PEUGEOT 508 СИГУРНОСТ

Оборудван с интелигентни и иновативни технологии, новият 508 ви гарантира сигурността и удобството при шофиране.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ОСВЕТЯВАНЕ В ЗАВОЙ

При включени къси или дълги светлини, когато скоростта на автомобила не превишава 40 км/ч, светлинен сноп от предния фар за мъгла осветява вътрешната част на завоя. Употребата на това допълнително осветяване в завойi е особено ценно в условията на градско шофиране, при множество пресечки, на път с много завои и при маневриране на паркинг.

ЕЛЕКТРИЧЕСКА РЪЧНА СПИРАЧКА

Електрическата спирачкаi обединява функциите задействане на автоматичната спирачка при загасен двигател и автоматично освобождаване при ускоряване. Функцията помощ при потегляне по наклон, която е куплирана с електрическата спирачка, позволява задържането на автомобила за кратко време (2 сек.) неподвижен по наклона.

/image/67/5/_ecran_tactile_.125675.jpg

КАМЕРА ЗА ЗАДЕН ХОД

Камерата за заден ход i се активира автоматично при преминаване към задна предавка.
За по-голяма сигурност тя позволява на водача да визуализира маневрата си на сензорния екран на таблото.

/image/67/7/peugeot_508sw_2014_050_fr.125677.jpg

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ И НАБЛЮДЕНИЕ В МЪРТВАТА ЗОНА

Звуковият сигнал и графичната визуализация при маневриране на преден и заден ходi информира водача за дистанцията, която отделя автомобила от препятствието.

С помощта на четирите датчика в предната и задната брони е подсигурена функцията наблюдение в мъртвата зона (функцията задължително е куплирана с предния парктроник). Тя позволява водачът да бъде постоянно информиран за наличието на автомобил в иначе лишената от видимост зона. Светодиод с оранжева светлина светва всеки път, когато се отчете наличие на автомобил в мъртвата зоната.

ЕКРАН НА НИВОТО НА ОЧИТЕ

/image/67/6/06.125676.jpg

Шофирайте без да отклонявате поглед от пътя!

С индикацията на нивото на очитеi, ключовите данни се появяват на цветен екран върху сгъваема пластина, разположена над бордното табло в зрителното поле на водача. Така вие сте постоянно информирани за скоростта на движение, за показанията на регулатора и ограничителя на скоросттаi, за инструкциите на навигациятаi, като същевременно шофирате в пълна сигурност и висока степен на информираност.

ESP

С помощта на системата за контрол на траекторията ESPi Peugeot 508 добавя към първокласното си пътно поведение високо ниво на активна защита. Тя обединява функциите ABS (против блокиране на колелата), AFU (помощ при внезапно спиране), EBV и CBC (електронен разпределител на спирачното усилие), ASR (против приплъзване на колелата), MSR (против гаснене на двигателя) и интелигентен тракшън контрол, който помага на Peugeot 508 да потегля по-лесно и да се движи при слабо сцепление с пътя, позволявайки по-голямо или по-малко плъзгане на всяко от предните колела.

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

/image/67/4/la_securite_de_la_nouvelle_peugeot_5084.125674.jpg

В случай на пътно произшествие, защитата на пътниците е подсилена от наличието на 6 въздушни възглавнициi : 2 предни, 2 предни странични и 2 тип завеси, защитаващи пътниците отпред и отзад.