интелигентен контрол на траекторията.

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

В случай на удар 6 въздушни възглавници i : 2 предни, 2 странични и 2 въздушни възглавници тип завеси, осигуряват защитата на пътуващите отпред и отзад