308sw

PEUGEOT 308 SW

от 33 417 лв.

Новият Peugeot 308 SW се възползва от опита на Peugeot за осигуряване на първокласно пътно поведение при пълна безопасност.

ПАКЕТ DRIVER ASSISTANCE

/image/26/5/driver_assistance_pack1.124265.jpg

Новият Peugeot 308 SW има множество системи за сигурност, събрани в пакет Driver Assistance, включващ активен регулатор на скоростта, предупреждение за риск от сблъсък и аварийна спирачна система. Тези функции са свързани с радара, интегриран в долната предна решетка.

Активният регулатор на скоростта автоматично намалява програмираната скорост, когато следвате автомобил, който се движи по-бавно от вас, като използва двигателната спирачка. Когато разликата в скоростта между вашата кола и автомобила отпред е прекалено висока, предупреждението за риск от сблъсък ви казва да натиснете спирачката, за да увеличите дистанцията. Ако сблъсъкът е неизбежен, автоматичната аварийна спирачна система намалява скоростта с до 20 kм/ч, за да избегне удара или да намали последствията. Тези функции не освобождават водача от поддържането на контрол над автомобила при всички обстоятелства, спазвайки изискванията на закона за движение по пътищата.

СИСТЕМА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА МЪРТВАТА ЗОНА

Както при 308 хечбек, четири сензора намиращи се в предната и задна броня информират водача през цялото време за наличието на друг автомобил или мотоциклет в мъртвата зона.

Тогава светва светодиод в едно от външните огледала, за да предупреди водача.

ИНТЕЛИГЕНТЕН ТРАКШЪН КОНТРОЛ

/image/26/6/contrle_de_traction_intelligent1.124266.jpg

Усъвършенстваната система против боксуване позволява на автомобила ефективно да се предвижва на всички видове хлъзгави повърхности (сняг, лед, мокри пътища…), при всички пътни условия.
Интелигентната система за тракшън контрол автоматично избира най-подходящото поведение, позволяващо повече или по-малко превъртане на всяко от двете предните колела.

ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

Новият Peugeot 308 SW е оборудван с 6 въздушни възглавници:

  • 2 предни въздушни възглавници за защита на главата и торса на водача и пътника в случай на челен сблъсък.
  • 2 предни странични въздушни възглавници за защита на водача и пътника в случай на страничен сблъсък.
  • 2 предни и задни въздушни възглавници за защита на главите на пътниците отпред и отзад.

EuroNCAP

Въпреки намалената маса, структурата на новия Peugeot 308 SW бе създадена специално да поема максимално енергията от различни видове сблъсък и да минимизира техните последствия за пътниците и автомобилите, както и за ударените хора.