508 RXH СИГУРНОСТ

/image/37/5/peugeot-508-rxh-2015-03.127375.jpg

PEUGEOT 508 RXH

от 81 811 лв.

С помощта на оборудването за сигурност, новият 508 RXH ви предлага висока степен на сигурност и първокласно пътно поведение.

/image/39/3/peugeot_508_2014_251_fr_img.127393.jpg

КАМЕРА ЗА ЗАДЕН ХОД

Камерата за заден ход се активира автоматично при включване на задна предавка.
За допълнителна сигурност и удобство тази функция позволява на водача да наблюдава изпълняваната маневра на сензорния дисплей.

.

/image/39/4/peugeot_508rxh_2014_028_fr.127394.jpg

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ И НАБЛЮДЕНИЕ В МЪРТВАТА ЗОНА

Датчиците за паркиране на преден и заден ход със звуков сигнал и графично изображение L’aide sonore et graphique au stationnement avant et arrière информиратводача за отстоянието на автомобила от евентуално препятствие.

Благодарение на приеманата от четири датчика на предната и задната броня информация, оранжев светодиод светва във външното огледало при наличието на автомобил в мъртвата за наблюдение зонаi като позволява на водача да бъде постоянно информиран за наличие на автомобил в мъртвата зона.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ОСВЕТЯВАНЕ

При къси или дълги светлини, функцията допълнително осветяване в завой, свързани с опцията Full LED светлиниi, позволява осветяването на вътрешността на завоите с LED светлинитеi. Функцията е достъпна при скорост, по-ниска от 120 км/ч.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА РЪЧНА СПИРАЧКА

Електрическата ръчна спирачка (FSE) обединява функциите автоматично активиране при спиране на двигателя, дори при гаснене, и автоматично дезактивиране при подаване на газ, с възможност за ръчно управление чрез използване на бутона.

Функцията Hill Assist, комбинирана с FSE, позволява временно (2 сек.) задържане на автомобила неподвижен по наклон (> 3%).

ESP

Електронната програма за стабилност ESPi, Peugeot 508 RXH допринася за първокласното пътно поведение на автомобила пр високо ниво на активна безопасност. ESP обединява функциите на системите против блокиране (ABS) и против приплъзване (ASR) на колелата, електронно разпределение на спирачното усилие (EBV и CBC), асистент при внезапно спиране (AFU), против загасване на двигателя (MSR) и интелигентен контрол на траекторията.

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

/image/39/2/planche_e_508_rxh_v2.127392.jpg

В случай на произшествие защитата на пътниците е осигурена от 6 въздушни възглавници : 2 предни въздушни възглавници, 2 предни странични въздушни възглавници и 2 въздушни възглавници тип завеси за защита на пътниците, както отпред, така и отзад, на втория ред седалки.